Een dag vol opwinding in Port Aventura

Zin in avontuur? Vanuit Lloret de Mar kan je een uitstapje maken naar het grootste themapark van Spanje.

Port Aventura is een onvergetelijke ervaring. Een leuk dagje weg met familie of vrienden.

Port Aventura: het “Spaanse Disneyland”

Port Aventura, net ten zuiden van Barcelona, ligt tussen Tarragona en de badplaats Salou. Het park werd in het midden van de jaren negentig gebouwd en vierde in 2015 zijn 20ste verjaardag. Het park omvat meer dan 120 hectare vol plezier en vertier. Naast Port Aventura is dit ook de thuisbasis van het waterpark Caribe Aquatic Park.

Ga verder langs een van de vijf afzonderlijke gebieden van het park: het Wilde Westen, de Middellandse Zee, China, Mexico en Polynesië. Al deze delen hebben een eigen thema met hun eigen vegetatie, drank – en eetplekken, attracties en entertainment.

De Sésamo Aventura zone is anders: hier bevinden zich attracties die vooral gericht zijn op de kleintjes.

Beleef een onvergetelijke vakantie aan de Costa Brava:

Boek een vakantiewoning in Lloret de Mar!

Een dagje weg met familie of vrienden

Een uitstapje naar Port Aventura maakt iedereen gelukkig. Familie of vrienden, iedereen zal er een geweldige tijd beleven.

Er zijn verschillende treinritten en andere land- of waterritten voor kleine kinderen. De betoverde tuin (el huerto encantado in het Spaans) is perfect, aangezien het een breed scala aan activiteiten en attracties heeft die speciaal geschikt zijn voor de kleintjes.

Voor de oudere kinderen zijn er ook veel attracties. Degenen die adrenaline willen, kunnen zich uitleven in de achtbaan Dragon Khan, de iconische achtbaan van het park. Port Aventura heeft veel ritten voor degenen die snelheid willen ervaren. De Hurakan Condor lanceert je in een 100 meter lange vrije val en op de Furius Baco haal je een ongelooflijke snelheid binnen enkele seconden. Als je helemaal niet bang bent, zal je de uitdaging van de hoogste achtbaan in Europa zeker niet kunnen weerstaan: de Shambhala. We kunnen met trots zeggen dat het park ook veel rustigere attracties heeft die minstens even leuk zijn: de Grand Canyon Rapid bijvoorbeeld. Spring samen met je vrienden in een rubberen boot en vaar door het water van de Grand Canyon!

Port Aventura organiseert ook diverse vermakelijke shows. Overal rondom het park kan je Maori dansers zien optreden, dames die de cancan dansen of je kan acrobaten zien pronken met hun trucjes. Er zijn ook het hele jaar door thema-avonden. Op Halloween is er een Horror Parade. Natuurlijk is er ook een kerstparade en in januari zullen de drie koningen hun eigen speciale feest hebben.

Neem een pauze van je strandvakantie in Lloret de Mar. Ervaar alle kriebels en opwinding van Port Aventura. Tevredenheid gegarandeerd!

Goed om te weten:

Toegangsprijs: € 45 als je ouder bent dan 10 jaar; € 39 voor kinderen tussen 4 en 10 jaar of ouder dan 65 jaar.
Adres: Avinguda de l’Alcalde Pere Molas, km 2,43840 Vila-seca
Tel.: +34.902.20.22.20
Website

Hoe bereik je Port Aventura vanuit Lloret de Mar?

– Met de auto: Ongeveer 2 uur. Neem de AP-7 richting Tarragona. Ten zuiden van Tarragona neem je de afrit naar Port Aventura.

– Met het openbaar vervoer: neem de bus van Lloret de Mar naar Barcelona. Ga vervolgens naar het Sants station en neem een trein naar Port Aventura (dit themapark heeft een eigen station). Kom meer te weten over gecombineerde trein- en entreekaarten in het station. Vanuit Lloret de Mar worden ook excursies georganiseerd.