Mis je vakantie TOP 10 niet, zodat je het beste van Cala d’Or niet mist

Je hebt het gehaald! Laten we eens kijken wat Cala d’Or kan bijdragen aan je zomervakantie

Dank je voor het klikken op de link naar de Cala d’Or TOP 10! Het is een zeer goede keuze, omdat je op zoek bent naar jouw mogelijkheden tijdens je zomervakantie. Wanneer je deze TOP 10 van Cala d’Or hebt gelezen, heb je een zeer goed beeld wat Cala d’Or te bieden heeft.

Natuurlijk, iedereen viert iedereen op zijn eigen manier zijn vakantie. Maar niet voor niets verhuurt Club Villamarprachtige wit gekalkte villa’s en andere vakantiewoningen in Cala d’Or. Een kleine tip: houd in gedachten dat de verhuur voor het zomerseizoenis begonnen en dat Cala d’Or niet genoeg huizen heeft voor iedereen. Wees 1 van de uitverkorenen die gaat genieten in Cala d’Or!

Omdat je ontzettend veel dingen kunt doen in Cala d’Or en haar omgeving, hebben we een korte lijst met variatie gemaakt met de 10 leukste hoogtepunten die je kunt doen of bezoeken tijdens je verblijf in Cala d’Or.

De Cala d’Or TOP 10 pakt niemand meer van je af

1. Cala d’Or: Hypermoderne jachthaven en een autovrij centrum

Cala d’Or is een juweeltje! Waarom? Heb je er ooit over nagedacht om je vakantie door te brengen in een autovrije dorpskern met mooie witgekalkte huizen? Het is helemaal geweldig met een charmante haven die je betovert met haar romantische sfeer. Ja, deze plek bestaat echt! Cala d’Or is dé plek.

En voor de fijnproevers onder ons, je kunt je helemaal uitleven in de vele keurige restaurants in de haven van Cala d’Or. Yacht Club Marina d’Or is een uitstekend restaurant in de haven van Cala d’Or. Hoewel het restaurant uitermate de aandacht van je ogen trekt met haar smaakvolle cuisine en geweldige sfeer, probeer een paar keer op te kijken en je ogen richting de haven te draaien. Niet alleen het uitzicht is adembenemend, maar regelmatig komen er ook aantrekkelijke boten binnen varen om aan te meren.

Yacht Club Marina d’Or: relaxt genieten in Cala d’Or

2. Auto Safari Zoo

Pak je safari hoed tegen de zon, je waterfles om de dorst te lessen, je verrekijker om het dierenrijk nauwkeurig te bestuderen en je camera om al je beelden vast te leggen. Je bent start klaar voor je autosafari!

Ga met je auto of in de mini trein langs de 4km lange safari route. Als je wil, kun je de directe buslijn nemen van Sa Coma naar het park (kijk vooraf op z’n minst wanneer de laatste bus gaat). Tijdens je ontdekkingsreis komt misschien een olifant zoals Dombo te voorschijn. Gezien dieren niet op commando voor de camera verschijnen, hou je camera gereed voor de apen, giraffes, zeebra’s, tijgers en meer! Deze safari brengt je in de wereld à la Jungle Boek en geeft geweldig veel plezier aan zowel volwassenen als kinderen.

Stap in de mini trein & zie de dieren van dichtbij

3. Met de mini trein door Cala d’Or

Mini treintjes zijn een zeer beruchte toeristische attractie, maar desalniettemin perfect voor als je met de kids op vakantie bent! En ook als je meer van de omgeving wilt genieten in plaats van om je heen te kijken waar je loopt. Cala d’Or is goed vertegenwoordigd met mini treintjes. Neem plaats in 1 van de 3 mini treintjes, of doe eens gek en neem ze allemaal eens een keer.

De ene rijdt je van Cala d’Or naar Cala Egos, Cala d’Or en Cala Esmeralda. Een andere route gaat van het centrum van Cala d’Or via de luxueuze jachthaven, Es Forti naar Cala Egos. Ben je benieuwd naar andere vakantie resorts in de buurt? De mini trein brengt je zelfs naar badplaatsen, zoals Port Petro en Cala Braca!

Stap in 1 van de 3 mini treintjes & verken de omgeving van Cala d’Or

4. Cala d’Or: de perfecte uitvalbasis voor een autotrip

Zoek je een rustige en vredige vakantiebestemming? Cala d’or is bij uitstek bestemd voor jou! Het prettige is dat er in de omgeving van alles te doen is! Daarom is Cala d’Or een ideale uitvalsbasis om er met de auto op uit te trekken!

De route via Alculdia, C’an Picafort, Son Severa, Cala Bona, Cala Millor, S’illot, Porto Cristo naar Porto Colom kunnen we zeker aanraden. Het is niet alleen een combinatie van natuur en cultuur. Want langs de kust zijn er verschillende mogelijkheden voor watersportactiviteiten!

Ontdek In Porto Cristo architecturale hoogstandjes

5. Aqualand Arenal waterpark, het grootste waterpark van Mallorca!

Wanneer je met vakantie bent met kinderen dan moet je zeker naar het waterpark ‘Aqualand Arenal’. Dit is de dichtstbijzijnde bij Cala d’Or om langs te gaan, al is het alleen al voor meer vakantieplezier. Je kinderen zullen een geweldig moment beleven om hun energie kwijt te raken aan de meer dan 20 attracties waar ze op en af kunnen springen! Ennuh, ook je jeugdige gevoel komt terug op de snelle Kamikaze of wanneer je van 1 van de andere glijbanen glijdt.

Gezien het best warm kan zijn tijdens de zomer, is het goed om hier en daar wat rust te nemen. In tussentijd kun je dan je batterijen opladen met wat eten en drinken. En wanneer je nog wat extra rust nodig hebt? Geen probleem! Want er zijn ook kinderspeelplekken waar de kids zich uit kunnen leven. Dit, voordat je met z’n allen het golfslagbad in gaat.

Waterpret voor iedereen in Cala d’Or

6. Fiesta de la Mare de Deu del Mar

Het festival de la Mare de Deu del Mar is één van de belangrijkste lokale feesten van Cala d’Or. Dit grote evenement trekt veel bezoekers. Rond 15 augustus is Cala d’Or is in deb an van het feest dat het beste vertaald kan worden als het feest ter ere van ‘Onze Vrouw van de Zee’, de Heilige Maagd van augustus.

Boten volgen in processie rond de haven en er worden verschillende concerten gegeven en sportevenementen gehouden. Natuurlijk gaat het feest niet zonder vuurwerkspektakel! Een feestweek met alleen maar lokale gezelligheid op een ongedwongen manier!

Fiesta de la Mare de Deu del Mar iin Cala d’Or

7. Natuurpark Botanicus

Ga het echte tropische gevoel tegemoet en vergeet het strand van Cala d’Or voor een dagje. Hoewel, doe jezelf een plezier en ga vooral niet wanneer het te warm is. Het natuurpark Botanicus is niet alleen een magneet voor cactusliefhebbers. Naast de prikkelbare cactussen komt de geur van inheemse plantensoorten en prachtige bloemen je tegemoet. En niet te vergeten dat er verscheidene culturele bezienswaardigheden en interessante architecturale creaties in het park staan tussen de olijf-, amandel-, sinaasappelbomen en dennen.

We adviseren je wandelschoenen te dragen als je van plan bent het hele natuurpark ‘Botanicactus’ door te wandelen. Of blijf anders bij de ingang, gezien dat je daar ook al overweldigd wordt door vele indrukken en allerlei moois. Ongeacht welk deel van het park je gaat zien, het is zeker indrukwekkend. Zelfs zo erg, dat veel bezoekers het waard vinden om hiervoor terug te komen naar Mallorca. Niet voor niets dat ze een bezoek aan dit park ook aanbevelen aan hun familie en vrienden.

Wandel & geniet van het prachtige natuurschoon in Botanicactus

8. Castillo de Santueri, van Cala d’Or naar Felanitx/Santanyi

Niet alleen het kasteel Castillo de Santueri is ¨mooi om te zien¨. Ook de weg naar boven wordt door vele bezoekers ervaren als een ultiem moment van genieten. Op de bergtop van Felanitx staat deze voormalige Arabische vestiging, Byzantijnse burcht en Romeinse militaire post. Het kasteel is op zich zelf al de moeite waard, wetende dat dit kasteel tot de laatste 3 bewaarde kastelen behoort op Mallorca. Maar je wordt daarnaast beloond met een minstens zo mooie panoramische omgeving.

Het is een typisch dagje uit in de natuur met een cultuurhistorische vlaag van deze rotsachtige kasteel ‘Castillo de Santueri’. Oftewel, breng genoeg eten en drinken mee, zodat je optimaal kunt genieten van dit openlucht museum aangeboden door Moeder Natuur haar zelf.

9. Isla de Cabrera, nabij Cala d’Or

Het onbewoonde eiland, met als hoogste punt Na Picamosques (172m), is meer dan een half miljoen bezoekers per jaar waard!

Sinds april 1991 is het eiland verklaard tot nationaal park en behoort dit mooie pure eiland tot de gemeente Palma de Mallorca. Voordien heeft het eiland verschillende functies gehad. Van huisvesting van Franse gevangenen tijdens de Napoleontische Oorlogen tot militaire zone.

Laat je verbeelding spreken wanneer je hier bent. Oh en voordat we het vergeten te zeggen; het eiland kan iets groter zijn dan dat je denkt, met een café/bar, het middeleeuwse kasteel en een schat aan schoonheid.

Een onbewoond eiland binnen handbereik van Cala d’Or

10. Elegant shoppen in Cala d’Or

Wil je een klein beetje Cala d’Or mee naar huis nemen? Met de foto’s en video’s die je hebt gemaakt kun je altijd weer terug denken aan je geweldige tijd in Cala d’Or samen met je familie en vrienden. En er zullen natuurlijk de nodige foto’s op je Facebook verschijnen. Maar zou het niet geweldig zijn als je iets kunt geven of mee kunt nemen van Cala d’Or zelf?

Het centrum van Cala d’Or staat bol van mogelijkheden om een speciaal souvenier of accessoire te kopen voor thuis. Haal het uiterste uit de kan en hou vooral je ogen open als je door de hoofdstraat, Avinguda Tagomago, loopt. Dit is het Walhalla van Mallorca met elegante boetieks en luxueuze galerijen. In deze stijlvolle straat koop je je kasten vol tegen aantrekkelijke prijzen! En om je ideale dag compleet te maken, geniet van al het lekkers in 1 van de bars of restaurants.

Relax op één van de terrasjes in Cala d’Or

Goed zo! Je gaat een geweldige tijd tegemoet in Cala d’Or

Ervan uitgaande dat je je koffer en je handbagage ingedachte al hebt gepakt. Ja, het is tijd om te gaan! Gelukkig heb je de TOP 10 gelezen. Je kunt nu tenminste een beeld vormen van Cala d’Or. Maar, hoe zit het met al die andere dingen in Cala d’Or en derest van Mallorca? Oefff, je hebt weer geluk, want we hebben meer voor je in petto. We hebben daarom speciaal een website over Mallorca om je nog uitgebreider te informeren!

Begin met je zomervakantie zoekopdracht in 1-klik, of iemand anders doet het voor je

Oke, je hebt alles lezen over dit geweldige dorp, Cala d’Or, gelegen op het prachtige Balearische eiland Mallorca. Wat nu? Natuurlijk zou je graag een beetje een comfortabele vakantie willen. Klik nog 1 keer en je hebt toegang tot meer TOP 10’s