De TOP 10 beste en meest interessante uitjes in Alicante!!

Zon, zee, strand en bezienswaardigheden! Wij raden je Alicante aan!

Verblijf je deze zomer in de fantastische Costa Blanca?! Wij raden je aan… kom uit je vakantiehuis of villa van Club Villamar en ontdek het gezellige Alicante!

Alicante is een fantastische badplaats met prachtige stranden, interessante bezienswaardigheden en een levendige en bruisende nachtleven. Of je nu met vrienden of familie bent, het maakt allemaal niet! Want wij kunnen jou vertellen… Alicante is leuk voor iedereen!

Wij vertellen jou de 10 leukste en beste en meest interessantste hotspots van Alicante

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s aan de Costa Blanca

1. Kasteel Santa Barbara

Bezoek net als vele andere vrolijke toeristen de meest populaire attractie van Alicante! Naast het strand op de heuvel, met uitzicht op de baai, vindt je het prachtige kasteel Santa Barbara. Met een hoogte van 166m, is ‘Santa Barbara’ een van de grootste forten in Zuid-Europa’s. Loop langs het prachtige zandstrand in de richting van het kasteel en geniet van de prachtige omgeving die je zult zien.

Eenmaal aangekomen bij het kasteel moet je zeker even een kijkje binnen nemen. Je zult versteld staan van wat je ziet! Indrukwekkende ophaalbruggen en meetstations maar ook gebouwen, zoals een bakkerij, een ziekhuis, gevangenissen en kazernes. Geloof ons, het is een van de meest interessante culturele en historische bezienswaardigheid die je ooit hebt gezien!

Vanuit het kasteel heb je een schitterend uitzicht over Alicante

2. Alicante Marina

Hou je er ook zo van om mensen te bekijken, even lekker observeren. Dan is zit je op deze plek helemaal goed! Langs de prachtige jachthaven van Alicante vindt je talloze barretjes en restuarantjes. Neem een stoel, ga zitten en ontspan op een terras terwijl je de wereld om je heen even lekker in je op kunt nemen.

Een belangrijke tip van ons: Als je er toch zit dan moet je zeker te weten de heerlijke versbereide vis proeven in een van de restaurants. Het is werkelijk verrukelijk! Uitgegeten? Maak dan een heerlijke wandelijk langs de prachtige haven van Alicante en bekijk de schitterende jachten. Misschien kom je zelfs wel een beroemdheid tegen!

Kijk je ogen uit in Alicante

3. Het stierenvechten museum in Alicante

Waar denk je aan als Spanje in je opkomt? Precies, stierengevechten! Je hebt het waarschijnlijk wel eens gezien op televisie of in films maar zou het niet spannend zijn om een van deze gevechten een keer in het echt te kunnen zien? In Alicante kan het! Stierenvechten is een belangrijk onderdeel van de Spaanse geschiedenis en cultuur, daarom wordt elk jaar op 23 juni, tijdens het festival van San Juan een stierengevecht gehouden in de arena van Alicante. Geloof ons, dit wil je zeker niet missen! Het evenement is enorm!

Een kleine tip: Draag geen rood! Kan je er op deze dag helaas niet bij zijn? Dat is nou jammer! Maar maak je geen zorgen, je kunt nog steeds het museum op de Plaza de Espana naast de arena bezoeken. Het museum is gewijd aan deze stierengevechten inclusief alle bijhorende informatie. Ontdek de geschiedenis van deze iconische sport!

Een echte Spaanse traditie vindt elk jaar plaats in Alicante

4. De grotten van Canalobre

Verdiep je in het prachtige historische karakter van Alicante. Net buiten Alicante op ongeveer 23 km vind je deze indrukwekkende grotten van Canalobre. De grotten bevinden zich in het kleine dorpje Buscot wat ook erg leuk is om te bezoeken.

Neem een kijkje in de grotten en laat jezelf verassen door het prachtige zicht. Loop langs de verschillende rotsformaties, zoals stalacites en stalagmieten en de beroemde kalksteen formatie in de vorm van een kandelaar. Wij beloven je, je zult versteld staan van wat je ziet, het is echt prachtig!

5. Basilica van Santa Maria in Alicante

Denk je eens in dat je heerlijk aan het wandelen bent in de stad Alicante, plotseling stop je. Wow wat is dat gebouw dat je in de verte kunt zien? Het is de prachtige gotische ‘Basilica de Santa Maria’. Deze basiliek is de oudste kerk in Alicante en staat op de ruïnes van een oude moskee.

Van een afstand, zul je deze basiliek meteen herkennen door zijn twee asymmetrische torens. Loop rond dit prachtige gebouw en bekijk het schitterende beeld van de Maagd Maria boven de deuropening. Aarzel niet, ga naar binnen!

6. Isla de Tabarca

Hoewel het niet in de stad zelf is (slechts 10 km van de kust van Alicante) kunnen wij jou garanderen, dit eiland is echt een bezoekje waard! Hop aan boord van de boot met glazen bodem en laat je brengen naar dit stukje paradijs. Niet alleen het eiland is fantastisch, maar zelfs de reis er naar toe is echt een geweldige ervaring.

Zie jij jezelf al liggen op het dek van de boot op een heerlijke warme zomerdag, het zalige briesje door je haren en ondertussen genieten van de prachtige omgeving. Eenmaal aangekomen op Isla de Tabarca zal je versteld staan van de prachtige stranden met het kristalheldere water en de prachtige flora en fauna rondom. Ontspan op het strand of verken het eiland en bekijk de geweldige winkels en restaurants. Je kunt hier een heerlijke dagje doorbrengen!

Vaar naar Isla de Tabaraca, net voor de kust van Alicante

7. Alicante’s kunstmarkt

Een van de mooiste en meest levendige plekken in Alicante. Elke avond op de Paseo Gadeo kunt je een wandeling maken langs deze erg leuke markt. Kijk hoe alle kunstenaars die bij elkaar komen om hun werk aan jou te kunnen laten zien. Van traditionele schilderijen tot moderne kunstwerken, je vindt hier werkelijk vanalles! Haal je beste onderhandelingstechnieken tevoorschijn en koop dat kunststuk waar je weg van bent voor een koopje! Net als alle andere kunstliefhebbers zal ook jij je hier meteen thuis voelen!

De gezelligste plek van Alicante komen alle kunstliefhebbers samen

8. Museo Colecci Art del Segle

Picasso, Miro en Dali. Klinken de namen je bekend in de oren? Natuurlijk, wie kent ze niet?! Zou je het niet geweldig vinden om hun prachtige en beroemde kunstwerken te zien? In een van de oudste gebouwen van Alicante vind je het kunstmuseum.

Neem een kijkje in het museum en bekijk de verbazingwekkende kunstwerken van deze beroemde Spaanse kunstenaars. Een geheimpje van ons… de toegang is gratis!

9. Alicante in de avond en de vroege uurtjes

Na een leuke en ontspannende dag bij je prive zwembad van je villa of vakantiehuis van Club Villamar ben je helemaal klaar om de hort op te gaan en het centrum van Alicante in te duiken. In het oude centrum van Alicante, El Barrio, vind je fantastische entertainment! Je vindt er een enorme hoeveelheid bars, terassjes en clubs.

Ga zitten en ontspannen op een terrasje met een heerlijke cocktail in je hand, proost met je vrienden in de bars of laat je voeten het werk doen en dans de hele nacht in een van de nachtclubs. Je kunt je hier vermaken tot zonsopgang!

10. Het postiquet strand van Alicante

Nummer 10 in onze toplijst is er eentje waar je zeker van zult genieten na alle nummers 1 tot en met 9 te hebben bezocht. Jazeker, het is een ontspannende dag op het strand! Want na alle input die je hebt gedaan tijdens je vakantie heb je wel een leuke en ontspannende dag verdient en dus is het strand van Alicante de perfecte plek!

Heerlijk liggen in het mooie zachte zand en een verfrissende duiknemen in de Middelandse zee. Heb je zonnebrandcreme of een luchtbed nodig of heb je misschien zin in een lekker ijsje? Positquet is centraal gelegen naast het centrum waardoor je alles wat je nodig heb binnen hand bereik hebt!

Geniet van het strand van Alicante

De zonnige en levendige badplaats Alicante

Zie jij jezelf al in de prachtige stad Alicante? Relaxen op het heerlijke strand, het maken van een geweldige boottocht of de interessante historische plekjes ontdekken. Alicante is een fantastische en populaire plek aan de Costa Blanca waar vele vrolijke toeristen iedere zomer weer naar toe gaan om hun vakantie te vieren.

Vanuit je villa of vakantiehuis in een van de populaire vakantieoorden aan de Costa Blanca ben je sechts een paar km verwijderd van de levendige en bruisende stad Alicante! Wil je graag meer lezen over Alicante, wij hebben alle informatie voor jou!

Waar wacht je nog op! Voor je het weet is die geweldige villa of vakantiehuis van Je bent slechts een klik verwijderd!

Boek HIER uw luxe villa aan de Costa Blanca