Shop untill you drop in Barcelona – een winkelgids voor deze bruisende stad

Lekker winkelen hoort natuurlijk wel echt bij een vakantie. Zo kun je leuke items kopen van lokale winkeltjes of gewoon een koopje scoren van één van de bekende Spaanse merken. En hiermee heb je ook nog eens hele leuke items als aandenken van je vakantie.

Houd jij ook zo van shoppen en ga je op vakantie naar Barcelona? Nou, lucky you! Dan ga je hier zeker heel veel shopplezier beleven.

In Barcelona maak je namelijk de uitdrukking shop untill you drop echt waar. Maar houd in deze bruisende stad wel rekening met je budget, de verleiding in Barcelona is namelijk met het uitgebreide shop aanbod wel heel erg groot.

Barcelona is echt één van de shopping walhalla’s van Europa geworden en is daarbij in tegenstelling tot Parijs of Londen ook nog eens relatief goedkoop.

Benieuwd naar waar je het beste heen kunt gaan tijdens je bezoek aan Barcelona? Lees dan zeker even in deze ultieme winkelgids voor deze bruisende stad.

De beste winkelstraten

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia is echt de chique winkelstraat van Barcelona met merken als Chanel, Armani, Dolce & Gabbana, Cartier, Louis Vuitton, Hugo Boss, Bvlgari, Guess, Diesel, Valentino, Prada en Stella McCartney. Het is een van de meest bekende en duurste straten van Barcelona.

Maar ook als dit je budget wat te boven gaat, is het een leuke straat om gewoon lekker doorheen te struinen en je ogen uit te kijken naar al die mooie fashion items. Je vindt hier verder ook La Casa Batlló en La Casa Milà, prachtige huizen ontworpen door Gaudi, en andere indrukwekkende modernistische gebouwen.

Las Ramblas

Las Rambas is echt het toeristencentrum, je komt hier naast vele straatartiesten en kunstenaars ook een aantal winkels tegen met kleding, sport items, sieraden, boeken en nog veel meer. Gezien het echt een plek voor toeristen is, kun je hier ook heel goed souveniers kopen. Je zult hier namelijk elke paar meter wel een souvenir winkeltje tegenkomen. Voor het echte shoppen is Las Ramblas niet echt aan te raden, de prijzen zijn vaak relatief hoog en het aanbod is beperkt.

De oude stad

Een alternatief voor de grote merken en de internationale winkels is te vinden in de nauwe straatjes van de oude stad. Je vindt hier ontelbare kleine winkeltjes met nieuwe labels en ontwerpers. Je vindt hier verder ook de echte traditionele winkeltjes met heerlijk eten en prachtig antiek. Het is een hele fijne plek om doorheen te struinen.

Barrí Gotic

In de Gotic buurt vind je een heerlijke mix aan cultuur en shoppen: zo vind je hier kleine boekenwinkels, vele antiekwinkeltjes en de meeste hippe modeontwerpers. Ook vind je hier Carrer d’Avinyò, dit is een straat in de Gotic buurt met veel winkels. Houd je van jurken? Dan is Carrer d’Avinyò voor jou echt the place to be. Je vindt hier namelijk vele winkels met de meest prachtige, bijzondere en grappige jurken.

Portal de l’Àngel

Dit is een hele populaire winkelstraat, welke alleen voor voetgangers bereikbaar is. Je vindt hier de bekende winkelketens met hele betaalbare prijzen zoals Pull and Bear, H&M, Mango, Zara, Bershka, Shana, Stradivarius en Blanco. Je vindt hier ook El Corte Inglès, een enorme warenhuis waar je van alles en nog wat kunt vinden: van parfum, kleding tot elektronica. Vanaf het café op de bovenste verdieping kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het plein.

El Raval

El Raval staat bekend om zijn muziekwinkels, tweedehands shops, kleine boetiekjes en winkels met alternatieve kleding. Dit district kent een erg internationale bevolking wat ook weer bijdraagt aan de interessante mix aan buitenlandse supermarkten en winkeltjes. Dit alles geeft El Raval echt een multiculturele vibe die een bezoekje zeker waard is. El Raval staat misschien bekend als een minder veilig en wat obscuurder gebied in Barcelona, maar dankzij de opening van het Museum van de Moderne Kunst in dit gebied is hier de bohemian en artistieke scene echt tot leven gekomen, iets wat je ook zeker terugziet in de winkels.

Carrer de la Portaferrissa

Deze winkelstraat ligt tussen Las Ramblas en Avinguda Portal de l’Àngel in, je kunt deze 3 winkelgebieden dus heel goed met elkaar combineren. Carrer de la Portaferrissa is een straat waar je meerdere schoenen- en kledingwinkels vindt. Dit is dan ook een gebied welke bekend staat om de vele originele items. Dit maakt deze winkelstraat uiterst geschikt voor het kopen van leuke cadeautjes en souvenirs. Je kunt hier hele gekke items vinden, wat er echt voor zorgt dat je je hier urenlang kunt vermaken.

Handige informatie

Openingstijden

In Barcelona zijn de winkels normaliter op maandag tot en met zaterdag geopend tussen 10:00-23:00 uur. De sluitingstijden verschillen, sommige winkels sluiten al rond 20:30 uur, terwijl andere winkels pas tegen 23:00 uur sluiten. Je merkt dus wel al dat de winkels tot heel wat later open zijn dan wat we in Nederland gewend zijn.

De kleinere winkels houden nog wel vaak een siësta in de middag en sluiten daarom van 14:00-16:30 uur. Het is dus aan te raden om eerder in de ochtend of juist in de late middag te gaan winkelen zodat je zeker weet dat alles open is. Alle winkels hebben toestemming om 11 zondagen per jaar open te zijn. Veel winkels op Las Ramblas zijn echter wel dagelijks open, en dus ook op de zondag.

Uitverkoop

In Barcelona bestaan er twee grote sales: de winter sale en de zomer sale. Vergelijkbaar met wat we gewend zijn in Nederland. De winter sale begint mid-januari en eindigt eind februari. De zomer sale begint mid-juli en eindigt eind augustus. Net zoals in Nederland loopt de hoogte van de kortingen tijdens de sale naarmate de tijd vordert ook verder op.

Outlet winkels 

In de afgelopen jaren is Barcelona steeds bekender geworden om zijn outlet winkels. Dit zijn winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van afgeprijsde producten. Barcelona kent dan ook meerdere fashion waardige outlet winkels. Het zijn ofwel individuele outlet merkwinkels ofwel outlet warenhuizen die meerdere merken samenbrengen.

Sommigen van de meest belangrijke outlet winkels bevinden zich wel wat verder weg. Een goed voorbeeld hiervan is La Roca Village, dat aan de rand van Barcelona ligt. Je moet hier dus wat langer voor reizen, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt hier namelijk echt goede koopjes scoren van items die afgeprijsd zijn vanwege het vernieuwen van de voorraad en de komst van een nieuw seizoen.