Een villa op Ibiza, living the dream!

Meer over Ibiza

Ibiza is onderdeel van de Balearen. De groep eilanden liggen aan de oostkant van vakantiehuis in spanje in de Middellandse Zee. Er wonen ongeveer 150.000 mensen. Het eiland is 35 bij 20 km. groot en heeft een oppervlakte van 575 km. Dat is te overzien! Er staat een berg op het eiland van 475 m. hoog, de Sa Talaiassa, en de top daarvan is meteen ook het hoogste punt van het eiland. Men spreekt er een eigen dialect van het Catalaans, het Eivissenc. Maar ze zijn er gewend aan de toeristen, dus met Engels kom je er een heel eind.

Ibiza was vroeger de thuisbasis van de hippies. Daar is niet meer zo veel van terug te zien, buiten de hippiemarkt waar dingen zoals sieraden en andere handgemaakte dingen verkocht worden. Het jammere daarvan is dat het meeste uit China komt!

Bezienswaardigheden op Ibiza

Wat te doen op Ibiza? Op de allereerste plaats staan natuurlijk de stranden en baaien van Ibiza. Ibiza bezit stranden die de mooiste van vakantiehuis costa brava zijn! En Ibiza staat ook bekend om het uitgaansleven. Maar Ibiza heeft nog veel meer in de aanbieding!

Ibiza heeft een prachtige stad. Er zijn nog oude delen te zien die overgebleven zijn uit de Middeleeuwen, zoals de oude stadspoort. Je kunt hier heerlijk winkelen en wat eten. Vanuit de stad kun je bootexcursies doen, ook heel leuk!

In Sant Carles de Peralta wordt op zaterdag de hippiemarkt gehouden, waar ik het al eerder over had. Of op zondag in Es Canar de oudste hippiemarkt: Punta Arabi. Die zijn ook leuk om eens te gaan kijken.

In San Rafael is een 18e eeuwse kerk en kun je veel pottenbakkersateliers vinden.

Op Ibiza staat een kunstwerk van de Australische kunstenaar Andrew Rogers, ‘Time and Space.’ Het wordt de Stonehenge van Ibiza genoemd. Natuurlijk gaan bekijken als je op Ibiza bent!

In Mercat Vell kun je lokale producten vinden. Vroeger was deze plaats een belangrijke handelsplaats voor Ibiza wat groente en fruit betreft. Leuk om een beetje cultuur te snuiven!

Als je geen auto bij de hand hebt kun je er 1 huren en over het eiland gaan toeren.

Tips voor een vakantie op Ibiza

Ibiza is best duur, dus je kan het beste een villa huren. Zeker als je met meerdere bent! Als je geld wilt besparen kan je af en toe ook eens ‘thuis’ koken en hoef je niet altijd uit eten. Als je vaak op vakantie gaat op Ibiza kun je overwegen om een villa te kopen. Zeker de moeite waard en als je er zelf niet in zit kun je die eventueel verhuren. Geen betere plek om zoiets te doen als op Ibiza!

Als je een auto wilt huren dan wordt je nog wel eens een beetje bij de neus genomen, dus goed opletten.

Je kunt op Ibiza het beste mineraalwater kopen en wees voorbereid op de muggen!

En bij uitgaan ben je goedkoper uit als je vooraf tickets koopt en alvast wat indrinkt. Want de tickets en de deur en drankjes zijn duur!