Excursies rondom Tossa de Mar

Heb je gekozen voor een vakantie in Tossa de Mar? Maak dan gebruik van je verblijf om de omgeving te ontdekken in Catalonië.

Tossa de Mar bevindt zich in de provincie Girona, in het zuiden van de Costa Brava: deze kleine familiale badplaats is de ideale uitvalsbasis voor de kust en het Catalaanse achterland.

Ontdek geweldige plekken, parken, natuurreservaten en Catalaanse dorpen tijdens je verblijf in Spanje. En natuurlijk de bekende plaatsen Barcelona en Girona, die makkelijk bereikbaar zijn vanuit Tossa de Mar.

Hieronder vind je een selectie van excursies rondom deze badplaats!

Van “de parel van de Costa Brava” tot de juweeltjes van de kust en het achterland

De regio die rondom Tossa de Mar ligt, biedt mooie plaatsen om te bezoeken. Of je nu van natuur of cultuur houdt, van stranden of oude stenen, er is genoeg te zien!

Ga eens een dagje weg uit het oude vissersdorpje om de rijkdommen van Catalonië te ontdekken, met de pittoreske dorpjes, historische patrimonie en verbluffende landschappen. Dat is de troef van Catalonië en in het bijzonder de Costa Brava: historische en natuurlijke schoonheid worden hier gecombineerd.

Zin om de beste tripjes rondom Tossa de Mar te ontdekken? Zoek niet verder!

Wij vertellen alles over de beste excursies vanuit deze badplaats. Sommige excursies zullen je zelfs van de gebaande paden van de kust afleiden.

Uitzicht over de kust vanaf het oude gedeelte van Tossa de Mar

Heb je een reis naar Catalonië in het vooruitzicht? Maak dan van Tossa de Mar jouw uitvalsbasis! Kalm en familiaal, deze plaats is ideaal om te verblijven tijdens je vakantie aan de Costa Brava.

Een vakantiehuis huren in Tossa de Mar.

Vervoer rondom Tossa De Mar?

Buiten de geografische locatie aan de kust, is Tossa de Mar ook makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige busverbindingen met Girona en Barcelona of andere steden van de wilde kust.

Wist je dat je verschillende kussteden kunt bereiken per boot met bijvoorbeeld de maatschappij Dofijet Boats? Het voordeel? Je kunt meteen genieten van de kustlijn en de zeebodem dankzij boten met een glazen bodem.

Om het achterland en haar pittoreske dorpjes te bezoeken kun je het beste een auto hebben. Hoewel de bussen in het hoogseizoen wel rijden, stoppen ze niet overal en niet vaak.

Voor de sportievelingen zijn er verschillende wandelingen, voornamelijk langs de Costa Brava, dankzij de GR92.