De 9 mooiste bezienswaardigheden van Spanje

Jaarlijks weten miljoenen toeristen uit de hele wereld Spanje te vinden om hun vakantie hier door te brengen. Het land heeft dan ook ontelbaar veel mooie plekjes. Van prachtige kusten tot aan bijzondere vulkanische landschappen en van historische bouwwerken tot aan kunst. In dit blog hebben we de mooiste bezienswaardigheden van Spanje voor je op een rijtje gezet.

Het Barcelona van Gaudi

Hoogtepunt nummer één is Barcelona. De metropool staat bol van bezienswaardigheden en leuke wijkjes met gezellige straatjes en pleintjes. Wat de stad echter zo bijzonder maakt is de nalatenschap van de architect Antoni Gaudí. De kerk “Sagrada Familia” is één van zijn beroemdste bouwwerken en is na decennia lange werkzaamheden nog altijd niet voltooid. Breng zeker ook een bezoek aan het kleurrijke stadspark Park Güell of bezichtig de surrealistische beelden van Casa Mila. Iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi is het herenhuis Palau Güell aan de beroemde Ramblas.

Alhambra en Granada

Alhambra

Aan de rand van Granada, niet ver van de Costa del Sol, vind je het Alhambra. Dit complex van paleizen uit zowel de Moorse tijd als de Katholieke overheersing biedt een waar sprookjestafereel. Bewonder de details van de muren en houtenplafonds en dwaal door de binnenplaatsen met eeuwenoude fonteinen. Vanuit de prachtig aangelegde paleistuinen geniet je van bijzondere uitzichten op de oude binnenstad van Granada en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.

De unieke onderwaterwereld bij Medeseilanden

Misschien wel één van de mooiste plekjes om in Spanje te duiken of te snorkelen zijn Las Islas Medas voor de kust van L’Estartit. Dit beschermde stukje natuur is maar liefst 23 hectare groot en vormt het natuurlijke habitat voor onder andere zeesterren, gekleurde langoesten, schorpioenvissen, bloedkoraal en octupussen. Een snorkel- of duikexcursie bij dit archipel biedt je een bijzonder kijkje in de onderwaterwereld van de Middellandse Zee en heeft daarom een plaatjes in de top 9 van bezienswaardigheden van Spanje.

Guggenheim Museum in Bilbao

Het Guggenheum Museum in Bilbao is niet zomaar een museum. Het is samen met de zustermusea in onder andere New York en Venetië één van de beroemdste en meest toonaangevende ter wereld. De gebouwen zelf zijn al zeer bijzonder, zo ook in Bilbao. Doordat gebruik is gemaakt van glazen wanden en titanium platen waar de zon en het water van de rivier in reflecteren is het bouwwerk een echte eye-catcher. Binnen in het museum bewonder je moderne kunst van onder andere Pablo Picasso en Salvador Dalí. Daarnaast zijn er wisselende kunstexposities die veelal in het teken staan van moderne kunst.

De grillige kustlijn van de Costa Brava

Costa Brava - prachtige natuur en de zee

Vanaf de grens met Frankrijk naar het zuiden strekt zich de grillige kustlijn van de Costa Brava uit. De letterlijke vertaling is “Woeste Kust” en wanneer je de rotsen en kliffen ziet snap je meteen waar deze naam vandaan komt. Hiertussen liggen idyllische baaien en langgerekte zandstranden, waar je in de warme zomermaanden geniet van het zachte briesje van de Middellandse Zee. In de talloze badplaatsen en oude vissersdorpjes proef je na een dagje strand de authentieke Spaanse sfeer van deze bijzondere regio.

Puento Nuevo in Ronda

Eén van de meest gefotografeerde stadjes van Spanje is misschien wel Ronda. Dit plaatsje in Andalusië, op slechts een half uurtje rijden van de kust, heeft dan ook een zeer bijzondere bouwwerk: El Puento Nuevo, ofwel de Nieuwe Brug. Dit bouwwerk verbindt de oude en de nieuwe stad met elkaar, die geschieden zijn door een diepe kloof. Bekijk de bijzondere brug en haar bogen niet alleen van bovenaf, maar daal zeker ook langs de trappen af naar beneden voor een mooie wandeling naar de kleinere, maar net zo mooie Puente Viejo, de oude brug.

Vulkanische landschappen op las Islas Canarias

El Teide

Vulkanen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Spanje, maar het land heeft ze wel degelijk. De Canarische Eilanden in de Atlantische Ocean zijn namelijk gevormd door vulkanische activiteit en het landschap en leven worden er sterk door beïnvloed.

Op Tenerife vindt je de vulkaan El Teide, tevens de hoogste berg van het land. Beklim je deze vulkaan op een heldere dag, dan geniet je van prachtige vergezichten over de oceaan en zie je de andere eilanden van dit archipel liggen. Las Islas Canarias vormen daarmee een bijzondere combinatie van zon, zee, strand en een zeer bijzonder landschap. Niet voor niets behoren ze tot de mooiste bezienswaardigheden van Spanje.

Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia

Niet te missen als je in Valencia of in de buurt van deze mooie stad bent, is De Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Je treft dit hypermoderne complex niet ver van de oude binnenstad met haar mooie kathedraal en oude pleintjes. Het ligt in de droge rivierbedding van de Tura, die eens door de stad liep. Nu bezoek je er Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa met onder andere walrussen, dolfijnen en haaien. Andere markante gebouwen zijn het operagebouw en het Wetenschapsmuseum. Onder de bogen van het bouwwerk Umbracle wandel je gratis door een prachtig aangelegde tuin.

Middeleeuwse dorpjes van Catalonië

De Spaanse regio in het noordoosten van het land kent een rijke historie die teruggaat tot de tijd van de ridders in de Middeleeuwen. Breng je je vakantie door aan de Costa Brava, dan mag een bezoek aan één of meerdere van deze dorpjes zeker niet ontbreken. Beroemd zijn de plaatsjes Pals, Palau Sator en Peratallada die samen de Gouden Driehoek van de regio vormen. Het hart van deze dorpjes wordt gevormd door Middeleeuwse kerkjes met evenzo oude kronkelende straatjes en in Pals staat zelfs nog een kasteel uit de 9e eeuw.

Ook in Lloret de Mar staat, pal aan het strand een Middeleeuws kasteel: Castell de Sant Joan. Het  beschermde vroeger het vasteland tegen aanvallen van piraten. Combineer strand en historie in Tossa de Mar, waar de Middeleeuwse vestingmuren doorlopen tot op het strand en je bijna zou vergeten dat de Middeleeuwen al lang achter ons liggen.

De mooiste villa’s en vakantiehuizen

10 persoons villa Lloret de Mar, Costa Brava
Villa Prika – Costa Blanca

Met zoveel plekjes in Spanje verblijf je tijdens je vakantie natuurlijk graag in een evenzo mooi vakantiehuis. De keuze enorm met in iedere badplaats of dorpje de meest schitterende droomplekjes. Club Villamar heeft een zeer uitgebreid aanbod vakantievilla’s. Van kleine, maar charmante vakantiehuizen tot aan grote luxe villa’s, vaak zelfs met privézwembad. Wat je wensen ook zijn, je vindt hier zeker weten jouw perfecte villahuis.

Wil je meer lezen over de mooiste bezienswaardigheden van Spanje? Lees dan snel hier verder en ontdek alles wat je altijd al over dit fijne vakantieland wilde weten.