Gerona fluistert haar TOP 10 plekjes tegen jou!

Proef de sfeervolle catelaanse hospitaliteit in de geweldige stad Gerona!

Wil je een kijkje nemen in het echte spaanse leven?! Gerona verteld het jou! Wandel door de schitterende joodse wijk met zijn kleine smalle straatjes en luister naar de verhalen die de oude gebouwen jou vertellen of ontspan op een terrasje en obserbeer het spaanse ritme om je heen. Gerona is een stad die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie! Dus trek je wandelschoenen aan en vertrek vanuit je vakantiehuis of villa van Club Villamar naar deze geweldige en levendige stad! Net als vele andere vakantiegangers zal ook jij versteld staan van wat Gerona jou allemaal te bieden heeft!

Wij hebben speciaal voor jou de beste en mooiste bezienswaardigheden op een rijtje gezet zodat je tijdens je uitje zeker weet dat je niks mist!

Wij onthullen jou de TOP 10 hotspots van Gerona!

1. Huisjes langs de Onyar rivier

Gerona is een schitterende stad waar twee rivieren doorheen lopen, de Ter en de Onyar. De rivier de Onyar is een bekende rivier in Gerona waar schitterende bruggen overheen zijn gebouwd, waaronder de beroemde Pont de Ferro die door Gustave Eiffel is gebouwd. Wie kent hem nou niet van de Eifelltoren in Parijs!?

Wanneer je naar Gerona gaat moet je zeker te weten deze hotspot bezoeken! Maak een heerlijke wandeling langs de rivier en over de bruggetjes en bekijk de schitterende gekleurde huisjes die in de middeleeuwen zijn gebouwd. Vergeet je camera niet want dit is zeker zonder twijfel de meest gefotografeerde plek in Gerona!

De ultieme hotspot van Girona zijn deze gekleurde huisjes.

2. Rambla del a Llibertat

Één van de levendigste en gezelligste plekken in de stad Gerona en erg geliefd bij toeristen! Heerlijk neuzen in de vele winkeltjes of lekker genieten op een terrasje met een verfrissend drankje en een tapasje bij de hand.

Je kunt hier werkelijk een hele dag zitten en alleen maar rond je heen kijken, bewonder dit schitterende deel van Gerona wat al vanaf de middeleeuwen de officiele marktplaats was. Ook zie je vanaf de Rambla de achterkant van de gekleurde huisjes langs de Onyar wat een prachtig decor vormt.

Heerlijk op een terrasje in Girona

3. Kathedraal van Girona

Maak een ritje met het leuke stadstreintje en stap uit bij deze schitterende hotspot van Gerona! De kathedraal vindt je in het oude centrum van Girona op Plaça de la Catedral.

Durf jij het aan om de duizende trapjes te betreden?! De klim is het zeker waard om vervolgens in de enorme kathedraal een kijkje te nemen. Bekijk je de schitterende 14de eeuwse gotische kathedraal liever van onderaf? Geniet op het terrasje van het gezellig barretje wat je hier vindt.

De Kathedraal van Girona

4. Arabisch badhuis

Vele noemen het één van de hoogtepunten in Gerona, de schitterende Arabische badhuizen.

En wij verklappen je alvast een klein detail, namelijk dat je voor slechts 2 euro deze schitterende ruïnes die in 1149 gebouwd kunt bezoeken.

Zoals alle andere zal ook jij het indrukwekkend vinden om te zien hoe de kamers samen een traditioneel badhuis vormen. Hoewel het een kleine plek is, is het een waardevol ervaring!


Ga terug in de tijd bij dit arabische badhuis in Gerona.

5. Museu del Cinema (Het film museum)

Hou je van de bioscoop en van films? Dan zul jij net als andere filmliefhebbers dol zijn op dit museum!

In het nieuwe deel van Gerona vind je dit interessante museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de filmindustrie tot op heden. Maar ook hoe de bioscoop is uitgevonden en hoe een film in elkaar wordt gezet. Bekijk oude apparatuur en shop in de winkel voor boeken, tijdschriften en filmposters.

Het film museum in Girona

6. De Joodse wijk van Gerona

De geschiedenis komt tot leven in de joodse wijk El Call. Wandel door deze goed bewaard gebleven wijk met zijn smalle straatjes, trapsteegjes en winkeltjes en bedenk je hoe het leven er hier 500jaar geleden uitzag.

De gebouwen vertellen hun verhalen aan jou! Wil je nog meer leren over de joodse geschiedenis, ook dat kan hier! Verdiep je in de geschiedenis in het museum die je in deze wijk kunt vinden.

De geschiedenis komt tot leven in de joodse wijk van Gerona

7. Passeig de la Muralla

Of je nu van wandelen houdt of niet, een echte must is een bezoekje aan de oude stadsmuur van Gerona, Passeig de la Muralla. Niet alleen de oude gerestaureerde muur is interessant om te bekijken maar wanneer je langs de stadsmuren wandelt zul je net alle voorgaande versteld staan van de waanzinnige uitzichten.

Vergeet je camera niet! Je kunt hier een paar van de beste foto´s maken van de schitterende stad Gerona! En dan nog een waardevolle tip van ons: neem je zonnebrandcreme en water mee want in de zomer kan het hier flink heet worden!

De veelzijdige Passeig de la Muralla in Girona

8. Eglesia de Sant Feliu

In de schaduw van de kathedraal ligt de kleinere maar zeker niet minder mooie kerk ‘Església de Sant Feliu’. Ook hier vindt je weer een interessant stukje geschiedenis van de stad Gerona terug. Deze kerk is namelijk boven op een reeks grafkamers uit de 4de eeuw opgetrokken.

Het is een klein, maar zeer oude kerk. Neem dan ook zeker een kijkje in de kapel en bekijk de indrukwekkende marmeren tombe. Begin je honger te krijgen van al dat sightseeing?! Plof jezelf neer op één van de diverse terrasjes of restuarantjes rondom de kerk. Je kunt hier heerlijk lunchen terwijl je geniet van het schitterende uitzicht van de sfeervolle oude stad.

9. Musea d´Art (Kunstmuseum)

Een echte kunstliefhebber? Dan kun je een bezoekje aan dit museum zeker niet overslaan! In het prachtige oude paleis naast de kathedraal vindt je de meest fascinerende kunststukken! Bekijk de religieuze kunstwerken, waaronder meubels, keramiek en glaswerk uit de 10e tot de 14de eeuw. Maar ook stukken uit de 20ste eeuw.

Maar wat naar onze mening het meest indrukwekkende onderdeel van het museum is, is de gotische en barokke kunst. En psst… de entree kost je slechts 2euro! Zeker een bezoekje waard lijkt me.

Een echte aanrader vanuit ons: Bezoek deze schitterende kerk van Gerona va binnen Moderne kunst, barokke kunst of gotische kunst bekijk het allemaal

10. Ciclo Tourism

Je kent het wel, je bent maar een dagje in Gerona en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen!! Maar hoe krijg je het allemaal voor elkaar?!

Wij hebben de oplossing voor jou.. Huur een fiets! Bij Ciclo Tourism kun je een fiets huren en je krijgt ook nog eens verschillende routes mee. Want ja je wilt de sfeer van zo´n leuk dagje niet verpesten door ruzie te maken met je partner over de weg kwijt raken toch?! Beleef een leuk dagje uit met het hele gezinof met je hele vriendenclub en bezichtig de hele stad Gerona! Een geweldige ervaring!

Gezellig op de fiets door Girona

Gerona de schitterende oude stad van Catalunya!

Zie jij jezelf al terug de geschiedenis ingaan om de geheimen van Gerona in het echt te herleven?! De stad Gerona verteld jou haar verhaal! Wandel langs de schitterende oude gebouwen en wijken van de stad en bezoek de interessante museums waar je leuke nieuwe weetjes te weten kunt komen. Laat je verwennen in één van de sfeervolle spaanse barretjes en restaurantjes of wandel langs de muur en bekijk de gehele stad van bovenaf. Wat je ook doet, in Gerona zit je altijd goed!

Vanuit je villa of vakantiehuis van Club Villamar die gelegen is in één van de populaire badplaatsen aan de Costa Brava ben je binnen no time in deze geweldige historische stad. Wil je graag nog meer te weten komen over Gerona? Lees alle informatie hier!

Bekijk snel ons aanbod van villas en vakantiehuizen die in de omgeving van Gerona liggen!

Bekijk alle villas in de buurt van Gerona

P.S. Vind jij het ook niet heerlijk om alle beste hotspots op één pagina te lezen? Geen uren meer zoeken op internet, dat willen we toch allemaal!! Daarom hebben we voor jou nog veel meer TOP 10´s samengesteld! Lees ze allemaal hier!