Malága, daar zijn meerdere dagen voor nodig om te bezichtigen!

Malága ligt in Andalusië en is daar de op 1 na grootste stad. Je kunt deze stad niet in 1 dag bekijken. Trek hier gerust een paar dagen voor uit! Malága is een havenstad en ligt aan de kust, aan de Middellandse Zee. Het klimaat is er ideaal, want ’s zomers is er geen extreme hitte en de winters zijn er niet streng. In 2016 was Malága in de running voor culturele hoofdstad van Europa, maar ze werden verslagen door San Sebastián. Het is niet duidelijk of de stad gesticht is door de Feniciërs of de Grieken. Later werd de stad veroverd door de Carthagers, en daarna door de Romeinen. Nadat de Romeinen er heersen nemen de Visigoten het over, waarna de Romeinen het weer veroveren en het daarna weer in handen van de Visigoten valt. Daarna is het lang in handen van de Moren geweest en de Spaanse katholieke koningen konden de stad moeilijk veroveren. Dus daarom verwoestten ze de oogst om de stad heen en blokkeerden ze de watertoevoer. Toen moesten de Moren zich na 6 maanden wel overgeven. De Moren werden tot slaven gemaakt als straf omdat koningin Isabella I bijna vermoord werd. De stad is daarna ook nog heel even in handen geweest van Napoleon van Bonaparte.

Wat is er vandaag de dag zoal te bekijken in Malága? Ten eerste leggen er een flink aantal cruise schepen aan per jaar! Dus de stad wordt door een flink aantal toeristen bezocht. Die krijgen vaak maar een bepaalde tijd om de stad te bezichtigen, maar het is zeker de moeite waard om er voor een paar dagen neer te strijken!

De Alcazaba is een Moors fort. Daar kom je natuurlijk Moorse invloeden tegen, maar ook Romeinse! Schitterend om een kijkje te nemen. De Moren stonden bekend om hun irrigatiesystemen in die zijn ook aangelegd in de tuinen van dit fort.

Omdat deze stad de geboortestad was van Pablo Picasso moet je natuurlijk het museum bezoeken wat aan hem gewijd is.

Er zijn prachtige kathedralen te bezichtigen en ook is er vlak bij de Alcazaba een Romeins theater opgegraven.

Als je van winkelen houdt zijn er genoeg gelegenheden in deze stad. De grootste winkelstraat is Calle Larios wat en autovrije winkelstraat is en ’s zomers afgedekt wordt met witte doeken. Hier kun je winkels vinden zoals Mango en Zara.

Ook is er een schitterend Sealife aquarium te bezichtigen. Ook worden er dieren gered, verzorgd en weer uitgezet, dus met een bezoekje aan dit aquarium steun je deze dieren!

Wat ook erg leuk is dat er een flamenco museum is. Dat is natuurlijk echt Spaans!

Er is een groot plein tegenover de kathedraal en ook is er een prachtig park om eens een wandelingetje door te maken!

Verder zijn er opties zoals de hop on hop off bus, segway en fiets om een ritje te maken door de stad. Deze stad is dus zeker de moeite waard om een paar dagen door te brengen en je zult je niet vervelen!