Bezoek aan Tossa de Mar met kinderen

Hoe kun je Tossa de Mar bezoeken zonder naar de oude stad te gaan? Zelfs met kinderen is dit een leuk bezoekje om wandelend of met het kleine treintje te doen.

Deze familiebadplaats aan de Costa Brava biedt genoeg diensten en faciliteiten om van je verblijf in Tossa de Mar een uitzonderlijk verblijf te maken!

Ontdek hoe je de stad met familie kunt bezoeken en wat de beste plaatsen zijn om met de kleintjes te spelen!

De oude stad van Tossa de Mar voor kinderen

Er zijn twee manieren om de ”Vila Vella” van Tossa de Mar te bezoeken: te voet of met het treintje (genaamd “Carrilet” in het Catalaans) die je tot aan de vuurtoren brengt. Een tochtje dat vooral leuk is voor de allerkleinsten om de schoonheid van Tossa te ontdekken zonder al te moe te worden tijdens een excursie van ongeveer een half uur.

Het is ook een manier om hen spelenderwijs de rijkdom van dit oude vissersdorpje te laten zien.

Als je kiest voor een bezoekje te voet aan Tossa de Mar, kun je in alle veiligheid wandelen in de voetgangersstraatjes van het historische centrum. Langs de stadsmuren of van bovenop de toren kun je, vol bewondering, genieten van de schoonheid van de Middellandse zee.

Als je naar de vuurtoren van Tossa de Mar gaat, kun je hen ook de geschiedenis van deze beschermers van de zeeën laten ontdekken, dankzij de expositie in het Centrum van Interpretatie van Vuurtorens van de Mediterranen. Een bezoekje dat voor alle leeftijden interessant is!

Ontdek de charme van een familiebadplaats aan de Costa Brava: ga op vakantie naar Tossa de Mar!

Reserveer een vakantiehuis in Tossa de Mar.

Speeltuinen in Tossa de Mar

Elders in het stadje kun je gebruik maken van speeltuinen en gemeentevoorzieningen voor kinderen. Vlakbij het Grote Strand, zijn er ook schommels die leuk zijn voor de kleintjes…en de groten! Er zijn ook speeltuinen voor kinderen in het Parc dels Terrassans, gelegen aan de straat Vinya del Pla.

En waarom geen middagje doorbrengen in het Parc Sa Riera? Het ligt op steenworp afstand van het centrum en biedt verschillende grote ingerichte ruimtes voor ontspanning en spel.

In deze rustige zone kun je met familie picknicken, genieten van de frisse vijver, en eendjes en andere vogels bekijken. Een ontspannende activiteit die zeker zal zorgen voor leuke momenten met familie en voor plezier in de natuurlijke omgeving van Tossa de Mar.