Excursie naar Lloret de Mar

Op 20 minuten van Tossa de Mar, in het zuiden van de Costa Brava, ligt Lloret de Mar, een stad met ongeveer 40.000 inwoners, die bekend staat om het nachtleven. In het hoogseizoen zijn er veel toeristen, met name jongeren, uit heel Europa.

Geniet van de verschillende diensten die worden aangeboden aan vakantiegangers, maar ook van de historische en architecturale rijkdom van de stad. Shoppen, ontdekken van modernistische vormen, en ontspanning in de botanische tuin, zijn slechts enkele van de vele verrassingen die Lloret voor jou heeft. Een leuke excursie die je gemakkelijk in een dag kunt doen.

Volg de gids om je tripje naar de stad voor te bereiden.

Ochtend shoppen in Lloret de Mar

Lloret de Mar heeft zich aangepast aan de toeristenstroom: je vindt hier verschillende winkels van internationale en lokale merken. Het is dus de ideale plek, niet ver van Tossa de Mar, om te gaan shoppen. Dit kun je het beste in de ochtend doen, om drukte en warmte te vermijden.

Kleding, accessoires, make-up: je vindt hier alles wat je nodig hebt! Het zal dus niet moeilijk zijn om jezelf te verwennen en om leuke winkels te ontdekken in Lloret de Mar.

Het is erg druk in de straten van het centrum, maar na een kalm verblijf in Tossa de Mar, zul je wel van de drukte kunnen genieten!

En waarom voor de lunch niet stoppen bij één van de tapasbarretjes in het centrum? Op steenworp afstand van de modernistische kerk ligt El Romani, waar verschillende specialiteiten voor een redelijke prijs worden aangeboden.

Voor een onvergetelijke vakantie aan de Costa Brava: boek nu een vakantiehuis in Tossa de Mar. Vanuit die plek kun je de kust en het achterland van Catalonië ontdekken.

Vakantiehuizen in Tossa de Mar bekijken.

Charmante middagbezoekjes: Lloret zoals je het nog nooit hebt gezien

Vervolg je dag in Lloret de Mar met een bezoekje aan de mooiste plekjes van de stad. Naargelang je interesses en de tijd die je hebt, zijn er verschillende mogelijkheden. Onder de must-sees van Lloret de Mar valt zeker de botanische tuin. Deze groene oasis biedt je enkele momenten van rust en daarnaast een prachtig panoramisch uitzicht over de Middellandse zee. Fotoliefhebbers zullen hier zeker verleid worden!

Je kunt jouw bezoek naar Lloret de Mar verlengen door langs de hermitage van Santa Cristine te gaan. Deze kleine kapel op de top van een heuvel is gewijd aan een kluizenaar, die de beschermheilige van Lloret de Mar werd.

Naast de hermitage, is ook het strand met dezelfde naam de moeite waard. Vooral ten noorden van het strand, waar de Cala Treumal ligt, een kleine paradijselijke baai, ideaal om een duik te nemen.

En wat zeg je ervan om ‘s avonds aan het strand te dineren? L’Atics-la Carpa is een bar-restaurant met een geweldig uitzicht over de baai van Lloret. Je kunt de avond zelfs verlengen en een cocktail drinken op het lounge-terras.

Welkom in Lloret de Mar, de feeststad!

Proef het nachtleven van Lloret de Mar.

De feestneuzen kunnen de excursie in Lloret de Mar doorzetten tot in de vroege uurtjes! Het is zeker de ideale plaats om uit te gaan aan de Costa Brava. Er is hier een uitgebreid aanbod aan discotheken en bars! Het is aan jou om te kiezen naargelang je budget en verwachtingen. Jonge, internationale en relaxte sfeer gegarandeerd!

Hoe naar Lloret vanaf Tossa de Mar?

Als je geen auto hebt kun je gebruik maken van de busmaatschappij Sarfa die Tossa met Lloret de Mar verbindt. Deze rijdt meerdere malen per dag.

Een andere, meer originele, manier is om naar Lloret te Mar te gaan met de boot. Met éen van de boten met glazen bodem van de maatschappij DofiJet Boats. Je kunt hier niet alleen genieten van de wilde kust vanaf de zee, maar je kunt ook de onderzeese fauna en flora bekijken. De boten vertrekken van la Platja gran de Tossa de Mar en komen aan op het strand van Fenals of het hoofdstrand van Lloret.

Met de auto duurt de rit ongeveer 20 minuten over de GI682.