Andalusië, de meest Spaanse regio van Spanje

Meer over Andalusië

Andalusië is 1 van de autonome Spaanse regio’s van Spanje en heeft het grootste inwonersaantal. Andalusië ligt helemaal in het zuiden van Spanje. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. De 8 provincies van Andalusië zijn: Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga en Sevilla. Andalusië is goed te bereiken door middel van 5 internationale luchthavens. Ook bezit Andalusië de grootste zeehaven van Spanje, waar je ook de oversteek kunt maken naar Afrika.

Zoals ik al zei, Spaanser kan het niet, want in Andalusië is het stierenvechten en de flamenco geboren. Ook de sherry is typisch iets voor Andalusië. En paardenliefhebbers zien graag paarden gefokt in Andalusië. Deze paarden staan goed bekend!

Wat is er te doen in Andalusië?

In Andalusië zijn de steden Granada, Sevilla en Córdoba vanwege hun historie toeristische trekpleisters. Ook voor de sportliefhebber is er genoeg te doen, vanwege de bergketen, Sierra Nevada, die er ligt, waar je wintersporten en andere bergsporten kunt beoefenen. En omdat Andalusië aan de kust ligt kun je er allerlei watersporten beoefenen. Natuurlijk kun je er ook lopen en fietsen en ook golfmogelijkheden zijn er volop in Andalusië. En natuurlijk is er voor de zonliefhebber strand genoeg in Andalusië. 

Bijzondere bezienswaardigheden in Andalusië

Sevilla staat met stip op de eerste plaats. Liefst buiten de zomermaanden, want dan is het er erg warm. Het Real Alcazar is erg bekend en een bezoek waard. Dat geldt ook de kathedraal van Sevilla. Dit is de grootste gotische kathedraal van Europa. Hier is ook het graf van Colombus te vinden en vanaf de klokkentoren heb je het meest prachtige uitzicht over Sevilla.

Dan komt Granada met het Alhambra. Het Alhambra is een oud Moors paleis / vesting. Velen vinden Granada de mooiste stad van Andalusië. Dus ook hier genoeg te zien!

Vervolgens hebben we Córdoba met La Mezquita. Dit is een oude moskee, 1 van de oudste monumenten van Europa. Karel V heeft het omgebouwd als kathedraal en heeft 400 pilaren uit het midden verwijderd. Tegenwoordig doet het dienst als kathedraal, maar de moslims zien de plaats nog steeds als heilig en mogen er bidden als er geen dienst is.

Ook Ronda, liggende op een bergplateau, met zijn witgekalkte huisjes, is het bezoeken waard. Ronda staat bekend om zijn oude stierenvechten tradities. Prachtig die bergwanden!

Cadíz is een havenstad. In deze stad is ook een kathedraal en een barokkerk. Als je de wachttoren Torre Tavira, beklimt kun je op een bijzondere manier naar Cadíz kijken d.m.v. een camera obscura.

Nerja is een echte badplaats met allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes. Er zijn mooie strandjes en baaitjes te vinden en het toerisme is er nog niet zo gegroeid als op andere plaatsen. Het Balcon de Europe en de druipsteengrotten zijn de oogappels van Nerja.

Het zoutmeer Fugente de las Piedras. Hier ligt ook een natuurgebied. Hier kun je flamingo’s zien en allerlei soorten vogels. In het voorjaar kun je dit het beste bezoeken, omdat ’s zomers het meer opdroogt.