Waarom naar de Costa Brava?

We krijgen vaak de vraag: ´Waarom moet ik naar de Costa Brava?´

Laat mij u meenemen op reis naar het prachtige Spanje. Ik voer u mee langs de mooiste stranden, uitgaansgelegenheden, historische kastelen en adembenemende natuur van de Costa Brava. Deze mooie 200 kilometer lange kustlijn in het Noordoosten van Spanje, staat bekend om haar ruige en woeste rotsformaties en fraaie baaien. De adembenemende schoonheid van de Costa Brava, in combinatie met een heerlijk Middellandse Zee klimaat en oneindige activiteiten, maakt het een ideale vakantiebestemming voor jong & oud.

Parelwitte zandstranden en pittoreske baaien

Het heerlijke klimaat en de prachtige ligging aan de Middellandse Zee maakt de Costa Brava een ideale bestemming voor zon, zee en strandliefhebbers. De lange parelwitte zandstranden zijn veelal gelegen aan mooie palmboomrijke boulevards, waar u na een dagje zonnen of watersporten heerlijk kunt flaneren of zorgeloos kunt aanschuiven in een van de vele restaurants. Deze grote stranden vindt u over het algemeen in toeristische badplaatsen als Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Roses, Sant Feliu de Guixols, Platja d’Aro, Malgrat.

De Costa Brava kent echter ook vele kleine of verborgen baaien, veelal gelegen tussen grote rotsformaties, waar u in alle rust kunt genieten. Voorzieningen zijn hier, in tegenstelling tot de grote stranden, niet tot nauwelijks aanwezig. Hiervoor krijgt u echter wel heel veel rust en natuurschoon terug. Soms moet u wel een redelijke wandeling of beklimming maken om deze idyllische plekjes te vinden, maar ze zijn dan ook meer dan de moeite waard!

Ontdek de schitterende natuur van de Costa Brava

De kustachtige, bergachtige Costa Brava is met maar liefst 8 natuurparken één van de meest diverse natuurgebieden van Europa. Dit maakt het de perfecte bestemming voor zowel natuur- als duikliefhebbers. Welke natuurgebieden zijn tijdens uw verblijf aan de Costa Brava zeker een bezoekje waard? Juist, allemaal! Ik zal echter trachten om de selectie iets kleiner te maken. Dit om u een beter beeld te geven van de zeer diverse mogelijkheden!

Bent u een echte wandelliefhebber dan is een bezoekje aan het La Garrotxa Volcanic Zone natural park zeker de moeite waard. Dit bosrijke en sprookjesachtige park kent maar liefst 28 wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden, met als hoogtepunt de oude vulkanen waar u overeen kunt wandelen. Een andere prachtige mogelijkheid is het Aiguamolls Natural Park in de baai van Roses. Het park, met houten loopbruggen, voert u door een prachtig moeraslandschap, waar u perfect otters, trekvogels, watervogels en zeevogels kunt observeren.

Bent u meer van het snorkelen en duiken? In dit geval raad ik u aan om een bezoekje te brengen aan het Cap de Creus park. Op de goed verlichte oceaanbodem vindt u het Posidonia Oceanica zeegras, bloedkoraal en een grote verscheidenheid aan vissen. Wilt u naast vissen en koraal ook nog dolfijnen spotten? Breng dan een bezoek aan de schitterende Medes-eilanden.

De rijke historie van de Costa Brava

Naast prachtige stranden en natuurschoon heeft de Costa Brava ook een rijke historie, die teruggaat tot voor de Romeinse tijd. De meeste interessante geschiedenis van de Costa Brava vindt u in Girona, de hoofdstad van de Costa Brava. Niet alleen vindt u hier tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd, kathedralen, een klooster of musea, ook de vier rivieren die de stad bijeenbrengen zijn een ware publiekstrekker. Verspreid door de Costa Brava vindt u echter nog veel meer overblijfselen uit de oudheid die een bezoekje zeker waard zijn.

De meest bekende is wellicht het prachtige, op een heuvel gelegen, kasteel ten Noordwesten van Tossa de Mar. Het kasteel gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw diende om het vissersdorp te beschermen tegen piraten. Het is leuk om vanuit Tossa de Mar de klim te maken richting het kasteel, van hieruit geniet u tevens van een formidabel uitzicht over zee! Andere leuke historische plaatjes en attracties om te bezoek zijn: het Middeleeuwse dorpje Peratallada, de Ruïnes Empúriesin L’Escala, het historische Pals of het Trinidad-kasteel & La Cuidadela (een vijfhoekig militair fort) in Roses. De historie en bezienswaardigheden aan de Costa Brava zijn enorm!

Uitgaan en culinair genieten

De Costa Brava, en met name de toeristische badplaats Lloret de Mar, staat bij velen bekend om haar bruisende nachtleven, talloze bars & restaurants en eindeloze activiteiten. Of u nu wilt genieten van een avondje flaneren over de boulevard, heerlijk wilt lunchen of dineren, of uit wilt gaan tot in de vroege uurtjes, hier vindt u ongetwijfeld alles wat u zoekt. De Costa Brava is met haar formidabele uitgaansleven, in combinatie met de Spaanse gastvrijheid en exceptionele keuken, simpelweg een genot voor iedereen die ultiem wil genieten!

Uw droomvakantie begint aan de Spaanse Costa Brava

Villa Goya – ultiem genieten in alle rust en ruimte!

Zoals gezegd heeft de Costa Brava alles in huis om u en uw familie de ultieme vakantie te geven! Een vakantie waarbij u zowel heerlijk kunt ontspannen in de zon, als ook oneindig kunt genieten van de vele mogelijkheden. De mooiste manier om de Costa Brava te ontdekken is vanuit uw eigen vakantiehuis! Een plekje waar u heerlijk in alle rust en ruimte samen kunt zijn, maar die tevens een geweldige uitvalsbasis is. En het mooie is, dat een luxe vakantiehuis niet eens duur hoeft te zijn!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw vakantie aan de Costa Brava te combineren met een luxe vakantiehuis? Neem dan een kijkje tussen het ruime aanbod aan vakantiehuizen bij Club Villamar. Vindt het huis dat niet alleen past bij uw wensen, maar ook bij uw budget!