Ontdek de beste 10 plekken van Playa de Aro. Op deze manier zul je de vakantie in slechts enkele minuten hebben geregeld.

Wil je een vakantie waar je geen spijt van zult krijgen? Wij adviseren Playa de Aro als vakantiebestemming

Wat geweldig dat we je hier zien! Dit is een goed teken, omdat dit betekent dat je de beste vakantie ooit wilt hebben met je familie of vrienden!

Ontdek Playa de Aro op de meest praktische manier met je familie of vrienden en verblijf in een villa of vakantiehuis met een privé zwembad! Je zult je zo vrij voelen als een vogel en je bent geheel onafhankelijk.

Het hoeft niet veel van je kostbare tijd te kosten om je vakantie te organiseren. We zijn ons ervan bewust dat er voor de meeste vakantieganger een beetje stress is. Tijd is kostbaar en er is altijd te weinig tijd, want je wilt het beste. Besteed daarom je tijd efficiënt.

Om het je gemakkelijker te maken, hebben we de TOP 10 van Playa de Aro samengesteld. Deze TOP 10 laat je de beste 10 dingen zien die je kunt doen en bezoeken tijdens je verblijf in Playa de Aro. In enkele minuten vang je een glimp op van Playa de Aro als vakantiebestemming. Is het niet fantastisch?

10 redenen om je vakantie door te brengen in Playa de Aro

1. Aquadiver: het waterpark van Playa de Aro

Wil je een onvergetelijke dag doorbrengen met je familie en vrienden? Aquadiver is één van de meest beroemde waterparken aan de Costa Brava. Het waterpark in Playa de Aro is geschikt voor alle leeftijden, want er zijn attracties voor kinderen, jongeren en ouderen. Terwijl je samen veel plezier beleeft, zal de tijd voorbij vliegen zonder dat je het door hebt. Geniet van verschillende waterattracties, zoals de glijbanen, de kamikaze, de golfslagbaden en andere rustigere waterbanen. Of ga juist van de beroemde wilde rivier!

Na zo actief te zijn geweest, is het niet raar dat je trek in iets krijgt. Om weer wat energie te krijgen kun je iets eten in het restaurant of ga naar de picknickplaats. Er is in ieder geval genoeg keus! Voordat je weer over gaat tot actie, is het nu eerst tijd voor ontspanning. Plof neer op een ligbed in het dennenbos en geniet van de aangename omgeving. En in de tussentijd hebben de kinderen ook veel plezier!

2. Golf Club d’Aro-Mas Nou

Ben je een goede golfspeler? Als je golfleuk vindt, is het een absolute must om naar Golf Club d’Aro-Mas Nou te gaan. Het is één van de oudste banen aan de Costa Brava en het ligt in te midden van het Natuur Park “Les Gavarres” op 300m boven zeeniveau. Dit betekent dat je golft met adembenemende uitzichten over de Costa Brava.

Je zult omgeven worden door olijven-, dennen- en kurkbomen en 2 kunstmatige meren. Deze magnifieke omgeving is benoemd tot de beste golfbestemming in 2000. De golfbaan van Playa de Aro is een harmonieuze plek, welke bekend staat vanwege de goede kwaliteit en schoonheid. Er is een grote verscheidenheid aan holes (27 holes in totaal) en de banen zijn goed voorzien van faciliteiten voor als je vermoeid bent. De golfbaan is niet alleen voor professionals, want ook de amateurspelers zullen zich zeer welkom voelen op de golfbaan van Playa de Aro. Golf Club d’Aro-Mas Nou is ideaal voor een aangename en ontspannen dag.

3. Platja d’Aro, het strand van Playa de Aro

Wanneer je Playa de Aro kiest als vakantiebestemming, dan moet je op z’n minst een dagje op het strand doorbrengen. Playa de Aro heeft een groot strand, genaamd Platja d’Aro. Het is bekroond met de blauwe vlag. Dit betekent onder andere dat de kwaliteit van het water zeer goed is en dat er allerlei faciliteiten aanwezig zijn (douches, restaurants, parkeergelegenheid, etc.). Natuurlijk kan een groot arrangement aan strandactiviteiten niet ontbreken. De banaan, de flyfish, waterskiën en windsurfen behoren tot één van de vele mogelijkheden. Net als parasailen. Waarom niet? Vanuit de lucht zul je een prachtig uitzicht hebben op het landschap van de Costa Brava!

Om het je allemaal zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er ligbedden en parasols te huur. En wat als je zin hebt in iets te drinken of tapas? Nabij het strand zul je meerdere bars en restaurants vinden.
Goed gezelschap, je favoriete drankje, een blauwe zee en, natuurlijk, veel zon! Wat wens je nog meer?

4. Magic Park

Wat is een vakantie als je niet van iedere seconde optimaal kunt genieten? Gelukkig, want in Playa de Aro is er altijd wel iets te beleven! Ga een dagje uit met de kinderen of ga erop uit met je vrienden, want het is tijd voor een tripje naar Magic Park.

Dit is een geweldig pretpark voor alle leeftijden. Het park bestaat uit verschillende zones, inclusief een speeltuin met trampolines, mini botsauto’s en boten. Ga de strijd aan en kijk wie er het beste is! Hou je van sporten? In een ander deel van het park kun je voetballen, tafeltennissen en biljarten. En dat is nog niet alles, want er is zelfs een ijsbaan! Na dit alles gelezen te hebben, zul je begrijpen dat je een fantastische dag met je familie of vrienden zult hebben in Magic Park.

5. Winkelen

Winkelen zou zeker onderdeel van je vakantie moeten zijn wanneer je naar het winkelparadijs Playa de Aro komt! Veel mensen die naar de Costa Brava komen, kiezen zelfs speciaal voor Playa de Aro vanwege de winkelmogelijkheden!

Playa de Aro is een zeer aangenaam dorp en heeft een grote hoeveelheid winkels waar je zeker zult vinden wat je zoekt. Er zijn winkels en boetieks gevuld met kleding, zwemkleding, schoenen, handtassen en, natuurlijk, leuke souvenirs. Je zult vele mooie dingen vinden die je mee kunt brengen voor jezelf of voor de thuisblijvers.

Langs de kust, aan de hoofdstraat van Playa de Aro, zul je verschillende boetieks en luxe supermarkten vinden. Neem tussendoor een pauze en neem plaats op een terrasje. Hier kun je wat verfrissing vinden met een ijsje bijvoorbeeld. In Playa de Aro is een grote variëteit aan prijzen en stijlen. Dit maakt Playa de Aro geschikt voor alle budgetten. Bereid jezelf voor op geweldige winkeldagen!

6. De parochiekerk van Santa Maria

Het is tijd voor een beetje cultuur. De oorspronkelijke kern van Playa de Aro is ontstaan in de middeleeuwen. Het is allemaal begonnen met de Santa Maria kerk (11e eeuw) en met de bouw van het kasteel Castell de Benedormiens. De overblijfselen van het oude fort houden de herinneringen intact, gezien het kasteel in de 19e eeuw werd verwoest.

Playa de Aro heeft niet veel cultureel erfgoed, maar wat er is om te bezoeken dat is het zeker waard. De Santa Maria kerk is een zeer interessant object. Wandel naar de prachtige parochiekerk en laat je overweldigen door dit wonderlijke gebouw. Dit is trouwens de grootste toeristische attractie van Playa de Aro! De kerk is in Catalaans landhuis stijl gebouwd en staat in een wonderschoon groen landschap. Je zult hier dan ook helemaal tot rust komen. Neem je tijd om te genieten van het aangename moment, terwijl je je gedachten laat gaan over de historie van deze kerk.

Mis deze kans niet om het meest bezochte monument van Playa de Aro te bezoeken. Je bezoek zal zeker beloond worden.

7. Het nachtleven van Playa de Aro

Ben je er klaar voor om je te ontspannen en het geweldige nachtleven van Playa de Aro te ontdekken? Ga erop uit voor een drankje met z’n allen, of als je van dansen houdt, bezoek de bruisende clubscene.

Aan de promenade zul je vele bars, clubs en discotheken vinden waar je de hele nacht kunt feesten tot zonsopgang.

Tip: Probeer Pacha Box. Dit is het zusje van de beroemde nachtclub Pacha op Ibiza. Het is net zo goed als die op Ibiza en je zult een onvergetelijke nacht beleven.

8. Playa de Aro’s watersportfaciliteiten

Wanneer je op het strand bent, zul je waarschijnlijk wel in zijn voor wat verfrissing. Op het strand van Playa de Aro (3km lang) zul je verschillende watersportactiviteiten tegenkomen. Maak je keus en beleef nog meer plezier!

Je kunt kiezen uit windsurfen, kayaken, duiken, een boottocht op de catamaran, een zeilcursus en nog veel meer. Iets wat je niet mag missen is parasailen! Een uniek uitzicht, welke je vanuit de lucht bewondert, wacht op jou!

Voor meer plezier kun je ook een tocht over het water maken op de banaan, de flyfish of de zogeheten slyder. Drijf rustig over het water of ga op top snelheid! Aan het strand van Playa de Aro is het een waar paradijs voor water(spor)tfanaten.

9. Ontdek Playa de Aro op de fiets

Ben je er klaar voor om de omgeving van Playa de Aro op de fiets te verkennen? Het gebied leent zich uitstekend voor fietsliefhebbers die houden van avontuur en de authentieke dorpjes willen opsporen. Op de fiets heb je een geweldige combinatie van sport, natuur en avontuur. Je hebt de kans om te dwalen door de prachtige groene gebieden en langs de kust zul je de unieke en mooie kant van de Costa Brava ontmoeten. Adem de frisse lucht van het bos in en voel de aangename zeebries.

Wanneer je vermoeid begint te raken, dan kun je gemakkelijk een stop maken in één van de historische dorpen. Dit biedt je een geweldige mogelijkheid. Nu kun je plekken bezoeken die slechts enkele toeristen hebben gezien, maar die door de meerderheid van de vakantiegangers wordt aanbeden die dol zijn op het ervaren van de authentieke Spaanse ambiance.

Om je wegwijs te maken door het mooie gebied, kun je bij het toeristenbureau van Playa de Aro verschillende fietsroutes van verschillende niveaus verkrijgen. Op deze manier kan iedereen genieten van een prachtige fietsdag.

10. Lobs Mini Golf

Playa de Aro is een vakantiebestemming dat zich steeds meer richt op familie toerisme. Daarom vind je hier vele activiteiten voor het hele gezin, inclusief activeiten voor de kleine jonkies onder ons.

Als je een gezellige familiedag wilt, dan is Lobs Mini Golf een geweldige plek om naar toe te gaan!

De kinderen zullen het geweldig vinden, net als jou. Er zijn genoeg uitdagingen voor iedereen om de dag van je leven te hebben!

Laat je droomvakantie niet langer wachten en kies je villa in Playa de Aro

Aan de Costa Brava is Playa de Aro een zeer populaire vakantiebestemming onder vakantiegangers. Daarnaast heeft dit uitstekende resort (uitgeroepen tot nationaal belang) een prachtig strand, dat bekroond is met de blauwe vlag (wat de goede kwaliteit bevestigt). En vergeet vooral ook niet de mogelijkheden aan activiteiten die je hier kunt doen!

Heb je al een beslissing genomen? Of wens je meer informatie over deze prachtige vakantiebestemming aan de Costa Brava? Zo ja, bezoek dan onze website die we speciaal gewijd hebben aan Playa de Aro.

We durven te wedden dat je plekken wilt ontdekken die je nog niet eerder hebt gezien. Weet je wat de meest ontspannen manier is om dat te doen? Huur je eigen villa of vakantiehuis! Je bent zo vrij als een vogel om te doen en te laten wat en wanneer je wilt. Op de website van TOP 10’s van alle Spaanse dorpen, costas en eilanden