Tarragona: De “Romeinse” stad van Spanje

Tarragona ligt in Catalonië, aan de Middellandse Zee. Het klimaat is dezelfde als in Barcelona. Tarragona staat bekend om de paasprocessie die er gehouden wordt tijdens de Skunnen ze goed carnaval vieren in Tarregona, dus voor de feestgangers een uitstekende bestemming! Ook Salou ligt dichtbij en het pretpark Port Aventura. Tarregona is een havenstad en verbonden met Madrid en Barcelona door de hogesnelheidstrein. Er ligt een raffinaderij en ze hebben een universiteit. Er zijn in de stad behoorlijk wat historische monumenten te vinden. Ik zal wat bezienswaardigheden opnoemen die je zeker moet bezoeken en bekijken!

Het Nationale Archeologische Museum van Tarragona is iets wat je zeker moet bezoeken om een beeld te krijgen van de geschiedenis van Tarregona. De stad is ooit gesticht door de Feniciërs en kwam daarna in handen van de Romeinen. Het amfitheater in het museum is een aanrader! Door de hele stad zijn overblijfselen van de Romeinen te vinden. Tarragona was ooit een zeer belangrijke stad voor de Romeinen. Tarracco, de toenmalige naam, was de hoofdstad van Hispania. Hispania bestond uit een groot deel van Spanje. In het oude stadscentrum zijn veel invloeden te vinden van de Romeinen. Zo is er in Tarragona zelfs een Romeins aquaduct bewaard gebleven. Ook is er onder andere een Romeins circus waar gladiatorgevechten en wagenrennen gehouden werden. Heel bijzonder dat er nog zoveel dingen bewaard zijn gebleven uit de Romeinse tijd. Er is een stuk stadsmuur bewaard gebleven, een grafmonument, een badencomplex en een triomfboog. Erg interessant om te bezichtigen.

Ondanks dat Tarregona echt een `Romeinse` stad is, is ook het Modernisme van belang in deze stad. Het Metropool theater, de gevel van de nonnenconvent en Casa Bofarull zijn daar een voorbeeld van. Ook zijn er prachtige muurschilderingen te bewonderen bij Plaça dels Sedassos. Of je kunt een bezoekje brengen aan de Joodse wijk. Ook is er een prachtige Kathedraal en kun je de Gothische gewelven van de middeleeuwse markt bewonderen. Er zijn dus meerdere invloeden te vinden in Tarregona! Als je door de oude binnenstad loopt kom je ook vast Pilon´s street tegen. Daar is elk paaltje anders versiert en beschildert. Erg grappig om te zien.

Ook Tarregona heeft een professionele voetbalclub met een eigen stadion! En voor degenen die van golf houden. Tarregona heeft een golfclub.

Ook is er strand in Tarregona, dus heerlijk een dagje lekker relaxen, zonnen en zwemmen kun je ook inplannen bij je bezoek aan Tarregona.

En vergeet niet een bezoekje aan de haven te brengen. Ook daar staan borden waar wat over de geschiedenis van de haven verteld wordt. Er is voor de kinderen een speeltuin. Leuk als er kinderen mee zijn. Ook leuk om de luxe jachten die er liggen te bewonderen. En je kunt er natuurlijk leuk een terrasje pakken of ergens lekker wat eten!

Een leuke tip: een treinritje door Tarragona met de Tarrocotrein! Zo kom je langs alle hoogtepunten van de stad en je krijgt uitleg met behulp van een hoofdtelefoon in je eigen taal. Een leuke manier om Tarregona snel te leren kennen!