Een Stressvrije vakantie in Spanje Plannen

Een Stressvrije vakantie in Spanje Plannen
Gestreste vakanties zijn het ergst!

“Pff, ik heb een vakantie nodig na deze vakantie!”

Heb je die ooit eerder gehoord, of denk je het stiekem zelf ook wel eens? Eigenlijk wil het alleen maar zeggen dat ze iets niet goed doen tijdens het plannen van de vakantie. Een vakantie of een vakantieplannen zou nooit vol stress of angst moeten zitten. Het zou rustig, vredig, fijn en vooral leuk moeten zijn. Het laatste wat je wil doen als je op de stranden van de Spaanse Costa Brava, of op de Griekse eilanden, zit is je druk maken over je reis.

Er zijn tips om de perfecte stressvrije vakantie in Spanje te plannen, je hoeft ze alleen maar te vinden. Maar gelukkig hebben wij ze hier ook allemaal voor je verzameld. Gebruik deze handige gids om de beste en leukste ervaring te beleven, op jouw volgende “stressvrije” vakantieavontuur.

Kies de Perfecte Bestemming

Geen verkeerde plek om aan de dagelijkse stress te ontsnappen

De makkelijkste manier om de perfecte vakantie te beleven, is door de perfecte bestemming te vinden. Je hebt een plek nodig die je inspireert om te ontspannen én plezier te maken, maar die ook voldoet aan de wensen van iedereen in jouw gezin.

Wat dacht je van Spanje? Spanje trekt reizigers van over de hele wereld en heeft genoeg bezienswaardigheden en mooie landschappen om iedereen te betoveren. De stranden zijn altijd schoon en de zee gereed om in te zwemmen. De steden zijn vol van leven en gevuld met bruisende festivals en kleurrijke mensen. En het eten is een mix van exotisch en bekend. Het heeft voor iedereen genoeg te bieden.

Hoe kan het leven ook stressvrij zijn aan de Costa Brava, een van Spanjes meest begeerde bestemmingen, waar de zon meer dan 300 dagen per jaar het strand raakt? Of wat dacht je van naar een van de eilanden reizen, als Mallorca of Ibiza, waar altijd iets tofs te doen is? Misschien ga je wel naar Lloret del Mar om van een privé strand te genieten of haar ongerepte natuurlijke schoonheid.

Wanneer je de perfecte bestemming gevonden heb, zal iedereen ontspannen en zich meer vermaken, maar ook de stress zal vanzelf afnemen. Als iedereen het naar zijn zin heeft, dan heb jij dat ook.

Boek een Eenvoudige Accommodatie

Het is moeilijk om een accommodatie te vinden die iedereen aanspreekt. Het kost je waarschijnlijk een vermogen om aangrenzende kamers in een hotel te krijgen, als die al beschikbaar zijn. Wanneer je met een grote groep reist, kan ergens verblijven een uitdaging zijn en waarschijnlijk zit je uiteindelijk allemaal verspreid over de stad.

Probeer eens om een vakantie in een privé villa in Spanje te boeken. Je kunt allemaal samenblijven en je hoeft ook niet om ruimte te vechten. Er is genoeg ruimte aan de grote gemeenschappelijke tafel en het privé zwembad heeft geen sluitingstijden, siesta of tijden dat het wordt schoongemaakt.

Plus, je kunt eens ervaren hoe het is om te leven als een Spanjaard. Het is een enorme verleiding om naar Spanje op bezoek te komen. Maar stel je voor dat je niet op bezoek bent, maar er daar daadwerkelijk verblijft? Zo voelt het als je jouw eigen privé villa boekt.

Plan Activiteiten voor Iedereen

Als je geen stress wil, dan wil je zeker weten dat er voor iedereen iets te doen is tijdens de vakantie. Plan een reis waar iedereen de mogelijkheid heeft om te genieten van datgene wat ze leuk vinden. Pan een uitje naar een museum in Malaga. Breng wat welverdiende tijd door aan het strand. Geniet van een dagelijkse “siësta: om te ontspannen en voor te bereiden op een lange nacht in de stad.

Als je voor een makkelijke bestemming kiest, kun je voor elk wat wils vinden. Het is veel makkelijker en veel minder gedoe als iedereen tijdens de vakantie gelukkig is.

Maak Voor Alles Genoeg Tijd

Strand om 10.00 uur

Drankje doen om 11.00 uur

Lunch om 12:30 uur

Rondleiding door de stad om 13.00 uur

Rusten om 14.30 uur

etc.etc.

Wat is dat voor een schema? Een gehaast schema.
Er is niet genoeg tijd om te genieten van wat je doet. Het is stressvol!

Houd ruimte in je schema, om datgene te doen wat je maar wil doen. Als je genoeg tijd voor het strand over laat, heb je niet het gevoel dat je eerder weg moet om aan de volgende ‘taak’ te beginnen. Er is niets relaxter dan niet op de tijd te hoeven letten, wanneer je op vakantie bent. Daar maak je je thuis al druk genoeg om en daar hoef je niet aan herinnert te worden, wanneer je aan het ontspannen bent en het naar je zin hebt.

Beter nog, laat je horloge thuis. Er is iets wonderlijks aan het compleet de tijd vergeten tijdens je vakantie. Het is heel verfrissend om erachter te komen dat de dag alweer voorbij is, zonder dat je gekeken hebt hoe laat het is.

Plan om te Improviseren

Plannen gaan nooit zoals gepland. Als je op vakantie bent, wordt er iemand ziek, of iets heeft vertraging, of je komt erachter dat je ergens wilt blijven, of iets wordt op het laatste moment geannuleerd.

En dat is OKÉ.

Als je de planning en tijdlijn loslaat, sta je plezier toe om deel uit te maken van je dag. Als je van plan bent om te improviseren, dan kun je er ook mee omgaan, wanneer alles verkeerd loopt in het leven. Je voelt je niet gehaast of onder druk gezet.

Het is allemaal oké. Ik ga gewoon door. Laten we een nieuwe afspraak maken. We plannen een moment voor morgen.

Geen probleem. Geen zorgen. En vooral… geen stress.

En als je besluit om te improviseren, maak je ruimte voor al die leuke avonturen die je onderweg kunt beleven. Als je iemand voor de eerste keer ontmoet en ze nodigen je uit voor een drankje of mee uiteten, dan heb je de vrijheid om ja te zeggen. Als de geweldige mogelijkheid voorbij komt om een rondleiding te volgen of wat bezienswaardigheden te bekijken, dan kun je “Ja!” zeggen.

Het is ook onmogelijk om concrete plannen te maken, wanneer je niet weet wat op je te wachten staat. De beste reizigers weten dat je plannen met potlood moet schrijven. De meest geweldige kansen, zijn gewoonlijk die waarvan ze nog nooit gehoord hadden, totdat ze er echt kwamen. Laat ruimte voor het onverwachte vrij. Plan om tijdens je reis te improviseren. Wees voorbereid op wat je plannen dan ook op je pad brengen.

Jouw vakantie zou leuk moeten zijn en je moet ervan genieten. Je moet de tijd van je leven hebben, verfrissend, vol energie, en weer klaar voor het leven zijn. Zodra je een vakantie “zonder stress” gepland hebt, kijk je ernaar uit om je volgende meteen te plannen.

*****************************

KLIK HIER om de luxe villa’s in Spanje te ontdekken voor een stressvrije vakantie!