Stranddag met de familie in Tossa de Mar

Het is moeilijk om een vakantie in Tossa de Mar door te brengen zonder te genieten van het strand en de zee! Terwijl je ontspannen in de zon ligt, kunnen jouw kinderen in het zand en het water spelen.

In Tossa de Mar zijn er verschillende stranden en baaitjes, die aangepast zijn op kinderen, met helder en schoon water. In dit artikel vertellen we meer over de stranden die je in Tossa het beste kunt kiezen met kinderen.

We maken meteen van de gelegenheid gebruik om de beste strandactiviteiten in Tossa de Mar te bespreken.

Naar welk strand met kinderen in Tossa de Mar?

Het grootste en meest bekende strand van Tossa de Mar is La Platja Gran. Het ligt aan de voet van de middeleeuwse stadsmuren, op een prachtige plek en biedt verschillende goede services, het is dus de ideale plek voor een stranddag met kinderen. Net daarnaast ligt de kleine baai die tot de “vrouwenbadplaats” is omgedoopt. Hier is het water niet allen minder diep, maar ook kalmer en helder. De ideale plek voor de allerkleinsten om zonder problemen van het water te genieten.

De grote stranden zijn goed uitgerust. Er zijn douches, toiletten en er kunnen parasols gehuurd worden. Sommigen hebben zelfs “chiringuitos”, kleine strandtentjes met verschillende drankjes, ijs en vaak snacks.

Bescherm je wel goed tegen de zon aan de Costa Brava en onderschat haar sterkte niet. Die kan verraderlijk zijn. We raden je aan om altijd hoge zonbescherming te gebruiken voor jouw kinderen en om de zon te vermijden tijdens de warmste uren van de dag. Parasols en T-shirts zijn zeker ook wenselijk voor de kleine gezinsleden op het strand en in het water.

Kies voor een huis met zwembad om de hele dag te kunnen zwemmen. Club Villamar biedt een grote keuze aan vakantiehuizen in Tossa de Mar voor elk budget.

Wacht niet langer: reserveer uw vakantiehuis in Tossa de Mar!

Strandactiviteiten met kinderen in Tossa de Mar

Als je een plekje hebt gevonden om de dag op het strand door te brengen met de kinderen, hoef je alleen nog maar een activiteit te bedenken. De meest simpele (naast zandkastelen bouwen) is snorkelen: met deze vorm van duiken kun je flora en fauna van de zeebodem ontdekken. Daarvoor hoef je alleen goed te kunnen zwemmen en een snorkel en een masker te hebben.

Het is ook mogelijk om verschillende excursies te boeken vanaf de stranden van Tossa de Mar. Een goede gelegenheid om een leuk moment met familie te beleven en de Costa Brava te ontdekken. Dit zijn twee ideale excursies voor kinderen.

– Excursie met boot met glazen bodem: Fondo Cristal

Een goede manier om te genieten van de schoonheid van de Catalaanse kustlijn is een boottocht met een boot met glazen bodem. Je kunt de rijkdom van de wilde kust bekijken met deze boten. Je kunt zo ook de uitzonderlijke maritieme omgeving van Tossa de Mar ontdekken.

Het voordeel? Onderdeel van de excursie is een bezoek aan de grotten die aan de kust liggen. Je kunt ook stoppen bij Cala Giverola, een ideaal baaitje om te zwemmen.

Van juni tot half-september vertrekken de boten van Platja Gran in Tossa de Mar elk ½ uur tussen 10u en 18u. Er is een gereduceerd tarief voor kinderen!

Fondo de Cristal & Subvision
Tel.: +34.972.34.22.29
Website

– Beleef een avontuur met Splash!

Dit is een andere activiteit om met familie te ondernemen in Tossa de Mar. Het Splash Avontuur combineert snelheid, adrenaline en ontdekking van het maritieme landschap om je een onvergetelijk moment te bieden. Het bureau biedt verschillende types excursies afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Splash Ocean Adventures
Adres: Passeig maritim, s/n, 17320 Tossa de Mar, Girona
Tel.: +34.662.29.93.60
Website