De 12 mooiste stranden van Spanje

mooiste stranden

Denk je aan vakantie in Spanje, dan zie je de langgerekte stranden en idyllische baaien al voor je. Met een kustlijn van bijna 5000 kilometer alleen op het vaste land en nog eens duizenden kilometers aan strand en baaien op de Balearen en Canarische Eilanden is Spanje niet voor niets een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Welk strand het mooiste is? Dat is lastig te bepalen, want ieder plekje heeft zo zijn charme. De 12 mooiste stranden van Spanje die er volgens ons echt uitspringen hebben we voor je op een rijtje gezet. Neem dit zeker mee in je overweging bij het huren van een huis in Spanje.

Platja Gran, Tossa de Mar (Costa Brava)

Het hoofdstrand van Tossa de Mar ligt aan de boulevard en op slechts een steenworp afstand van het oude, Middeleeuwse centrum. Het is sinds jaar een dag een populair strand bij jong en oud. Wat deze plek zo bijzonder maakt is niet alleen het fijne zandstrand, maar vooral de eeuwenoude stadsmuren en kantelen die tot op het strand doorlopen. Hierdoor waan je jezelf op je strandlaken terug in de Middeleeuwen.

Meer weten over Tossa de Mar en haar prachtige stranden, rijke geschiedenis en adembenemende bezienswaardigheden? Lees dan nu ook: Tossa de Mar als de ideale vakantiebestemming – ontdek deze 9 must-see plekken!

Cala Xaracca (Ibiza)

In het noorden van Ibiza vind je, ietwat verborgen, één van de mooiste stranden van Ibiza. Het water is kraakhelder en daardoor is het een geliefde plek om te snorkelen en duiken. Ook is het mogelijk om met een supboard het water op te gaan en langs de kustlijn te peddelen. Ben je op zoek naar wat actie, dan kun je hier vanaf een rots het paradijselijke water inspringen.

Playa de los Muertos (Costa del Sol)

De naam van het strand, Playa de los Muertos (Strand van de Doden), klinkt wellicht niet bepaald aantrekkelijk, maar door de Spanjaarden zelf wordt Playa de los Muertos al jarenlang tot de mooiste stranden van het land gerekend. En met reden! Het hagelwitte grindstrand ligt in een beschermd natuurgebied aan de Costa del Sol en het water van de Middellandse Zee is hier kristalhelder. Je moet wel wat moeite doen om er te komen, aangezien het onderaan een klif ligt. Maar de wandeling loont de moeite.

Cala Montijo (Costa Brava)

Omringd door het indrukwekkende landschap van Natuurpark Cap de Creus ligt Cala Montijo. Dit witte zandstrand is niet alleen een pareltje om te zonnebaden, maar ook bij uitstek geschikt om te snorkelen of om een wandeling in de groene omgeving te maken. De bergen in het natuurpark zijn de uitlopers van de Pyreneeën, waarvan de rotsformaties doorlopen tot in het water.

Meer weten over de adembenemende stranden aan de Costa Brava? Lees dan ook onze Costa Brava strandgids en ontdek hierin de mooiste stranden van de hele Costa Brava!

Maspalomas (Gran Canaria)

Het strand van Maspalomas in Gran Canaria is maar liefst 6 kilometer lang en op sommige plekken wel 100 meter breed. Bij gezinnen met kinderen is het een geliefde plek, maar ook voor wie op zoek is naar rust zal op dit strand een mooie plekje kunnen vinden. Pal achter het strand liggen metershoge zandduinen, waardoor dit gebied ook wel de Spaanse Sahara wordt genoemd.

Playa de los Silencio (Asturië)

Hoewel je aan de zonovergoten Costa’s aan de Middellandse Zee prachtige stranden en baaien vindt, vind je ook aan de Atlantische noordwestkust een aantal pareltjes. Misschien wel de mooiste en meest bijzondere is Playa de los Silencio in de regio Asturië. Het strand ligt in een halfrond inham die wordt gevormd door rotsen en veel groen. Een paradijselijke plek die je misschien niet zo snel zou verwachten in dit deel van Spanje.

Playa de Moraig (Costa Blanca)

Cala de Moraig, gelegen aan de Costa Blanca, ten noorden van de sfeervolle badplaats Moraira, is een baai die wordt omringd door rotsen tot wel 100 meter hoog. Hier combineer je de Spaanse zon met watersporten zoals snorkelen, duiken en zeilen. Wil je even de benen strekken, maak dan een wandeling over de paden en ontdek spelonken en idyllische inhammen.

Cala Llombards (Mallorca)

De dromerige baai Cala Llombards ligt in het zuiden van Mallorca, niet ver van het de populaire badplaats Cala d’or. De vorm van het strand is opmerkelijk: slechts 55 meter lang, maar ruim 100 meter breed. Het azuurblauwe water van de baai en het witte zandstrand worden omgeven door rotsen met pijnbomen. Er zijn diverse faciliteiten, waardoor dit een perfect plekje is voor een heerlijke dag aan de Spaanse kust.

Platja Treumal (Costa Brava)

Eén van de meest exotische stranden van de Costa Brava is Platja Treumal, gelegen in de prachtige badplaats Blanes, net ten zuiden van Lloret de Mar. Het strand is omgeven voor groene dennenbomen en het azuurblauwe water steekt prachtig af tegen het goudkleurige zand. Door de ligging aan de botanische tuin Pinya Rosa waan je jezelf in het paradijs. Een heerlijke plek voor jong en oud. Met recht staat Platja Treumal in de lijst van de mooiste stranden van Spanje.

Cala Macareletta (Menorca)

Het pittoreske strand Macarelleta op het eiland Menorca behoort dan wel niet tot de grootste stranden van Spanje, het behoort beslist tot de mooiste stranden van het land. Het hagelwitte zandstrand wordt omringd door rotsen die met bomen zijn begroeid. Om er te komen moet je wel een wandelingetje maken, maar dan wordt je ook wel beloond met een prachtige plek. Door de beschutte ligging van de baai is het een ideale plek voor gezinnen met kinderen die naar hartenlust in het kalme water kunnen spelen.

Tío Ximo (Costa Blanca)

Tío Ximo is een klein strandje, vlakbij de populaire badplaats Benidorm. Hier ontsnap je aan de drukte van het grote stadsstrand en geniet je van de intimiteit in deze kleine baai. Het zandstrand wordt omgeven door rotsen en steile kliffen van Natuurpark Sierra Helada. Dit maakt de baai een uitstekende plek om te snorkelen in het kalme water en zo de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te bewonderen.  

Playa Bolonia (Costa de la Luz)

Costa de la Luz

In het meest zuidelijke deel van Spanje liggen de lange, ongerepte zandstranden van de Costa de la Luz. Playa Bolonia, met een lengte van bijna 4 kilometer, is één van deze stranden en mag in het rijtje van de mooiste stranden van Spanje zeker niet ontbreken. Dit stukje Spanje grenst al aan de Atlantische kust, waardoor het  een geliefde plek is voor kitesurfers. In de zomermaanden is het echter een heerlijke plek om te genieten van zon, zee, strand en ongerepte natuur. Bij helder weer kun je misschien zelfs het Afrikaanse continent aan de andere kant van de zee zien liggen.

De mooiste vakantievilla’s tijdens je vakantie aan de Spaanse stranden

Villa Cobre – Rust, ruimte en privacy

Droom jij er van om je vakantie door te brengen aan de mooie Spaanse stranden? Zoek je een plek waar je na een dagje zon en zee kunt ontspannen? Reserveer dan één van de prachtige vakantiehuizen of villa’s van Club Villamar. Hier geniet je in alle rust en privacy van een heerlijke vakantie met familie of vrienden. Veel villa’s hebben zelfs een privézwembad, waardoor het jou aan niets ontbreekt tijdens je ultieme vakantie in Noord Spanje!

**************************************

Wil je meer weten over de vakantiebestemming Spanje, lees dan snel verder Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje – ontdek alles wat je altijd al wilde weten over dit mooie vakantieland.