Benissa – Costa Blanca Favoriet – Waarom? Kijk snel!

Benissa, een authentiek historisch en charmant dorpje dat boven de zeespiegel uitstijgt

Het schilderachtige Benissa aan de Costa Blanca ligt 275 meter boven de zeespiegel, aan de voet van het Bernia gebergte. Ingeklemd tussen Calpe en Moraira, heeft dit historische dorpje sinds oudsher haar authenticiteit weten te behouden. Benissa lijkt wel een openluchtmuseum. Het goed bewaarde centrum van Benissa verrast je met oude geplaveide straten, monumentale gebouwen, culturele erfenissen en 17de- en 18de-eeuwse huizen, versierd met smeedijzeren balkons en venstertralies die je de rijke lokale geschiedenis en cultuur doen inademen. De neogotische kerk, la Iglesia de la Purisima Xigueta, vanwege haar immense afmeting ook wel bekend als de Zeekathedraal, het Franciscanenklooster El Rivereno en het Huis van Juan Vices, zijn belangrijke bezienswaardigheden die je in Benissa zeker niet voorbij mag lopen.

Prachtige villa’s in Benissa staan hier

Benissa: verrassende afwisseling van stranden, kliffen en ongerepte baaitjes

Baai la Fustera: een natuurlijke strand en een ongerepte omgeving van Benissa.

Opvallend is dat het kustgebied van Benissa ook haar originele staat heeft kunnen bewaren. De vier kilometer lange kustlijn wordt gevormd door stranden, die regelmatig onderbroken worden door rotsen en kliffen, verscholen grotten en kleine baaitjes. Ongerepte baaien zoals la Fustera, Les Bassetes, Abogat, Pintes, Baladrar en La Llobella zullen je romantische ziel zeker kunnen bekoren. Geniet er van de prachtige natuur en het ongerepte landschap tijdens een ecologische wandeling langsheen de Middellandse Zeekust van Benissa. Bijna op de grens met Calpe kom je uit op de jachthaven Les Basetes, waar je een bar, een restaurant, een zeilschool en een duikcentrum tegenkomt.

Benissa, omgeven door bergen en een glooiende natuurpracht

De kustlijn en het historische centrum van Benissa worden gescheiden door een groen, glooiend landschap van wijngaarden, olijf-, citrus- en amandelboomgaarden en alom verspreide palmbomen. Gelukkig is het toerisme hier nog weggebleven en kun je er in alle rust genieten van de prachtige natuur tijdens een namiddagje paardrijden, mountainbiken of wandelen. De bergachtige streek gevormd door de bijna 1200 meter hoge Sierra de Bernia is één van de belangrijkste natuurrijkdommen van Benissa. De 11 kilometer lange Bernia bergketen loopt van West naar Oost en loopt loodrecht naar de Middellandse Zee toe. Met een oppervlakte van 1900 hectare, doorkruist ze verschillende steden van de Costa Blanca zoals Callosa d’En Sarria, Altea, Calpe, Benissa en Jalón. Verschillende wandelroutes bieden de mogelijkheid om de Sierra de Bernia te bewandelen in nauw contact met de natuur.

Benissa en haar gastronomische specialiteiten

Benissa heeft haar eigen gevarieerde gastronomie. Het belangrijkste gerecht van Benissa is zonder enige twijfel de stoofpot van calamares. Daarnaast staat Benissa gekend om haar lekkere vleeswaren, die je kunt kopen bij de talrijke slagerijen in het historische centrum.

In Benissa beleef je cultuur, zee, gastronomie en vrije tijd in één adem

Neogotische parochiekerk (1902) in Benissa

Op het gebied van feesten en culturele evenementen maakt Benissa zeker geen uitzondering op de andere Valenciaanse dorpen. Op de kalender staan onder meer de Patroonsfeesten ter ere van de heilige Maagd, la Purisma Xiqueta, de Feesten van Moros y Cristianos en de Feesten van San Antonio, toch wel de drukst bezochte traditionele feesten van Benissa. Op het culturele programma staan muziekconcerten, excursies, postzegelmarkten, film, theater en diverse conferenties. Een gevarieerde dosis amusement waar cultuur, zee, vrije tijd en een rijke gastronomie elkaar onder een typische Spaanse sfeer ontmoeten.

Kies nu uit het rijke aanbod vakantiehuizen te huur in Benissa bij Club Villamar: laagste prijsgarantie, 110% tevredenheidsgarantie, perfecte service ter plaatse, snelle en gemakkelijke reservering, veilig betalen en … genieten van een deugdelijke vakantie.

Hier vind je jouw vakantievilla in Benissa