De prachtigste en meeste bijzondere natuurplekjes van Spanje!

De Selva de Irati

Selva de Irati is het tweede grootste beuken en sparrenbos van Europa. Het bestrijkt een gebied van 17.000 hectare. Het Zwarte Woud staat op de eerste plaats. Dit bos strekt zich uit over Frankrijk en Spanje. Vanuit Spanje kun je het bos bereiken via het dorp Ochagavia. Vanuit het plaatsje Irati beginnen verschillende boswandelingen. Het bos is prachtige ongerepte natuur met water, zoals de rivier die er stroomt of het stuwmeer van Irabia. Hier kun je genieten van het geritsel van de bladeren in de wind. Absolute stilte en de geur van de natuur! Je kunt er prachtige foto’s maken en elk seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden. Er loopt een netwerk van paden door het bos waar je goed kunt wandelen

De woestijn Bardenas Reales

Deze woestijn is de enige van Europa, dus dat is heel bijzonder. Het is eigenlijk een semi woestijnachtig landschap, dus geen echte woestijn, maar dan nog bijzonder in Europa. Het is een echt ruig landschap van uitgeslepen klei – en zandstenen. Er zijn rotsen, ravijnen en zanderige grond, zoals je dat verwacht bij een woestijn. Dit landschap ligt dicht bij Tudela aan de rand van de Pyreneeën. Het natuurpark van de Bardenas Reales bestaat uit 3 delen: De Plana (de vlakte), de Bardena Blanca (dit is het meest bekende deel) en de Bardena Negra (hier is de grond donkerder en zijn er pijnboombossen en struiken. Op 18 september trekken er duizenden schapen vanuit de Pyreneeën naar dit gebied. Als je toevallig net dan in de buurt bent, zeker even gaan kijken!

De Balearen

Een heel ander stukje natuur zijn de Balearen, de stranden van Menorca. Hier kun je prachtig blauw water vinden en parelwitte stranden. De ecosystemen worden hier beschermd, dus dat geeft wel aan dat het dus de moeite waard is! Er zijn verschillende kleine strandjes te vinden, dus als je op Menorca bent. Zeker even gaan toeren langs deze prachtige stranden.

De Sierra Nevada

Op de bergtoppen van de Sierre de Nevada in Andalusië ligt altijd sneeuw. Heel bijzonder voor een land als Spanje waar de temperaturen toch best warm zijn! Hier kun je het National Park vinden met allerlei prachtige stukjes natuur. Als je in Andalusië bent, neem dan je bergschoenen mee, want dit moet je zien! En als je nou je bergschoenen vergeten bent kun je altijd nog per paard door het natuurgebied rijden! In dit gebied gaat de tijd veel te snel!

De Montserrat

De berg staat natuurlijk bekend om het klooster wat er gevestigd is, maar ook de natuur is er prachtig! De naam betekend gezaagde berg en dat komt omdat het er uit ziet als zaagtanden. Het is een Nationaal Park met bijzonder gevormde bergen – rotsen. Ze hebben een soort roze achtige kleur. De Catalanen zagen een beeld van de maagd maria in een grot, de Santa Cova, en sindsdien hangt er, volgens hen, spiritualiteit rond de berg. Het is een mysterieuze berg, de Montserrat. Dus als je op zoek bent naar een spirituele ervaring, dan moet je hier zijn!