Moraira – Top Plek aan de Costa Blanca! Strand en Restaurantjes

Moraira, rustige en sympathieke badplaats aan de Costa Blanca

Moraira, een voormalig arm vissersdorpje, is intussen uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen aan de Costa Blanca in Spanje. Het kleine kustplaatsje Moraira behoort eigenlijk tot de iets meer in het binnenland gelegen stad Teulada, en ligt tussen Denia en Calpe, niet ver van Benissa. Terwijl de mensen van het stille dorp Teulada leven van de agrarische sector, is het vissersdorp Moraira een levendige badplaats. Door haar geïsoleerde ligging tussen de groene heuvels heeft Moraira zich tot een rustige, sympathieke en tegelijkertijd moderne vakantieplaats ontwikkeld. Gelukkig is Moraira gespaard gebleven van de toeristische wildgroei van hotels en appartementencomplexen. In Moraira schijnt de zon gemiddeld 320 dagen per jaar, waardoor je hier het ganse jaar door op vakantie kunt komen.

Kies een gezellige, sfeervolle villa in Moraira

Het leven rond de jachthaven van Moraira

Puerto de Moraira met uitzicht op Peñon de Ifach

Moraira beschikt over één van de beste jachthavens in de regio, waar jachten en boten komen aanmeren om te genieten van dit gezellige dorp. Hier wordt het idyllische beeld niet verstoord door aanbieders van rondvaarten, banana-riders of andere toeristische activiteiten. In de jachthaven kan je dagelijks verse vis kopen. Heb je geen zin om zelf vis klaar te maken, geniet dan van de dagverse vangst in één van de talrijke restaurantjes in het centrum of langs de kustweg richting Calpe.

Het centrum van Moraira: betere restaurantjes, boetiekjes en gemoedelijke sfeer

Het compacte centrum van Moraira bevindt zich vlak naast de jachthaven en telt zo’n twintigtal straten. Je kunt hier heerlijk slenteren door de autovrije straten met vele restaurantjes, bars, gezellige winkels en kledingzaken. Breng ook eens een bezoek aan de wekelijkse markt, waar je kennismaakt met de streekproducten. In Moraira voel je onmiddellijk dat de sfeer er gemoedelijker is dan in grotere badplaatsen zoals Calpe, Altea en Benidorm. Je vindt hier vooral ongecompliceerde levensgenietersmet een gemiddeld hoger inkomen. Dat merk je ook aan de betere restaurants en de hogere prijzen. Wie met de auto naar Moraira komt, kan parkeren op één van de grote parkeerterreinen.

De stranden van Moraira, voorzien van alle toeristische faciliteiten

Teulada – Moraira heeft 8 km lange kustlijn met stranden en baaien. Hier, Playa de la Ampolla

De 8 kilometer lange kustlijn van Moraira loopt van Morri de Tamarit tot de Punta de l’Estrelle. Moraira beschikt over twee blauwe vlagstranden: de ene naast het centrum en de andere langs de kustweg richting El Portret. De fijne zandstranden voorzien van levendige toeristische attracties vormen een fel contrast met de rustige kleine baaien omgeven door rotsen. Net zoals aan de hele Costa Blanca ontbreekt het in Moraira niet aan toeristische faciliteiten. Aan de kust kan je overal terecht voor diverse watersporten, outdoor sporten, culinaire voorzieningen, medische verzorging, banken, enz…

In Moraira wordt ervoor gezorgd dat de bezoeker het helemaal naar zijn zin heeft.

Moraira, schitterende villa’s op de heuvels met prachtig zicht op de Middellandse Zee

De heuvels rondom Moraira zijn gezegend met een prachtige flora en bieden een unieke omgeving om er te verblijven. Op de helling van de heuvels vind je een prachtige mix van schitterende villa’s die een spectaculair zicht geven op de mediterrane kronkelende kuststrook met unieke baaitjes. Het achterland is bezaaid met diverse boomgaarden en wijngaarden. Deze streek is verrassend goed ingericht omdat het niet ten koste is gegaan van de schoonheid van de streek.

Wat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Moraira

Bezoek het museum in Castillo de Moraira, in Moraira
  • In Moraira vind je geen pretparken, minigolf, spektakels, waterparken of toeristische treintjes. Hier moet je jezelf vermaken op een terrasje of in een restaurant. Je kunt er ook vissen, zwemmen, een partijtje golf spelen en shoppen in de leuke boetiekjes.
  • Voor de adrenalinejagers is er een kartbaan net buiten Moraira.
  • De enige bezienswaardigheid is het Castillo de Moraira, gelegen aan de zuidkant van het centrum. Een bezoekje duurt slechts 10 minuten.
  • Wil je meer zien, dan zal je andere badplaatsen of het achterland van de Costa Blanca moeten bezoeken. Om alle hoogtepunten van deze mooie streek te zien, zal je meer dan een vakantie nodig hebben.
  • Een autorit langs de kustweg van Moraira via Benissa naar Calpe is zeker de moeite waard. Deze 16 kilometer lange weg, is wellicht de mooiste route van de Costa Blanca. De prachtige vergezichten op de Middellandse Zee wisselen elkaar af van steile rotsen en kliffen over idyllische baaitjes tot stroken pijnboombossen.
  • Bezoek ook eens Teulada, de moedergemeente van Moraira. Deze stad ligt ongeveer 6 kilometer landinwaarts. In de smalle kronkelende straatjes in het centrum ontdek je unieke architecturale pareltjes die herinneren aan het woelige Moorse verleden van Teulada.
  • Moraira staat wereldbekend om haar hoogstaande gastronomie. Hier vind je enkele prestigieuze internationale restaurants. In de herfstperiode organiseert Moraira een Gourmet Festival. Verschillende internationale chefs komen hier op uitnodiging hun kookkunsten demonstreren.

Kom je batterijen opladen in Moraira en neem eindelijk de tijd om je te ontspannen en alle zorgen achterwege te laten. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! Reserveer een vakantiehuis met privé zwembad bij:

Zoek en boek een prachtige villa in Moraira