Luxe en gezelligheid in het sfeervolle Moraira in Spanje

Even helemaal tot rust komen? Dat doe je in de sfeervolle en chique badplaats Moraira in Spanje. Moraira is een oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca dat is uitgegroeid tot een luxe, toeristische badplaats. Door haar geïsoleerde ligging tussen de groene heuvels heeft Moraira zich tot een rustige, sympathieke en tegelijkertijd moderne vakantieplaats ontwikkeld. Gelukkig is Moraira gespaard gebleven van de toeristische wildgroei van hotels en appartementencomplexen. Er is dan ook weinig hoogbouw te vinden.

Moraira beschikt over één van de beste jachthavens in de regio, waar jachten en boten komen aanmeren om te genieten van dit gezellige dorp. De haven van Moraira is een idyllisch plaatje. Er zijn geen aanbieders van rondvaarten, banana-riders of andere toeristische activiteiten. In de jachthaven kun je dagelijks verse vis kopen of je geniet van de vangst in één van de talrijke restaurantjes in het centrum of langs de kustweg richting Calpe.

Moraira algemeen

Moraira in Spanje behoort tot de gemeente Teulada en ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia. Terwijl de mensen van het stille dorp Teulada leven van de agrarische sector, is het vissersdorp Moraira een kleinschalige, maar levendige badplaats. Moraira telt ongeveer 10.000 inwoners. In de zomermaanden is het er niet zo druk als in de grotere badplaatsen. Wel zijn de restaurants, barretjes en winkels het gehele jaar door geopend. Moraira wordt niet voor niets het verborgen pareltje van de Costa Blanca genoemd!

Moraira ligt tussen Denia en Calpe, niet ver van Benissa. In het Spaanse Moraira schijnt de zon gemiddeld 320 dagen per jaar. Je kunt hier dus het gehele jaar door genieten van je welverdiende vakantie. Moraira is gelegen aan de prachtige Costa Blanca (Spaans voor witte kust). Deze Spaanse Costa staat bekend om haar witte zandstranden en ruige baaitjes. Door de ligging is deze regio vaak beschermd tegen extreem weer zoals onweer en hittegolven. Een ideale plek wanneer je op zoek bent naar zon, zee, strand, mooie bezienswaardigheden én…rust!

De prachtige stranden van Moraira in Spanje

Moraira in Spanje heeft drie verschillende stranden. Een mooi breed zandstrand, een kleiner en rustig gelegen strand en natuurlijk de prachtige baai van el Portet. De twee zandstranden hebben een blauwe vlagkwalificatie. Dit betekent dat de stranden voldoen aan de kwaliteitseisen. Schone stranden dus en een goede waterkwaliteit!

De 8 kilometer lange kustlijn van Moraira loopt van Morri de Tamarit tot de Punta de l’Estrelle. Aan de kust kan je overal terecht voor diverse watersporten, outdoor sporten en culinaire voorzieningen. Het zandstrand El Portet in Moraira vormt met de pittoreske baai wellicht éen van de meest idyllische plekjes aan de Costa Blanca. Door het ondiepe water is het zeer geschikt voor kinderen. De baai heeft een leuke boulevard met restaurantjes en terrasjes. Terwijl je geniet van de lokale lekkernijen, heb je een prachtig uitzicht op de omringende baai.

De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat en het meest stabiele weerbeeld van de Spaanse Costa’s. Er valt het hele jaar door weinig neerslag en de zon laat zich vrijwel elke maand flink zien. Fijn om te weten is dat er weinig extremen in temperaturen zijn te vermelden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger ook niet. Kortom, Moraira in Spanje is bijzonder geschikt voor jouw ideale zonvakantie!

Het centrum van Moraira

Het compacte centrum van Moraira bevindt zich vlak naast de jachthaven. Hier vind je een visafslag waar je dagelijks verse vis kunt kopen, ook als toerist. Het centrum telt zo’n twintigtal straten. Je kunt hier heerlijk slenteren langs de sfeervolle restaurantjes, bars, gezellige winkels en kledingzaken. Je vindt hier ook de prachtige parochiekerk, de Mare de Deu dels Desemparats. Deze is gebouwd in 1875 en geheel rechthoekig van vorm.

Breng ook eens een bezoek aan de populaire vrijdagmarkt, waar je kennismaakt met de streekproducten. Er is hier van alles te vinden: tassen, kleding, sieraden, schoenen, groenten en fruit. Het centrum van Moraira wordt zoveel mogelijk autoluw gehouden. Mede door een ruime en gratis parkeervoorziening net buiten het centrum.

In Moraira voel je onmiddellijk dat de sfeer er gemoedelijker is dan in grotere badplaatsen zoals Calpe, Altea en Benidorm. Het enige wat ontbreekt in het Spaane Moraira is het massatoerisme. Moraira is namelijk, voor het grootste deel, nog vrij onbekend bij de gewone toerist. Je vindt hier vooral ongecompliceerde levensgenieters met een gemiddeld hoger inkomen. Dat merk je ook aan de betere restaurants en de hogere prijzen. Moraira staat wereldbekend om haar hoogstaande gastronomie. Hier vind je enkele prestigieuze internationale restaurants. Zie jij jezelf al genieten in dit magische kleine stadje? Wie weet breng jij jouw volgende vakantie door in het luxe Moraira in Spanje!

Bezienswaardigheden in Moraira

Ben je inmiddels al in de vakantiestemming? Veel toeristen keren hier jaarlijks terug voor de heerlijk ongedwongen vakantiesfeer en de mooie bezienswaardigheden. We noemen hier de vijf mooiste bezienswaardigheden van het Spaanse Moraira:

1. De uitkijktoren van Moraira: Torre de Vigia

De uitkijktoren van Moraira is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Moraira. Het is dan ook een absolute must om de uitkijktoren te beklimmen. Maak een mooie wandeling langs het prachtige strand Playa del Portet en geniet van de omgeving. Volg de straten richting Cap d’Or, om vervolgens naar het hoogste punt te klimmen, waar de prachtige oude uitkijktoren van Moraira, Torre de Vigia, staat.

2. De jachthaven van Moraira

De moderne haven van Moraira is één van de grootste van zijn soort aan de Costa Blanca. Je kunt hier dan ook een mooie wandeling maken. Het ligt beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira. Neem een kijkje in de haven van Moraira en bewonder ondertussen de vissersboten en de gigantische aangemeerde jachten. Laat je fantasie gaan en droom lekker weg. Even waan je jezelf in de wereld van roem, pracht en praal, terwijl je geniet van een smaakvol gerecht bij één van de restaurants in de haven.

3. Moraira park

Een van de leukste plekken in Moraira is het elegante Moraira park. Het park is maar zo’n 10 tot 15 meter breed maar wel 200 meter lang. Binnen deze 200 meter vind je mooie tuinen, een paar fonteinen waaronder 1 heel lange in het centrum van het park, meer dan genoeg bankjes, een lange rij palmbomen, een cafeetje en een ijssalon. Het is een fantastische plek voor een rustige ochtend- of avondwandeling.

4. Castillo de Moraira

Als je klaar bent met je wandeling in Moraira park kom je terecht bij het 200 jaar oude Castillo de Moraira. Dit kasteel is gebouwd bovenop de rotsachtige kust tussen het Playa de l’Ampolla en de haven. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de zee, het strand en de haven, maar het wordt pas echt mooi bij zonsondergang.

5. De prachtige omgeving

Een autorit langs de kustweg van Moraira via Benissa naar Calpe is zeker de moeite waard. Deze 16 kilometer lange weg, is wellicht de mooiste route van de Costa Blanca. De prachtige vergezichten op de Middellandse Zee wisselen elkaar af van steile rotsen en kliffen over idyllische baaitjes tot stroken pijnboombossen.

Meer weten over wat je kunt doen in de omgeving van Moraira? Lees dan ook: de perfecte dagtripjes vanuit Moraira

Wat te doen in het Spaanse Moraira?

Moraira in Spanje is dan misschien nog onontdekt, toch hoef je je hier zeker niet te vervelen. Er is hier van alles te beleven. Zo is Moraira een perfecte plek om te (leren) duiken. Er zijn meerdere duikscholen waar je duikmateriaal kunt huren of kopen. Ga ervoor en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Moraira!

Ben jij klaar voor een dagje adrenaline? Net buiten Moraira vind je het pretpark Terra Mitica. Het is één van de meest unieke parken die je ooit zult bezoeken. In het pretpark dwaal je door de geschiedenis en culturen van Egypte, Rome, Griekenland, Iberia en Las Islas. Stap in de snelle houten achtbaan of laat je nat spetteren in de wildwaterbaan.

Een keer wat anders doen tijdens je strandvakantie? Ga dan een avondje bowlen in het nieuwe bowling centrum van Moraira. Je beleeft hier ongetwijfeld een onvergetelijke avond! Ook leuk voor de kids is de kermis van Moraira. De kermis bevindt zich achter het winkelcentrum Crystal Mars. De kinderen kunnen zich hier uren vermaken in de botsauto’s, de draaimolen en op de trampolines.

Vanuit Moraira zijn er talloze dagtripjes te maken. Een leuke dagtrip is Benissa, Calpe en Altea. Struin door de straatjes en geniet van de prachtige strandjes, baaitjes en wijngaarden. In Calpe bewonder je de “Peñón de Ifach”, een grote kalkstenen rots. Of beklim de Montgo berg tussen Denia en Javea. Ook zijn Valencia, Alicante en Benidorm zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geweldige accommodatie mogelijkheden in Moraira in Spanje

De heuvels rondom het Spaanse Moraira zijn gezegend met een prachtige flora en bieden een unieke omgeving om er te verblijven. Op de helling van de heuvels vind je een prachtige mix van schitterende villa’s die een spectaculair zicht geven op de mediterrane kronkelende kuststrook met unieke baaitjes. Het achterland is bezaaid met diverse boomgaarden en wijngaarden. Deze streek is verrassend goed ingericht omdat het niet ten koste is gegaan van de schoonheid van de streek. Kom je batterijen opladen in een van onze prachtige villa’s in Moraira of aan de Costa Blanca en neem eindelijk de tijd om je te ontspannen en alle zorgen achterwege te laten. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!

********************************************

Meer weten over een vakantie in Spanje in het algemeen? Lees dan nu ook: Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje!