Uitgaan in Spanje: ontdek de leukste plekken voor een ultieme avond uit!

Spanje, land van zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven. Van gezellige cafeetjes tot poolparty’s en van strandfeest tot discotheken waar je op de beats van bekende DJ’s tot in de vroege uurtjes op de dansvloer staat. Je vind het er allemaal. Op zoek naar iets meer folklore of een rustig avondje op het terras? Met de vele straatartiesten is het nooit saai in Spanje. Wil je weten waar je moet zijn om dit allemaal zelf mee te maken? Lees snel verder, de leukste plekken voor uitgaan in Spanje hebben we voor je op een rijtje gezet.

De clubs en discotheken van Lloret de Mar

Zeg je Lloret de Mar, dan zeg je uitgaan! Jaarlijks bezoeken honderdduizenden toeristen deze sprankelende badplaats om zich in het uitgaansleven te storten. Er zijn dan ook maar liefst 300 cafés, bars en discotheken waar je jezelf uitstekend vermaakt.

Discotheken: Millennium Party en Colossos

Ga uit je dak in de grote disco’s Millennium Party en Colossos. Beide uitgaansgelegenheden hebben meerdere zalen met andere muziekstijlen. Heb je na bijvoorbeeld een uurtje R&B zin in een andere muziekstijl, dan ga je simpelweg naar een andere party-zone. Colossos staat trouwens ook bekend om de schuimparty’s én de Holland Party die in de zomer met regelmaat wordt georganiseerd.

Naast deze twee iconische discotheken, vind je er nog veel meer in Lloret. In Bumper’s, waar de vissen onder de dansvloer zwemmen, geniet je van een exclusieve sfeer. Ook Moef Gaga Lloret de Mar is een begrip in de stad, evenals discotheek St.Trop dat het gehele jaren open is.

Bars: De heerlijkste cocktails vind je in Bar Cala Banys

Zie jij jezelf al nippen van de lekkerste en meest exotische cocktails? In Lloret de Mar zijn diverse cocktailbars waar de heerlijkste drankjes voor je worden bereid. Beroemd en befaamd is Bar Cala Banys, waar je niet alleen geniet van een voortreffelijke cocktail, maar dat ook nog eens doet terwijl je uitkijkt over zee en de prachtige kliffen van de Costa Brava.

Een gezellige beachbar die pal aan het stadstrand van Lloret de Mar zit is Don Julian. Doe jezelf hier tegoed aan shotjes en cocktails. Is dit allemaal nog niet exotisch genoeg? Ga dan naar bar Hula Hula en waan jezelf met uitstekende cocktails in Polynesische sferen.

Een biertje in het café

Spanjaarden houden wel van een cerveza of cana op zijn tijd en cafés zijn er dan ook in overvloed. Ben je een echte bierliefhebber, ga dan naar El Pub Lloret en proef de vele biersoorten die er in de wereld bestaan zelf. Rabbies Bar is een Schotse pub waar niet alleen toeristen, maar ook veel locals komen voor een gezellige avond uit. Zeker wanneer er voetbal op televisie is, is dit een leuke plek, de wedstrijden kun je hier volgen op een groot scherm. Ministry Lloret is befaamd om de karaoke avonden, hoewel je ook hier een rustig avondje kunt doorbrengen met vrienden, terwijl op de achtergrond de sportwedstrijd van dat moment wordt uitgezonden.

Meer weten over uitgaan in Lloret de Mar? Lees dan vooral ook onze ultieme Lloret de Mar uitgaansgids! Een andere geweldige plek in Spanje voor een ultieme avond uit is natuurlijk Benidorm! Hierover lees je meer bij: Benidorm: de stad die altijd wakker is en nooit slaapt!

*************************************

Ibiza: Ontdek het tropisch nachtleven van dit party eiland!

Van over heel de wereld weten feestgangers ieder jaar weer dit party-eiland te vinden. Overdag is het genieten op exotische strandjes en ’s avonds is het dansen tot in de vroege uurtjes. In de club Privilege, één van de grootste ter wereld, combineer je de clubscene met een plons in het zwembad. Beroemd is ook nachtclub Pacha, dat al in de zeventiger jaren werd opgericht en nog steeds garant staat voor een geweldige avond uit. Naast een nachtclub heeft Pacha ook een restaurant en een winkel. Een derde plek die je bezocht moet hebben op Ibiza is openluchtdiscotheek Ushuaïa. Hier ga je overdag al helemaal uit je dak op de beats van bekende en minder bekende DJ’s die vaak live draaien.

Drums en hippies in Cala Benirrás

Cala benirras

Van een heel ander kaliber is Cala Benirrás, de iconische baai waar op zondagavond de zogenaamde “drum down the sunset” plaatsvindt. Op dit rasechte hippiestrand trommelen de hippies de zonsondergang tegemoet, terwijl de bezoekers op de muziek staan te dansen en zingen. Kom op tijd, want dit beroemde spektakel trekt altijd veel bezoekers, waardoor bij extreme drukte de weg naar Cala Benirrás soms zelfs wordt afgesloten. Uitgaan in Spanje was nog nooit zo leuk!

Uitgaan in Spanje? De Flamenco mag ook niet ontbreken!

flamenco

Oorspronkelijk komt de Flamenco uit Zuid-Spanje. Met name de streek Andalusië bij de Costa del Sol staat er om bekend. De zang en dans van de Flamenco wordt gezien als echte folklore en is door UNESCO zelfs erkend als Wereld Erfgoed. Genoeg reden dus om een echte flamenco avond mee te maken. Door het hele land vinden optredens plaats, waarbij je geniet van de prachtige jurken die de danseressen dragen, het ritmische klappen van de handen en de begeleidende muziek van de gitaristen.

In Barcelona, vlakbij de beroemde Costa Brava en Costa Dorada, geniet je van een echte flamencoavond bij onder andere Tablao de Carmen en El Cordobés. Breng je jouw vakantie door aan de Costa del Sol, dompel jezelf dan echt onder in deze typische folklore in bijvoorbeeld de steden Granada of Sevilla. Waar je ook een flamencoshow bijwoont, boek van te voren je entreeticket. De shows zijn razend populair en loop je op de bonnefooi binnen, dan is de kans groot dat de voorstelling is uitverkocht.

Straatentertainment: gratis gezelligheid op straat

Uitgaan in Spanje is niet alleen tijd doorbrengen in grote discotheken of coole clubs. Breng een middagje of avondje door op het terras en je ziet een heel scala aan straatartiesten voorbij komen. Van accordeonspelers tot goochelaars en van zangers met roestige stemmen tot aan wereldsterren in spé. De één zit nog midden in zijn optreden, of de ander staat al klaar om zijn of haar kunsten te vertonen. Tip: hou altijd wat kleingeld in je broekzak, zodat je een kleine donatie aan de artiesten kunt doen.

De prachtigste vakantievilla´s

Villa Arethusa - Costa Brava - Lloret de Mar
Villa Arethusa – Costa Brava – Lloret de Mar

Strand, prachtige bezienswaardigheden bezoeken of uitgaan in Spanje? Hoe jouw vakantie er ook uitziet, een fijn vakantiehuis is toch wel een heel belangrijk onderdeel van je vakantie. Bij Club Villamar verzeker je jezelf van zo’n fijn verblijf. Van klein en intiem of juist op zoek naar groot huis om met de hele vriendengroep of familie je vakantie door te brengen? Bij Club Villamar vind je jouw ultieme vakantiehuis, vaak zelfs met een privézwembad.

*******************************

Wil je meer weten over Spanje, over de mooiste plekjes en alle hoogtepunten? Lees dan snel hier verder en ontdek alles wat je altijd al over dit fijne vakantieland wilde weten.