10 verschillende redenen om Calonge te adviseren aan jou, je familie en je vrienden

Wij helpen je graag om van je vakantie te genieten, zoals in ieder geval 95% van onze gasten

Volgens de statistieken van 2012 is Spanje is nog steeds populairder dan populair. Een factor als de zon, het strand en de feesten zijn in volle vrolijke teugen aanwezig. Hoewel, als je beter kijkt, zijn er tal van mogelijkheden om deze standaard gewone Spaanse vakantieland kenmerken te combineren met de culturele authentieke schoonheid van Spanje.

Calonge leent zich hier perfect voor. Calonge is een prachtig authentiek dorpje aan de Costa Brava. Dit charmante dorp is erg populair bij gezinnen, cultuur zoekers en natuurliefhebbers. Wij ontnemen graag wat last van je tijdens je zoektocht of Calonge bij je past als vakantiebestemming. Het enige wat we van je vragen, is je aandacht voor deze TOP 10. Binnen een paar minuten heb je dan je antwoord.

Je Calonge inspiratie TOP 10 gids

1. Het familie georiënteerde Calonge: Activiteitenprogramma Estiu Actiu

Doe mee in de zomer met 1 van de 500 activiteiten in Calonge

Iedere zomer organiseert het team van toerisme van Calonge meer dan 500 activiteiten voor het hele gezin. Het draait allemaal om cultuur, sport en ontspanning voor ieder gezinslid van iedere leeftijd. Oftewel, van beachvolleybal, voetbal , aerobics- en danslessen tot live optredens, culturele evenementen en diverse workshops.

In de Kiddies beach club het is kinder tijd! Met leeftijdsgenoten gaan de kinderen gezellig samen van alles doen. Zo maken ze oorbellen en kettingen, bouwen ze zandkastelen of gaan ze in de avond een film kijken op het strand.

Heerlijk vakantieplezier zonder teveel uitgaven! De gemeente Calonge sluit zich geheel op je aan. Elk zomer seizoen bewijs het animatie-/recreatie team van Calonge dat je voor een symbolische prijs, of zelfs gratis, een grote en gelukkig glimlach kunt maken.

Wandel door Cap Roig op nog geen. 5km van Calonge

2. Cap Roig: een hele bijzondere vakantiebestemming aan de kust nabij Calonge

Cap Roig is één n van de meest favoriete dit moet je hebben gezien van vele Costa Brava vakantiegangers en locals!

Het gebied is een ideale combinatie van kunst, flora en fauna met het middeleeuwse kasteel en de beeldentuin, die is goed voorzien met een verzameling van moderne beeldhouwkunst. Om het hele plaatje compleet te maken, de heerlijke geuren van bloemen en planten staan voor je klaar in Jardín Botánico de Cap Roig. Het is een mooie tuin in Renaissance stijl, waar regelmatig tentoonstellingen en evenementen worden georganiseerd. Het Festival de Cap Roig is één van de top 10 zomerfestivals, volgens The Independent die de grootste namen in de muziek en dans aan trekt, zoals Dion Warwick, Alejandro Sanz, Sting, Tom Jones, Julio Iglesias, Bob Dylan en Simple Minds.

Mensen die Festival de Cap Roig al bezocht hebben, raden je aan om op tijd een kaartje te boeke bij een agentschap. Dit gezien je tot nu toe alleen online een ticket kunt boeken als je een Spaanse creditcard hebt. Ow, en wees je bewust voor een korting voor groepen en gepensioneerden. Gezien de grootte van de tuin en de heuvelachtige delen, is het aangenaam als je redelijk ver kunt lopen. Zo niet, geen man over boord, want je kunt ook een klein deel van de tuin bekijken. Voordat we het vergeten te vermelden, het is een praktisch om je eigen picknick mee te nemen.

Maak een cultureel bezoekje in de natuur van Calonge

3. Santa Maria del Mar of Santa Maria del Collet is het 12de – 13de eeuw klooster van Calonge

Net als personen hebben soms ook kloosters dezelfde naam. Verwar het klooster Santa Maria del Mar van Calonge niet met die in Barcelona. Hoewel het 12e eeuwse klooster in gotische stijl in Calonge niet zo indrukwekkend groot is als de ‘Santa Maria del Mar’ in Barcelona, het klooster in Calonge is zeker een blik van je ogen waard.

Het klooster toont de Catalaanse geschiedenis en bestaat uit 3 delen: de kerk, het klooster en het kloosterlichaam die werd bewoond door Benedictijner monniken meer dan 800 jaar geleden. Oorspronkelijk was het klooster gewijd aan Santa Maria Collet, maar het werd omgedoopt in de 14e eeuw tot ‘Santa Maria del Mar’.

Geniet van de natuur in Les Gavarres, nabij Calonge

4. Les Gavarres is een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid in de regio van Calonge

Op ongeveer 18km van Calonge ligt deze vredige, rustige, natuurrijke omgeving met mooie wandelroutes, genaamd Les Gavarres. Het is één van de belangrijkste recreatie-resorts van Catalonië dat een grote variëteit kent van typisch mediterrane bloemen, planten en bomen.

Tussen de flora ontdek je hier en daar diverse hunebedden, middeleeuwse forten, religieuze gebouwen, kleine middeleeuwse dorpjes en authentieke boerderijen.

Het beschermde gebied is bijna 29.000ha groot die doorkruist wordt door een aantal riveren en opgevuld door enkele kleine meren. Deze staan overigens het grootste deel van het jaar droog. Mits een beetje wolkbreuk losbarst, waarna ze weer netjes gevuld zijn.

Galoppeer in alle vrijheid door de omgeving van Calonge

5. Paardrijden rondom Calonge

De omgeving van Calonge is adembenemend. Niets is indrukwekkender dan te paard door de natuurlijke omgeving van Calonge te draven. Les Gavarres is bij uitstek de aangewezen grote natuurlijke omgeving om dit te doen. Met een professionele gids ga je op de rug van een paard en leer je alles over de omgeving. Je kunt ook een ritje maken in de huifkar. Zo kun je gezellig blijven babbelen, zonder dat je plotseling hoeft te buigen voor een laag hangende tak wanneer je door de bossen galoppeerd.

Er is een manege in Calonge waar ook excursies naar de wijngaarden wordt aangeboden. Daarnaast zijn er maneges langs de weg en in omliggende dorpjes, zoals l’Escala, Begur en Fornelss de la Selva.

Ontdek tijdens je wandeling door Calonge de middeleeuwse elementen

6. Castillo de Calonge

Calonge is één van de minder bezochte plaatsen van de Costa Brava. Mede tot gevolg dat het een idyllische plek is waar je vrede en rust zult vinden tijdens je vakantie. Ook Calonge heeft een aantal interessante historische culturele hoogtepunten.

Castillo de Calonge is het oudste deel en behoort tot één van de grootste kastelen van Cataluña. Hoewel je niet in het middeleeuwse kasteel zelf kunt, zijn de tuinen en de binnenplaats meer dan een bezoekje waard! Doordat het kasteel sinds 1967 onder de vleugels van El Patronet de Festivals de Música de Calonge is, kan Calonge haar voordeel halen uit de uitstekende akoestiek op de patio tijdens muziek en theater evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Middeleeuwse markt tijdens Pasen, Kerstmis en het muziekfestival in juli/augustus.

Een tip van ervaren bezoekers als je rond het kasteel van Calonge loopt. Alsjeblieft, werp ook een blik rondom het kasteel. Er staan hier verschillende interessante huizen uit de 16e en 18e eeuw.

Kom een balletje slaan op de tennisban van Calonge

7. Club de Tennis Calonge

Tennis fanaten opgelet! Op de tennisbaan van Calonge kun je heerlijk een balletje slaan. Bij voorkeur in de ochtend of namiddag, gezien de temperatuur in de zomer dan verdraaglijk is en je koppie niet wegbrand.

Het klinkt een beetje vreemd, maar voor een dagje uit kunt u heerlijk gaan naar de tennisclub van Calonge. Naast de 6 gravelbanen (waarvan 2 verlicht) en de verlichte paddle banen, er is ook een kinderspeelplaats en een zwembad! En natuurlijk de nodige praktische faciliteiten, zoals een restaurant.

8. Castillo de la Torre Lloreta in Calonge

De beste manier om Castillo de la Torre Lloreta te beschrijven is als een klein oud kasteelboerderij. Dit karakteristieke fort ligt op ongeveer 1km ten noorden van Calonge, aan de oostzijde van de straat Carrer Puigtavell.

Deze oude kasteelboerderij met zijn vierkante toren, die ook wel bekend staat als Can Sixt de la Torre, werd verondersteld om piraterij te voorkomen.

Hoewel Castillo de la Torre Lloreta zich niet in optimale conditie verkeert, het is nog steeds een interessante toeristische attractie met zijn vierkante toren aan de noordzijde.

9. Te voet of met de fiets langs de schilderachtige routes van Calonge

Calonge ligt centraal in de Costa Brava. Op deze manier kun je uitstekend genieten van het prachtige gebied vanuit Callonge! Het charmante natuurlandschap is gevuld met irrigatiekanalen en beken. En ook rots baaien kun je tot aan Playa de Aro ontdekken.

Er zijn verschillende soorten officiële manieren om het gebied te verkennen. Wanneer je de GR-92 volgt, kun je naar de verdedigingstoren ‘Torre Valentina’ en de oude stadsmuren van Calonge lopen. De middeleeuwse sfeer wordt nog eens extra benadrukt met al het moderne er om heen.

Variatie zie je tijdens de culturele route langs de historisch erfgoed, zoals de megalithische overblijfselen en het middeleeuwse kasteel Castillo de Castellbarri op de heuvel Can Mont.

Naast de zogenaamde Emporda wandelpaden (GR), zijn er korte wandelingen (PR) en lokale paden (SL). Het maakt niet uit welke route je loopt, je zult de rijke flora van Calonge en haar omgeving zien in combinatie met historische overblijfselen en de vindingrijkheid van architecten.

10. Watersport: Een andere kijk op het landschap van Calonge

Calonge en de rest van de kust zijn populair vanwege de watersport. Diverse watersporten worden aangeboden: van een ritje op de banaan en waterskiën tot een frisse duik in het water om de ontzagwekkende onderwater wereld te ontdekken. De watersportfaciliteiten zijn inclusief zeilen, parasailing, windsurfen en vissen.

El Pati de Vela, ook wel bekend als ‘Pati Català’, ken je misschien niet. Deze zeilboot is een Catalaanse uitvinding en wordt nu gebruikt op vele andere plaatsen over de hele wereld. El Pati de Vela is uniek en staat voor haar eenvoud, zonder giek, voorlijk en roer.

Wij bieden je … de speciale N º 11 voor gezinnen: Waterpark Aquadiver!

Gezellig een dagje weg met de kids? En kunnen de kinderen zich goed redden in het water? Dan is waterpark Aquadiver zeker een aanrader voor families op een zonnige warme zomer dag.

Het goede is dat je de hele dag kunt vertoeven in het waterpark! Dus je hebt alle tijd van de wereld. Zelfs als je een beetje wordt opgehouden in één van de wachtrijen tijdens het hoogseizoen.

Wat echt gewaardeerd wordt aan dit water park is het aantal toezichthouders. Een beetje minder is het feit dat je niet samen met de jonge kinderen van de glijbaan mag. Maar dat is misschien persoonlijk. Verder wordt aangeraden wat te eten en drinken mee te brengen. Comfort dat is wat je wilt, toch? Maak het jezelf gemakkelijk en neem genoeg handdoeken om comfortable op het gras te zitten of te liggen. Er zijn stoelen en ligbedden, maar vergeet niet dat er tot vorig jaar nog extra kosten werden berekend voor het gebruik ervan.

Aquadiver is een geweldige waterpark om extra plezierige draai aan je vakantiete geven. En voor we het vergeten te benoemen. Als je met 2 volwassenen en 2 personen onder 1,20 m kun je familiekorting. Dat is altijd prettig om te weten!

Calonge is schattig en klein. En toch heeft Calonge zeer veel te bieden!

Nu de TOP 10 hebt gelezen, heb je ten minste een idee wat je kunt verwachten van Calonge. Leuk hè?

We merken dat onze gasten wat extra (gedetailleerde) informatie best kunnen waarderen. En wij realiseren ons dat dit iets meer tijd in beslag neemt dan deze enkele minuten die je hier hebt besteed. Dus als je een paar minuten meer tijd hebt, aarzel dan niet om deze speciale link naar de website van Calonge te gebruiken.

Wees niet 1 van de laatste die zijn ultra ontspannen vakantie viert in een vakantiehuis

Elk jaar bezoeken meer buitenlandse toeristen Spanje. Doe jezelf een plezier met de TOP 10s van Spaanse dorpjes, costas & eilanden