9 Things-To-Do met kids in de Costa Dorada – de perfecte vakantiebestemming voor families

Ben je opzoek naar een geweldige vakantiebestemming voor jou en je familie? Overweeg dan ook zeker de Costa Dorada, ten zuiden van Barcelona. Het is een populaire vakantiebestemming onder vele Nederlandse gezinnen dankzij het heerlijke weer, de mooie kust, de prachtige stranden, de korte vluchten, de familievriendelijke verblijfsmogelijkheden en de kids-vriendelijke bezienswaardigheden.

Het is simpelweg een fantastische bestemming om samen met je gezin heen te gaan! Het is vol met plekken en uitjes waar zowel de volwassenen als de kinderen van kunnen genieten en echt het vakantiegevoel bij zullen krijgen.

Ben jij dus benieuwd naar wat deze perfecte vakantiebestemming voor families allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker deze 9 Things-To-Do met kids in de Costa Dorada.

1. Ga het avontuur aan in Spanje’s grootste pretpark: PortAventura

PortAventura is Spanje’s grootste pretpark en één van de beste in zijn soort in Europa. PortAventura neemt zijn bezoekers dan ook mee op avontuur met een reis over de wereld in de zes thema-landen. Het park heeft zowel voor jong als voor oud veel te bieden.

Zo is er een Sesamstraat gedeelte voor de kleintjes met bijbehorende attracties en speelgebieden. Heb je wat oudere kinderen? Dan kunnen ze genieten van de vele spannende achtbanen en attracties die het park rijk is.

En kent de Costa Dorada een van zijn erg warme dagen? Vergeet dan ook zeker niet jullie zwemspullen mee te nemen! In dit prachtige park kun je namelijk ook heerlijk afkoelen in het waterpark. Verder kent het ook een aangelegd strand voor diegenen die hun kostbare zon uurtjes niet willen missen. 

Tip: Houd je niet van wachten? Koop dan een express pass zodat jullie niet veel tijd zullen kwijt zijn met het wachten voor de attracties.

2. Ontdek de oude Romeinse ruïnes in Tarragona

Tarragona is een havenstad die aan de Costa Dorada ligt, op zo een 100 kilometer van Barcelona. Het is een stad met een eeuwenoude geschiedenis die je overal terug ziet, het was dan ook een belangrijke stad in het Romeinse rijk. Zo vind je hier een Romeinse amfitheater die in de 2e eeuw na Christus gebouwd werd. Het amfitheater kent een prachtig uitzicht over de zee en vormt de perfecte plek voor jou en je kinderen om te fantaseren over de gladiators die hier vochten en alle andere spektakels die hier wel niet plaatsvonden. In de omgeving liggen er ook de opgegraven gewelven van het 1e-eeuwse Circus Maximus, waar toeschouwers zich verzamelden om wagenrennen te kijken.

3. Bezoek het bruisende Barcelona


Barcelona ligt op maar een uur rijden van de meeste vakantieresorts in de Costa Dorada. Het vormt daardoor ook het perfecte uitje tijdens je vakantie met je gezin in dit kustgebied. Barcelona is namelijk een hele leuke stad om te bezoeken met je gezin. Zo kunnen jullie hier genieten van de straatartiesten op La Rambla, het Camp Nou Stadion bezoeken of de fantasierijke ontwerpen van Gaudí in Park Güell ontdekken. En moeten jullie even uitwaaien? Dan heeft Barcelona ook nog een fijn stadsstrand. Of willen jullie echt even bijkomen van het vele geslenter door de stad? Barcelona zit vol restaurantjes en terrasjes waar jullie heerlijk een hapje kunnen eten.

4. Ontspan op de vele stranden

De Costa Dorada kent zeker geen tekort aan prachtige stranden met goudachtig zand. De Costa Brava heet dan ook niet voor niets de gouden kust, het kent namelijk een mooie kust met fijne gouden zandstranden en een helderblauwe zee. Waar jullie je dan ook bevinden op dit kustgebied, er zijn genoeg stranden waar jullie van kunnen genieten: van Cambrils, Salou tot Playa de la Pineda. Voor elk soort strandganger, van rustiger tot toeristisch, is er wel wat wils. En het fijne aan de stranden is dat velen ook voor families met kinderwagens goed te bereiken zijn.

5. Ga voor wat spanning naar het Bosc Aventura Salou Park

Dit fantastische activiteitenpark is een geweldige manier voor je kids om al hun energie kwijt te kunnen. Het is een avontuurlijk park vol met spannende attracties zoals kabelbanen, zip-lijnen, circuitbruggen, een klimmuur. Verder kunnen jullie hier ook mini-golfen of paintballen met kinderen ouder dan 12 jaar.

Je merkt het al, er is hier genoeg spannends te doen. Ga met je gezin dit avontuur aan en krijg een ervaring die jullie nooit zullen vergeten.

Tip: Het park kent vele mooie picknickplaatsen, het kan dus ook heel leuk zijn om jullie eigen lunch mee te nemen en dit rustig op een kleedje in het park op te eten. Zo kunnen je kinderen weer even hun energie opladen, komen jullie ook weer even tot rust en bespaar je ook nog eens wat geld.

6. Geniet van het heerlijke ijs van de Costa Dorada

Ijs en vakantie, dat is eigenlijk wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. En je kinderen zijn het hier vast helemaal mee eens. Tijdens de zomervakantie hebben we natuurlijk zo nu en dan tijdens de warme dagen (en de minder warme dagen) zin in een verkoelende snack.

Nou, dan kun je gerust je hart ophalen in de Costa Dorada, hier vind je namelijk vele heerlijke ijssalons!

Ga in Salou bijvoorbeeld naar de Ferretti Gelato E Caffe voor heerlijk zelfgemaakt ijs. En in Pineda is Heladeria Il Gelato zeker aan te raden dankzij het indrukwekkende palet aan smaken.

7. Koel af in het Aquopolis waterpark

Is een ijsje niet genoeg ter afkoeling op de warme zomerdagen in de Costa Dorada? Hebben jullie grover geschut nodig? Dan is het Aquopolis waterpark misschien wel echt wat jullie nodig hebben. Met de vele glijbanen, speelgebieden, zwembaden en zelfs dolfijnen en zeeleeuwen shows zullen jullie zeker een verkoelend uitje hebben.

8. Neem je kids mee naar een goochelshow

Vind je het leuk om je kinderen een avondje mee uit te nemen? Dan is een goochelshow altijd een leuke optie. De show van het House of Illusion in Salou is een goede optie omdat het een show biedt die geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het zal een avond vol fantastische entertainment zijn, van kaartspellen tot verdwijn acts. Het wordt dan ook niet voor niets goed beoordeeld op TripAdvisor, het is een van de populairste attracties in Salou.

Tip: Bij alle shows zijn de drankjes inbegrepen in de ticketprijzen. Wil je er echt een complete avond uit van maken? Kies dan voor de vroegere shows, hierbij is ook het eten inbegrepen.

9. Geniet van een actieve vakantie met de vele wateractiviteiten



Aan de Costa Dorada is er heel veel mogelijk qua watersport, van snorkelen, bananenboten tot windsurfen. Houden jullie van het strand maar raken jullie snel verveeld? Dan is er op de Costa Dorada gelukkig altijd wel wat te doen. Kies dan ook eerder voor Salou of Cambrils, dit zijn vakantieresorts met de meeste watersportmogelijkheden.

Is een rustigere wateractiviteit meer iets voor jullie? In Cambrils kunnen jullie een boot tour maken op een boot met een glazen bodem. Je kinderen (en jij vast ook) zullen gefascineerd raken over de onderwaterwereld die aan jullie voorbij zal gaan en de vissen die jullie zullen zien.