Vakantie in Spanje: perfect voor familie en vrienden

Ben je ook zo toe aan vakantie? Even een paar weken er helemaal tussenuit, samen met de mensen die je het meeste liefhebt? Zie jij jezelf al genieten van de warme zon, het verkoelende briesje van de zee en 1001 activiteiten om te ondernemen? Dan is Spanje de bestemming waar je jouw volgende vakantie doorbrengt. Want of je er nu op uittrekt met je beste vrienden of op familievakantie gaat, Spanje is de ultieme bestemming waar iedereen in jouw reisgezelschap de heerlijkste vakanties doorbrengt. Weten hoe jullie het meeste uit de vakantie in Spanje halen? We hebben hieronder de leukste activiteiten en tips voor jullie op een rijtje gezet, die je zeker moet doen om de perfecte vakantie in Spanje met familie en vrienden te beleven!

1. Strandplezier

Als we zeggen dat Spanje duizenden en duizenden kilometers aan kustlijn heeft dan overdrijven we niet. Strand is dan ook niet voor niets onze nummer 1 tip voor een vakantie in Spanje. Kies voor de heerlijke zandstranden bij Lloret, Tossa de Mar en Blanes aan de Costa Brava om met je kinderen zandkastelen te bouwen. Meer weten over de stranden aan de Costa Brava? Lees dan nu onze Costa Brava strandgids!

Naast de Costa Brava, staat ook de Costa Blanca, met onder andere de badplaatsen Denia, Javea en Moraira, bekend als een heerlijke strandbestemming om met je familie en vrienden quality-time te beleven. Bijkomen van een avondje stappen of met je vrienden juist op zoek naar een fijn strand met beachbar? In Lloret de Mar of Marbella zul je je zeker niet vervelen!

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit waar je in Spanje heen gaat. Met die duizenden kilometers aan strand is er altijd een plekje dichtbij dat helemaal voldoet aan de wensen van jou en je reisgezelschap! Lees daarom ook onze blog over de 12 mooiste stranden in Spanje!

2. Pretparken en dierentuinen

Even een dagje wat anders dan zon, zee en strand? Breng dan een bezoek aan een pretpark. Vlakbij Lloret de Mar ligt Waterworld, het grootste waterpretpark van Europa. Voor de allerkleinste zijn er leuke speeltoestellen, piratenschip, een familielagune en een heerlijke ligweide. Voor oudere kinderen zijn er spannende waterglijbanen en attracties. Zijn jij en je vrienden echte durfallen, laat dan de adrenaline door je lijf gieren in attracties met namen als Speed Furious en X-treme Mountain. Beschik je over stalen zenuwen? Op hetzelfde terrein kunnen jij en je vrienden bungeejumpen; een dag je niet snel zal vergeten.

Waterworld is slechts één van de vele pretparken en dierentuinen waar je tijdens je vakantie in Spanje heen kunt. In Port Aventura bij Salou aan de Costa Dorada is met talloze attracties is plezier voor jong en oud gegarandeerd. Het Oceanogràfic in Valencia is het grootste aquarium van Europa, waar je dolfijnen, haaien en vele bijzondere vissoorten door de glazen wanden rond ziet zwemmen. In Benalmadena bezoek je de prachtige vlindertuin Mariposario de Benalmadena, waar meer dan 1500 exotische vlindersoorten van over heel de wereld rondfladderen.

3. Sport: beoefenen of kijken?

Spanjaarden zijn grote sportfans, zeker wanneer het om voetbal gaat. Wedstrijden worden vaak live uitgezonden op televisies in cafés of grote schermen op het terras. Hetzelfde geldt voor wielerwedstrijden en andere (grote) sportevenementen. Ben je in het hoogseizoen in Spanje, dan ligt de voetbalcompetentie helaas stil en zit het bijwonen van een wedstrijd er naar alle waarschijnlijkheid niet in. Wil je zo’n groot en magisch voetbalstadion dan toch eens van binnen zien? Camp Nou van het beroemde FC Barcelona is het gehele jaar open voor een rondleiding of een kijkje in het museum. Ook Estado Mestalla van FC Valencia en La Rosaleda van Málaga CF zijn te bezoeken.

Liever zelf sporten? Op veel Spaanse stranden staan allerlei toestellen om aan je conditie te werken. Vaak zijn er ook netten om beachvolleybal te spelen en kun je met je vrienden een mini-competitie spelen tegen elkaar of een andere groep beachvolleyers. Of sla eens een balletje op één van de vele golfbanen aan de Costa Brava, Costa Blanca of bij Marbella aan de Costa del Sol.  Zelfs als beginner ben je bij de meeste golfbanen welkom om met je familie of vrienden ontspannen een balletje te komen slaan onder de Spaanse zon.

4. Boottochten: van zelf varen tot aan mini-cruises en partyboten

Met duizenden kilometers aan kustlijn geniet je niet alleen van prachtige uitzichten vanaf het strand over de zee, maar ook andersom. Stap dus zeker op een boot en zie Spanje vanaf het water. Ga mee met een catamaran of zeilboot en voel het opspattende water terwijl je aan boord ligt te zonnebaden. Wanneer de boot voor anker gaat, neem je een verfrissende duik in het water of ga je al snorkelend op zoek naar kleurrijke vissen en koraal.

Een leuke boottocht met het hele gezin maak je met een glassbottomboat. Een deel van de bodem van zo’n boot bestaat uit glas, zodat je naar de zee en vissen kunt kijken zonder zelf nat te worden. Vooral erg leuk ook voor de allerkleinsten die nog niet zo goed kunnen zwemmen, maar wel nieuwsgierig zijn naar het leven onder water. Toe aan een feestje op het water? Ga dan aan boord van een partyboot voor een onvergetelijk feestje. Sta je liever zelf aan het roer? Er zijn ook vele mogelijkheden om zelf een motorboot te huren en voor echte snelheidsduivels vormt het huren van een jetski het ultieme uitje op het water.

Meer weten? Lees dan ook onze selectie van must-do activiteiten in Spanje!

5. Vakantievilla voor de allerfijnste vakanties

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je vakantie is de accommodatie waar je verblijft. Niets is zo fijn als een prettige plek waar jij en je familie of vrienden na een heerlijke vakantiedag kunnen terugtrekken. En soms wil je ook gewoon een dagje lekker rustig aan doen en bij je vakantiehuis blijven. Hoe fijn is het dan als je verblijft in die perfecte woning, waar je kinderen in de tuin en het zwembad kunnen spelen, terwijl jij rustig een boekje leest? Waar je ’s avonds met vrienden de BBQ aansteekt en onder het genot van een hapje en drankje van de zwoele Spaanse avonden geniet?

Bij Club Villamar vind je gegarandeerd de vakantievilla van je dromen. Van kleine, intieme woningen tot aan grote huizen voor wel 20 mensen. Vaak beschikken de villa’s zelfs over een privézwembad zodat je echt quality time je familie en vrienden doorbrengt. Verzeker jezelf van zo’n heerlijk plekje en beleef de ultieme vakantie onder de Spaanse zon.

*************************************

Wil je meer weten over Spanje en alles dit land tot de ultieme bestemming voor families en vrienden maakt? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je altijd al wilde weten over Spanje.