Marbella, DE badplaats van de Costa del Sol!

Marbella is een badplaats en het is er lang zonnig. Gemiddeld is de temperatuur per jaar ruim 18 graden. Dat is natuurlijk een must voor een badplaats! Ook zijn er golfterreinen en is er een haven! In deze haven zijn de meest luxe jachten te vinden! Marbella is een beetje een vakantieoord voor de jet set. Ook de royals en bekende mensen uit de show business zijn er te vinden. Het is een mondaine badplaats! Vroeger was Marbella een klein vissersdorpje, maar dat is dus uitgegroeid tot een badplaats met stijl!

Ook in Marbella hebben de Feneciers, Carthagen, Romeinen en de Moren geheerst. Er zijn ook overblijfselen van terug te vinden! De stad heeft een prachtige oude binnenstad. Aan de Plaza de Los Naranjos staan verschillende monumenten, waaronder het gemeentelijk museum  (hier zijn ook archeologische opgravingen te bezichtigen). Dit museum is ook populair onder wetenschappers. Ook is hier het koninklijk huis van de gouverneur te vinden. Er is een renaissance fontein te vinden en een kerk uit de 17e eeuw. Een super mooi uitstapje bij het huren van een villa in Spanje.

Ook de Romeinen hebben hun invloeden achtergelaten, zoals baden en in de buitenwijken zijn glas in lood mozaïeken te bezichtigen. Ook is er een park, het Almeda park, waar je unieke planten kunt bewonderen. Ook staan er sculpturen en keramieken banken. In het Parque de la Represa is het Bonsai museum te vinden. Hier zijn, zoals de naam het al zegt bonsai boompjes te vinden. Er zijn bonsai boompjes van verschillende leeftijden te vinden. Zelfs van honderden jaren oud. Ook is er een watertuin met schildpadden. In het havengebied, Puerto Banus, zijn ook nog historische invloeden te vinden, zoals de oude toren. Verder is de haven ook het gebied van de nachtclubs en de disco´s. Er is een enorm verschil tussen de haven bij dag en bij nacht. ’s Nachts bruist het van het feesten!

Een grappig detail. Er staat een beeld van Don Juan in Marbella en men geloofd dat de vrouwen die dit beeld omringen hun Don Juan binnen een jaar zullen vinden. Dus voor de ongetrouwde dames is Marbella zeker een goede vakantiebestemming. Het jaar daarop zal je met een partner op vakantie gaan naar Marbella!

Verder is er ook een boulevard, die natuurlijk onmisbaar is in een badplaats. Hier kun je heerlijk wandelen en winkelen. Of ergens een hapje eten. Even lekker ontspannen en zonnen op het strand.

Als je wat speciaals mee wilt maken moet je in Marbella zijn in de Goede Week voor de processies. Op 11 juni is het feest van San Bernabé. En op 16 juli het zeefeest van Virgen del Carmen. Erg leuk om een keer mee te maken, want dat is echt iets van Marbella!

Marbella is een stad met vele gezichten! De historicus, de feestganger, de zonneaanbidder, en de cultuurliefhebber! Iedereen voelt zich thuis is Marbella. En natuurlijk niet onbelangrijk; er is een kans dat je een beroemdheid spot in Marbella! Dat geeft toch net dat beetje extra! Je weet nooit wie je tegen het lijf loopt!