Een villa huren in het oostelijke puntje van Spanje: Javea

Meer over Javea

Javea ligt in de provincie Alicante, in de regio Valencia. Er wonen zo’n om en nabij 30.000 inwoners in Javea. Villa Javea ligt beschut tussen 2 kapen, Cabo de San Antonio en La Nao. Ook ligt Javea naast de imposante Montgó. Dit is ideaal, want zo is Javea tegen de wind beschut.

Javea was vroeger een vissersdorp en intussen een toeristische trekpleister. De haven en de visafslag speelt nog steeds een belangrijke rol in Javea. De haven bestaat nu uit 2 delen: de jachthaven en de vissershaven.

Bezienswaardigheden in Javea

Er zijn restanten van een 14e eeuws oud fort te vakantievilla spanje. Ten tijde van de piraterij moest men zich verdedigen tegen de piraten. Er zijn zelfs nog kanonskogels die je kunt zien zitten.

Natuurlijk kan een bezoek aan de San Bartolomé kathedraal niet ontbreken.

Vroeger was de handel in rozijnen belangrijk voor Javea. Je kunt nu nog schuurtjes bekijken waar de rozijnen bewaard werden. Belangrijker was de handel in tarwe en daarom werden er in de 17e en 18e eeuw windmolens gebouwd. Je kunt nog steeds restanten daarvan zien.

Er is een kerk in Javea die er uit ziet als een boot die door de golven breekt. Heel bijzonder en 1 in zijn soort. Deze kerk werd gebouwd in het belang van de visvaart van Javea.

En wie in Javea is kan het natuurlijk niet laten om naar het meest oostelijke puntje van Spanje te gaan: Cap de la Nau. Het is even een klim, maar het uitzicht is prachtig! Bij helder weer kun je zelfs Ibiza zien liggen!

En verder kun je in Javea naar het strand, zwemmen en watersporten beoefenen. Lekker winkelen, eten en drinken, noem het allemaal maar op!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Javea

Vlakbij Javea ligt Calp. In Calp is de kalkstenenrots Peñón de Ifach. Deze berg is een natuurpark en prachtig om te beklimmen!
In Calp zijn meer archeologische resten te vinden die je kunt bekijken.
Er zijn zoutpannen in Calp waar vroeger zout werd gewonnen om de vis te conserveren. Tegenwoordig zijn deze onder water gezet en kun je er allerlei vogelsoorten vinden. Zoals bv. flamingo’s.
Een leuke plaats om een fietsroute te fietsen en / of een flinke wandeling te maken. De natuur is er prachtig! Maar neem wel genoeg water mee vanwege de hitte. En als je gaat wandelen goede wandelschoenen.

Een andere dichtbijzijnde plaats is Denia. In Denia zijn de Moorse invloeden nog goed terug te zien als je door de straten loopt. Ook heeft Denia zo’n typische visserswijk met mooie gekleurde huisjes.
Het kasteel van Denia is in de 11e en 12e eeuw gebouwd. Vandaar zijn ook hier de Moorse invloeden goed te zien. Het kasteel is later gemoderniseerd, dus je kunt ook invloeden uit de Renaissance terugvinden. Het kasteel heeft een museum met archeologische resten uit de Romeinse tijd. Soms worden er concerten gehouden in het kasteel, dus daar kun je naar informeren als je die wilt bezoeken.
En natuurlijk zijn er in Denia ook prachtige stranden te vinden!