De leukste attracties voor kinderen in Spanje

Welke attracties in Spanje zijn het leukst voor kinderen?

In Valencia heb je een wetenschapsmuseum. Nu denk je dat kinderen daar niks aan vinden, want wetenschap is saai, maar dit museum laat kinderen kennismaken met de wetenschap op een speelse manier. In Museo de las Ciencias Príncipe Felipe moet je aanraken in plaats van dat je niks aan mag raken! En als je dan toch in Valencia bent kun je ook een bezoek brengen aan het aquarium en een digitale 3D bioscoop. Genoeg leuke dingen te doen voor de kinderen in Valencia. Ook het Bioparc in Valencia is een dierentuin waar de dieren achter glas zitten, dus je voelt je als het ware tussen de dieren lopen.

Als je Catalonië in het klein wilt zien dan kun je naar Catalunya en Miniatura, het Madurodam van vakantievilla spanje. Je komt er alle prachtige gebouwen tegen, maar dan in het klein. Een prachtig overzicht van Catalonië.

Het Parque Cabárceno is een geweldige ervaring voor kinderen, maar ook voor hun ouders. Dit is een natuurgebied, waar allerlei wilde dieren (ook beschermde soorten) vrij rondlopen en waar je met de auto doorheen kunt rijden. Je hebt ook uitkijkpunten waar je kunt stoppen. Je waant je bijna in het wild in Afrika. Dit zal je zelf en zullen je kinderen nooit meer vergeten.

Port Aventura, in Salou, is het paradijs voor kinderen. Dit is het grootste pretpark van Spanje en welk kind vind dat nu niet leuk! Er is ook een deel van de kleintjes, een waterpretpark en er worden allerlei shows opgevoerd.

Wat zijn nog meer leuke attracties?

Het Aqua Brava waterpark is erg leuk voor de hele familie. Hier zijn allerlei glijbanen te vinden voor de durfal. Ook is er een deel voor de allerkleinsten. Je kunt je hier prima een dag vermaken met de hele familie!

De grotten in Altamira zijn erg speciaal vanwege de rotstekeningen die er te vinden zijn. De grotten zijn te bezoeken, maar voor een aantal mensen. Een kopie is wel gewoon te bezoeken.

In Barcelona zijn de gebouwen van Gaudi te bezoeken, zoals de Sagrada Familia of Parc Güell. Kinderen houden van kleur en dat is te vinden in Parc Güell!

Welke attracties zijn ook nog meer aan te raden?

Als je kinderen, vooral jongens, van voetbal houden zullen ze het fantastisch vinden om naar Camp Nou te gaan. Dit stadion is immens, zelfs de grootste van Europa en de tweede grote van de wereld. Als je in Barcelona , of omgeving, bent dan is het zeker aan te raden om hier een bezoekje aan te brengen. Zelfs als je niet zo veel met voetbal hebt is het leuk om hier eens te kijken. Er is ook een museum aanwezig waar je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis van FC Barcelona.

Het museum van Dali in Figueres zijn allerlei surrealistische schilderijen en kunstwerken te vinden. Kinderen zullen dat allemaal niet begrijpen, maar het allemaal wel lekker gek en dat vinden kinderen vaak wel leuk!