Vakantie in Lloret de Mar: Praktische Informatie!

Om je vakantie naar Spanje goed te organiseren, volgt hier wat praktische informatie over Lloret de Mar.

Klimaat, noodnummers, gezondheid, vervoer en geld: onze praktische informatie die wij over Lloret geven, maakt het mogelijk voor jou om zorgeloos op vakantie te gaan!

Lloret de Mar: feiten en cijfers

Dus je hebt je keuze gemaakt: dit jaar ga je op vakantie naar Lloret de Mar! Een uitstekende keuze als je van mooie stranden houdt, de zon, watersporten of festiviteiten. Voordat we verder gaan volgt hier wat informatie zodat je deze badplaats aan de Costa Brava wat beter leert kennen.

Lloret de Mar ligt in het noorden van Spanje, aan de schitterende Middellandse kust, ongeveer 75 km ten noorden van Barcelona en op 1 uur rijden van de Franse grens. Het maakt deel uit van de provincie van de stad Gerona en ligt tussen Blanes en Tossa de Mar.

Tussen het land en de zee ligt een uitgestrekt strand met meerdere smalle baaien en stranden. Het klimaat in Lloret de Mar is mediterraan, wat het perfect maakt voor een vakantie aan zee. Landinwaarts is het landschap bergachtig en bebost, een genot voor diegenen die van wandelen, trektochten en andere sporten houden. De stad wordt steeds populairder en beter bekend als sportieve bestemming in Spanje.

Ook al zijn de officiële talen Catalaans en Spaans, tijdens de zomer hoor je in de straten alle Europese talen voorbij komen! Winkeleigenaren spreken over het algemeen Frans en Engels.

Kerncijfers:

Hoe groot is Lloret de Mar?

Aantal inwoners: 38.625
Oppervlakte: 48.7 km²
Munteenheid: €
Hotelaccommodatie > 120.

Zicht op het grote strand van Lloret

Bereid je vakantie in Lloret efficiënt voor

Het is goed om, voordat je op vakantie gaat, je verblijf voor te bereiden en daarom is het handig om wat advies en aanbevelingen te krijgen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt hoe er te komen, denk er dan zo snel mogelijk aan om je vakantiewoning in Lloret de Mar te boeken!

Voor groepen vrienden en families heeft Club Villamar een ruim aanbod aan villa’s en vakantiewoningen te huur in of rond de stad:

Zoek tussen onze vakantiehuizen in Lloret de Mar die te huur zijn!

Neem voor meer informatie graag contact met ons op. We weten alles over een verblijf in Spanje en Lloret de Mar specifiek. Misschien heb jij een vraag…..wij hebben zeker het antwoord!

Je dient ook wat kennis te hebben over administratieve vereisten, wat te doen in geval van nood, vervoermiddelen enz.

Om met een gerust hart op vakantie te kunnen gaan en ten volle van je verblijf te kunnen genieten, volgen hier enkele veelgestelde vragen van toeristen die in Lloret verblijven:

Welke administratieve procedures zijn nodig voordat je naar Spanje vertrekt?

Hoe is Lloret de Mar te bereiken?

Kalender met officiële feestdagen en festiviteiten in Lloret de Mar

Welke nummers te bellen in geval van nood?

Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Hoe te betalen in Spanje?

Hoe verplaatsen we ons in Lloret de Mar?

Hoe te bellen of schrijven vanuit Spanje?

Wat moet je doen in geval van ziekte of een ongeluk in Lloret de Mar?