Vidreres – Leuk Plaatsje nabij Costa Brava Strand

Vidreres, rustig geleden stad dichtbij de toeristische kust van de Costa Brava

Vidreres is een stad, gelegen in de provincie Gerona en de autonome gemeenschap van Catalonië. De naburige steden van Vidreres zijn Sils, Maçanet de la Selva en Caldes de Malavella. Het merendeel van de ongeveer 7500 inwoners leeft hoofdzakelijk van de landbouw. Hoewel Vidreres niet direct aan de zee ligt, biedt het heel wat voordelen om hier te verblijven tijdens je vakantie. Vidreres ligt namelijk op de weg tussen Gerona en Barcelona en slechts op 12 kilometer van Lloret de Mar, de grootste badplaats van de Costa Brava. Terwijl je volop kunt genieten van zon, zee en strand langs de kust van de Costa Brava, kan je in Vidreres in alle rust overnachten in één van de vele villa’s met privé zwembad, aangeboden door Club Villamar. In Vidreres vind je trouwens alles wat je nodig hebt, zoals een supermarkt, winkels waar je alle levensmiddelen kunt kopen, goedkope maar goede streekrestaurants, bars, een markt waar je verse streekproducten kunt kopen, een discotheek, een casino, diverse mogelijkheden voor avondamusement, een manege, sportfaciliteiten, medische hulp en zelfs een klein openluchttheater.

Vakantiehuizen en villa’s in Vidreres

Vidreres, een oase van rust in een prachtig groen decor van natuurlandschappen

Vidreres is omgeven met het groene landschap van het natuurgebied Les Gavarres en geniet van het prachtige decor van het Montseny gebergte op de achtergrond. Het is dan ook niet te verwonderen dat Vidreres op een mooie groene fietsroute ligt waar je naar hartenlust kunt mountainbiken. Het natuurpark van de Montseny is één van de vele natuurparken in Catalonië. Tijdens een fietstocht rij je door tal van mooie dorpjes. Maar in de omgeving van Vidreres vind je ook vele wandelroutes. Ben je een natuurliefhebber, dan is een bezoek aan de natuurparken Cap de Creus en Aiguamolls d’Empordà eveneens de moeite waard.

Vidreres, schril contrast met de drukke toeristische kustlijn van de Costa Brava

Vidreres biedt geen specifieke bezienswaardigheden of interessante musea, noch specifieke toeristische faciliteiten. Vidreres is nog een eenvoudige Spaanse stad, waar je het traditionele Catalaanse leven kunt proeven. En toch spreekt het landelijke Vidreres vele toeristen aan, net omdat het in zulk contrast staat met het drukke Lloret de Mar. In Vidreres kan je de drukte van het massatoerisme ontvluchten en genieten van de stilte van het achterland.

Vidreres, uitvalsbasis voor vele uitstappen: voor elk wat wils

Vanuit Vidreres kan je alle wegen uit. Deze stad is immers de ideale uitvalsbasis voor vele leuke uitstappen:

– Op nog geen 20 minuten van Vidreres ben je aan de indrukwekkende kust van de Costa Brava, waar je kunt genieten van de heerlijke stranden en idyllische baaitjes van de nabijgelegen badplaatsen zoals Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guixols, Blanes en Malgrat de Mar.

– Op 25 minuten brengt Vidreres je naar Gerona, een mooie historische stad waar je sfeervol kunt wandelen en heerlijk kunt shoppen.

– Op slechts 45 minuten vanuit Vidreres ben je in de metropool Barcelona, de absolute must voor de liefhebbers van kunst, cultuur en/of mode. Hier mogen een bezoek aan de basiliek van de Sagrada Famila en het huis van Gaudi met zijn beroemde gekleurde fonteinen beslist niet aan je dagprogramma ontbreken. Een gezellige wandeling langsheen de Ramblas met zijn authentieke kraampjes en gezellige bars en restaurants is de ideale afsluiter van een dagje in deze spectaculair mooie stad. Beschik je niet over een auto, dan kan je vanuit Vidreres naar het nabijgelegen dorpje Sils, waar de trein je tot in het hartje van Barcelona brengt. Een aanrader trouwens om de parkeerproblemen te vermijden.

– Sla een balletje op de prachtige golfbaan PGA Catalunya.- Ben je een golfliefhebber, dan hoef je in Catalonië niet ver te zoeken. Hier staan immers een 3-tal golfbanen ter beschikking. De prachtige en uitstekende golfcourse PGA Catalunya ligt op slechts 20 minuten van Vidreres. Maar je vindt ook topbanen in de omgeving van Emporda, Pals en Roses.

– Dorpsfeesten en markten vind je bijna elke dag in de omgeving. Op de markten worden heerlijke streekproducten en traditionele waren aangeboden. En bovenal heerst er een gezellige en gemoedelijke sfeer.

– De Costa Brava kent een oude geschiedenis die zich weerspiegelt in de talrijke archeologische sites waar indrukwekkende opgravingen van Iberische dorpen, Romeinse en Griekse nederzettingen zoals de Baix d’Empordà te bezichtigen zijn. De middeleeuwse dorpjes van de Costa Brava zijn een lust voor het oog. Bezoek vanuit Vidreres enkele dorpjes zoals Santa Pau, Besalu, Peratallada, Besalu en Monells, waar je ook kunt genieten van verschillende festiviteiten en middeleeuwse markten.

– Hou je meer van modernisme, dan zal Gaudí zich alvast verheugen op je bezoek aan de wereldberoemde prachtige gebouwen in Barcelona zoals de Parque Guell, de Sagrada Familia, de Casa Batlló en de Casa Milà. Maar Gaudi liet ook zijn sporen na in Canet de Mar en Gerona. De Dali fans kunnen dan op hun beurt vanuit Vidreres naar Cadaquès rijden, één van de mooiste vissersdorpjes aan de Costa Brava, waar je het huis van Dali kunt bekijken. Vergeet zeker ook het Dali museum niet in Figueres en Púbol.

Op zoek naar een vakantie in een rustige, groene omgeving om van daaruit te genieten van talrijke uitstappen, zon, zee en strand of het nachtleven? Dan is Vidreres de geschikte stek voor je vakantie!

Boek nu een leuke villa met privé zwembad bij: Boek nu je droomvilla in Vidreres