Zaragoza, “de onbekende” op vier na grootste stad van Spanje!

Zaragoza is, zoals de titel al zegt, de op 4 na grootste stad van Spanje. Deze stad wordt ook wel “de onbekende” genoemd. Zaragoza ligt in de provincie Aragón. Het is een historische stad met veel culturen en stijlen. Dat komt omdat velen geheerst hebben over deze stad. De stad ligt in een vallei en qua landschap zijn er bossen, bergen en woestijnen te vinden. ’s Zomers is het er warm en ’s winters kouder ten opzichte van de gebieden aan met ligging aan de zee. Zaragoza heeft een belangrijke handelspositie en dat komt omdat het gunstig ligt. Het ligt centraal ten opzichte van Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao en het Franse Toulouse. Ook is het een belangrijk productiecentrum. Er bevinden zich fabrieken met grote namen zoals Opel en Siemens. Maar wat is er nu zoal in de stad te vinden voor toeristen?

Allereerst zijn er 2 prachtige kathedralen te vinden en te bezichtigen. De El Pilar is een kathedraal met 1 van de grootste pleinen van Europa er voor. In de kathedraal hangen schilderijen van Francisco Goya, een bekende schilder die opgroeide in Zaragoza. Er is ook een museum te bezichtigen wat aan hem gewijd is. De andere kathedraal, La Seo, is gebruikt voor verschillende geloven. Zo is er barokstijl te vinden, maar ook overblijfselen uit de tijd dat het een Romeinse tempel was en een Moorse moskee. Deze kathedraal is ook een bedevaartsoord, want gelovigen geloven dat de heilige maagd aan de oevers van rivier de Ebro verscheen.

Zaragoza bezit ook een paleis, Aljafería. Dit paleis is gebouwd door een Arabische koning en daarna zetel geweest van meerdere koningen en de Spaanse Inquisitie. Vandaag de dag regeert de regering van Aragón er vanuit.

Er is een museum van een Romeins theater te bezichtigen. Na allerlei opgravingen is dit te bezichtigen. Een echt origineel Romeins theater. Heel bijzonder om een kijkje te nemen!

Ook is er een kerk, de San Pablo kerk, die steeds meer uitgebreid is. De kerk heeft een achthoekige toren met een prachtig uitzicht over de stad!

En als je dan toch in Zaragoza bent dan moet je een kijkje nemen in La Plaza de Toros. Dit is de op 2 na oudste stierenvechtarena. Deze arena is vroeger oorspronkelijk van hout gebouwd, daarna van natuursteen en later van baksteen.

En, zeker als je met kinderen bent, kun je een bezoek brengen aan het attractiepark Gran Scala. Een gedeelte is al geopend en er wordt verwacht dat het geheel af zal zijn in 2022.

Een leuke tip als je toevallig in oktober in de buurt bent. Op 12 oktober is het El Pilar festival. Er worden concerten gehouden en natuurlijk zijn er allerlei marktkraampjes. Heel gezellig en sfeervol en het speelt zich af voor de kathedraal.

Zaragoza is dus een grote stad, maar nog niet overspoeld door de toeristen. Dus als je op zoek bent naar rustigere plaatsen, dan zit je in Zaragoza goed!