Deze TOP 10 is speciaal voor jou! Alsjeblieft, onthul de 10 hotspots van Calpe

Calpe is 1 van de belangrijkste vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca

We zijn zeer blij je hier tegen te komen! Dit betekent dat jouw vakantie zeer belangrijk voor je is. Dat is fantastisch. Wens je advies, weet dan dat we hier zijn om je te helpen je droomvakantie te verwezenlijken!

Wil je Calpe bezoeken, maar wil je graag alles op je eigen tempo en op je eigen manier doen? Doe wat en wanneer je wilt. Wanneer je in een villa of vakantiehuis verblijft van Club Villamar is alles mogelijk! En je kunt zelfs ontspannen in je eigen zwembad!

Maar neem eerst een kijkje in de keuken met onze TOP 10 van Calpe. Op deze manier krijg je een leuke indruk van wat je kunt verwachten in Calpe.

De 10 bezienswaardigheden die je moet hebben gezien tijdens je vakantie in Calpe

Het symbool van Calpe, Peñon d’Ifach

1. Peñon d’Ifach is het symbool van Calpe

Je kunt Calpe niet bezoeken zonder Peñon d’Ifach te hebben gezien. Vele vakantiegangers reizen zelfs speciaal af naar Calpe voor deze vulkanische rotsformatie!

Tip: Zorg ervoor dat je de vulkanische rotsformatie van 332m vroeg in de ochtend of laat in de namiddag beklimt. Op die manier vermijd je de zomerse hitte. Voor een aangename dag op Peñon d’Ifach behoren tot de minimale vereisten: een paar goede wandelschoenen en voldoende water en wat te eten.

2. Het oude centrum van Calpe

Stel je voor dat je op de top van een heuvel staat, waar je omringd wordt door prachtige historische gebouwen en een indrukwekkend uitzicht.

Ja, je hebt eindelijk de oude stad van Calpe bereikt. De straten die bekleed zijn met kinderhoofdjes leiden je naar mooie kerken, musea, typische Spaanse bodegas en internationale cafés.

We adviseren je om de tijd te nemen om Calpe te bezoeken. Calpe is al een opzichzelfstaand openlucht museum met overal geweldige muurschilderingen.

3. De haven van Calpe

In de haven van Calpe is het iedere namiddag weer genieten

Als je in de ontspanningsstand wilt komen, dan zal de haven van Calpe je zeker goed doen. Iedere namiddag is de haven het middelpunt wanneer de vissersboten aanmeren. Het is interessant om te zien hoe de vissers hun vangst binnenhalen en een moment om de vangst te aanschouwen.

Als eenmaal de vangst is uitgeladen, gaat een deel direct naar de keukens van de restaurants. Wanneer de chef-kok zijn culinaire magie heeft toegepast, is het tijd om het overheerlijke visgerecht te proeven.

Je kunt natuurlijk ook de vis op de vismarkt kopen, wanneer je de voorkeur geeft om zelf te koken in je eigen vakantiehuis!

4. Las Salinas de Calpe

Wordt je helemaal blij van een wandeling door een natuurgebied? Zo ja, dan kan Las Salinas de Calpe niet ontbreken op je lijst van bezienswaardigheden. Het is meer dan een zoutwinning, Las Salinas de Calpe is van historisch belang en is gevuld met natuur en cultuur op hoog niveau.

Geniet samen met je familie of vrienden in het natuurpark en bewonder de fauna in haar eigen natuurlijke omgeving. Hier vind je vele verschillende soorten vogels en regelmatig laten kolonies flamingo’s zich hier zien.

5. Torre Molí del Morelló

Bezoek Torre Molí del Morelló, de oude graanmolen, en je maakt een reis in de tijd. De constructie van de molen dateert van midden 19e eeuw en was onderdeel van het malen van graan.

De graanmolen staat in het westelijke deel van de archeologische zone Baños de la Reina (zie nr. 7 van deze TOP 10). Voorheen had de Costa Blanca vele molens. Maar, Torre Molí del Morelló is de enige van zijn soort die is overgebleven. En het positieve is dat die in Calpe staat!

Geniet van de oude molen die, zelfs vandaag de dag nog, het kanaliseringsproces van meel laat zien. Wanneer je de molen in gaat zie je een soort “graffiti” die een schip cabotage toont. Het is iets wat je zeker niet snel ergens anders zult tegenkomen. 

6. Calpe haar golf mogelijkheden

Golf is een waar genot in Calpe met de lokale bevolking en met toeristen

Ben je verzot op golf? Als golfliefhebber zul je Calpe ervaren als een bezoek aan de 7e hemel! De golfbaan is trouwens ook een uitstekende plek om kennis te maken met de lokale bevolking, gezien golf zeer populair is onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Je zult geïnspireerd worden je golf kunsten te tonen aan derest van de baan. Waar het namelijk niet dat de golfbaanontworpen is door de wereld-klasse golfer Jose Maria Olazabal. In het dorp om de hoek van Calpe vind je de beroemde 18-hole golfbaan. Niet ver weg is ook een 15-hole golfbaan waar je golf kunt spelen.

7. Baños de la Reina

Baños de la Reina van Calpe

Er is een legende die zegt dat een Moorse koningin aan het baden was in Baños de la Reina (het bad van de koningin). In realiteit was het allemaal niet zo mysterieus en fantastisch.

In de Romeinse tijd waren de baden eigenlijk een viskwekerij met de meest belangrijke vissoort van de Mediterraanse regio. Baños de la Reina ligt nabij de promenade en de zee van Calpe. Hoe dan ook, het is fascinerend om te zien hoe dit mooie schepsel in de natuur is opgezet.

8. Iglesia Antigua (de oude kerk van Calpe)

Bezoek de oude kerk van Calpe wanneer je door het oude centrum loopt

De oude kerk van Calpe passer je niet zonder het gezien te hebben tijdens je vakantie in Calpe. Profiteer van je verblijf in Calpe en neem een kijkje. Je zult zien dat de oude kerk verbonden is met parochie kerk Nuestra Señora de las Nieves en dat de oude verdedigingsmuren de kerk staande houden.

Wees allert wanneer je op het plein Plaza de la Villa bent, want dit is het plein waaraan het unieke voorbeeld van Gotische Mudejar van Valencia staat. Binnen zul je een waardevol schilderij ontdekken waarin 3 heiligen zijn vertegenwoordigd (San Antonio Abad, San Cosme et San Damián). 

9. Torreó de la Peça

Torreó de la Peça is voor iedereen een bezoek waard

Al ben je niet een geschiedenis fanaat, je kan Torreó de la Peça niet missen. Deze toren moet je gezien hebben als je Calpe bezoekt! Tijdens de 15e eeuw maakte de toren, Torreó de la Peça, onderdeel uit van de verdediging van Calpe. Tegenwoordig kun je genieten van de overblijfselen, die overigens in zeer goede staat verkeren. In 1981 zijn de toren en de muren geheel gerestaureerd. Wil je meer ontdekken? Dan moet je zeker bij het museum, Museo del Coleccionismo, tijd maken om naar binnen te gaan.

Naast de toren zie je 2 kanonnen die dateren uit de 18e eeuw. Voordien waren de kanonnen onderdeel van de haven van Calpe.

10. Fuentes de Algar (de watervallen van Algar)

Indrukwekkende watervallen en kristal helder water nabij Calpe

We durven erom te wedden dat dit tot 1 van je meest favoriete plekken in Calpe gaat worden. Geen wonder dat we Fuentes de Algar aanbevelen! Het beste is wat je nodig hebt voor je vakantie!

De watervallen van Algar zijn zeer populair aan de Costa Blanca! Fuents de Algar behoren tot een beschermd nationaal park. De trip is ongeveer 1.5km. Het is een spectaculaire route langs de rivier en je ziet wonderlijke watervallen.

En weet je wat? Het kristal heldere water is zeer goed voor je gezondheid. Wanneer de zon schijnt geloven we graag dat je maar al te graag wat verfrissing zoekt in deze wateren.

Het is de hoogste tijd om je vakantie vast te leggen in Calpe.

Heb je ooit gedroomd dat je languit op een ligbed ligt met je favoriete drankje aan de rand je eigen zwembad? Droom er niet alleen van, maar vervul je droom!

TOP 10 van Spanje, inclusief TOP 10 links van andere Spaanse vakantiebestemmingen.