Estartit – Het echte Costa Brava – Wat te doen en zien?

Estartit, kwaliteitsvolle badplaats met toeristische infrastructuur aan de Costa Brava

L’Estartit, dat één geheel vormt met Torroella de Montgri, sluit aan bij het strand van het naburige stadje Pals. Het is ook in Estartit dat de twee waterlopen Daro en Ter zich met volle intensiteit in de zee werpen. De omgevende moerrassen van de Montgri worden gedomineerd door het kasteel van Montgri, vanwaar je een uitzonderlijk panoramisch zicht hebt op de kustlijn van l’Estartit en de Medes eilanden. Mede door haar prachtige ligging, is dit voormalige vissersdorpje de laatste jaren geëvolueerd tot een volwaardige toeristische vakantiebestemming. Het totaalpakket van faciliteiten zoals restaurants, bars, ijssalons, een aantrekkelijke promenade met gezellige terrasjes en discotheken, culturele evenementen, festivals en concerten, en diverse sportieve activiteiten maken van Estartit een aangename en kwaliteitsvolle badplaats. Bovendien zorgt het warme en droge middellands zeeklimaat voor een gemiddelde zomertemperatuur van rond de 28 graden.

Vind hier prachtige villa’s in het mooie Estartit

Estartit en de Medes-eilandengroep, het paradijs van elke duikliefhebber

Wat l’Estartit nog aantrekkelijker maakt is de archipel van de 7 Medes-eilandjes, die omwille van haar prachtige ecosysteem van fauna en flora uitgeroepen werd tot het beste maritiem natuurreservaat van het westelijke deel van de Middellandse Zee. Deze eilandengroep bevindt zich op slechts 1 zeemijl van het vaste land en is een waar paradijs voor de duikliefhebbers. De verschillende dieptes maken dat je hier op diverse manieren kunt snorkelen en duiken. Afhankelijk van de diepte ontdek je een uitzonderlijke diversiteit aan planten en dieren. De ondiepe, goed verlichte laag is bezaaid met algen en meer dan 100 fel gekleurde diersoorten. Op een diepte van 10 à 15 meter vind je andere algen, grote rotsen en koralen, zeesterren, hoornkoraal, inktvissen en kreeften.

De 7 Medeseilanden: Het waterparadijs van Estartit.

Nog dieper wordt het steeds donkerder. Ondanks de duisternis leven hier fel gekleurde planten en meer dan 600 diersoorten. Talrijke grotten en tunnels getuigen ervan dat deze uit kalkrotsen bestaande eilanden meer dan 10.000 jaar geleden tot het Montgri gebergte moeten hebben behoord. Duikers van alle niveaus, beginnelingen en ervaren duikers komen hier jaarlijks terug om het prachtige spektakel van kleur en leven onderzee en in de grotten te bewonderen.

Niet ver van de Medes eilanden liggen op de bodem van de zee ook twee gezonken schepen, die eveneens een belangrijke trekpleister zijn voor de duikers.

Playa Gran de l’Estartit, groot en breed zandstrand voor gezinnen met kinderen

Het grote strand van Estartit, de Playa Cran, strekt zich uit van de residentiële buurt tot aan de haven. Dit strand is zowel te voet als met de auto bereikbaar en voorziet ruime parkeerplaatsen. Het grote en brede strand en het glasheldere water van l’Estartit zijn voor de Costa Brava een uitzondering en zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Dit toeristische strand is voorzien van alle toeristische infrastructuur zodat de vakantiegangers het in l’Estartit optimaal naar hun zin hebben: skateborden, fietsen, tennis, paardrijden, squash, karting, mountainbiken, beachvolley, wandelen, waterskiën, kajak, kanovaren en bootverhuur voor de duikers die vanuit de jachthaven naar de Medes-eilanden willen varen. Ben je echter geen duiker, dan kan je een excursie reserveren om de onderzeese rijkdommen aan fauna en flora en de grotten Les Coves en Cala Montgó te bezichtigen vanuit een boot met een doorschijnende bodem. Meer naar het noorden ontdek je een geheel van baaitjes omgeven door kliffen en rotsenzoals de Els Arquets, la Trona, Cala Calella, Salinas en Cala Falguera.

Estartit, vergeet niet om de vele natuurparken en het kasteel de Montgri te ontdekken

Estartit is niet alleen omgeven door prachtige zeelandschappen en eilanden, ook het heuvelachtige achterland heeft zo haar natuurschatten. Natuurliefhebbers hebben de mogelijkheid om al dan niet onder begeleiding van een gids de honderden soorten vogels, bomen en planten te ontdekken in de beschermde natuurreservaten zoals het wetland van de Ter Vell. Ook aan de monding van de rivier Ter, La Gola genaamd, vind je een bijzondere natuurpracht. Het indrukwekkende Montgrí gebergte mondt uit in de zee en vormt een kustlijn van meer dan 10 kilometer lang met steile rotsen en kliffen, schilderachtige baaitjes en verscholen grotten, die enkel te voet of met de boot bereikbaar zijn. Boven het gebergte torent het 13de-eeuwse kasteel van Montgri uit. Wie erin slaagt om tot boven te wandelen, wordt beloond met andere historische monumenten zoals de Casa Salietti en het Huis van de Amerikanen. Tenslotte kom je ook versterkte boerderijen tegen die getuigen van de toenmalige angst voor de aanvallen van de piraten.

Of je nu een duiker bent of niet, Estartit is een kwaliteitsvolle badplaats met alles erop en eraan! Met een vakantievilla of appartement te huur geniet je van alle vrijheid om je vakantie in l’Estartit ten volste te beleven.

Reserveer nu een vakantiewoning met privé zwembad bij:

Zoek en boek hier je vakantiehuis in Estartit