12 Voordelen van het huren van een vakantievilla in Spanje

Villa Eternity – Club Villamar

Ben jij je vakantie naar Spanje aan het plannen en denk je erover na om een vakantiehuis of villa te huren? Het huren van een vakantievilla heeft namelijk vele voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vrijheid, veel privacy, quality-time met de familie, een scherpe prijs, meer ruimte, comfort en uiteraard veel extra gemakken. Veel mensen vinden het dan ook heerlijk om tijdens hun vakantie echt hun eigen plekje te hebben waar ze helemaal hun gang kunnen gaan, helemaal vrij zijn om hun eigen keuzes te maken en er zo voor kunnen zorgen dat ze echt de vakantie van hun dromen krijgen.

Een andere groot voordeel van een vakantiehuis is dat dit je een perfecte escape geeft om in corona-tijd ontspannen en relaxed op vakantie te gaan! Ben jij er ook zo aan toe om een heerlijke vakantie te beleven met je familie of vrienden, zonder de stress van andere toeristen en even je gedachten weg bij het woord Corona? Dan kan het huren van je eigen droomvilla weleens de perfecte optie voor jou zijn. Wil je graag weten waarom? Lees dan nu hieronder de 12 voordelen die ik voor je op een rijtje heb gezet over het huren van een vakantiehuis in Spanje.

Bekijk onze vakantievilla’s in Spanje

1.    Corona-Proof

Villa Anais - de beste oplossing is in Corona-tijd
Villa Anais – de beste oplossing is in Corona-tijd

Huur je een privé villa met je eigen gezin dan kun je in alle rust, ruimte en privacy genieten van je vakantie. Ook kun je alle gewenste hygiënische maatregelen treffen en bovendien thuis relaxed eten! Ga je naar je vakantiebestemming met eigen vervoer dan ben je bovendien niet afhankelijk van het openbaar vervoer in het buitenland of reizen met overvolle vliegtuigen. Zo heb je alles in eigen hand en ben je niet afhankelijk van eventuele restricties die worden opgelegd in je vakantieland! Maar waarom zou je dan niet gewoon thuisblijven? Deze vraag is simpel te beantwoorden, thuiszitten heb je immers al het hele jaar gedaan en verandering van omgeving doet wonderen.

Stel je besluit om in Corona-tijd een privé villa te huren in een warm en zonnig vakantieland, waarbij je dus zoals hierboven aangegeven simpel alle eventuele restricties kunt naleven. In tegenstelling tot thuis geniet je hier echter van zon, zee, strand, een prachtige nieuwe omgeving, rust, ruimte & privacy en niet te vergeten, in veel gevallen, over een privé zwembad! Daarbij heb je ook nog eens alle voorzieningen en faciliteiten die je thuis ook hebt! Je hoeft dus eigenlijk, m.u.v. een boodschapje, de villa niet eens te verlaten om een geweldige ontspannen vakantie te beleven! Aangezien je ook niemand kent zal bovendien het aantal contacten zeer beperkt blijven! Als dat niet corona-proof is, dan weet ik het ook niet!

Je kunt dus met een gerust hart stellen dat een privé villa de beste oplossing is in Corona-tijd, wellicht is zelfs het naleven van de maatregelen nog simpeler dan thuis! Zolang je je gezonde verstand blijft gebruikt

2. Voordelig en betaalbaar

Het huren van een vakantiehuis is als je het even goed doorrekent heel voordelig, het is zelfs een van de meest rendabele opties voor je vakantie. Ik zal het je even snel voorrekenen!

Stel je bent op zoek naar een grote 16 persoonsvakantievilla, met privé zwembad en zeezicht . De huurprijs voor een dergelijke villa begint al vanaf EUR 795 per week! Dit betekent dus dat je voor slechts EUR 14,20 per persoon per dag met je vrienden of familie kunt genieten van een privé villa!

Je kunt zo tot wel 80% besparen in vergelijking met wat er betaald moeten worden voor een gemiddelde familiehotel. En het fijne aan vakantiehuizen is dat je tegen betaalbare prijzen al een goede accommodatie kunt huren, zo krijg je voor veer minder geld meer luxe.

3. Een complete optie

Het fijne aan een vakantievilla is dat het naast de lage huurprijs ook een hele complete optie is! Zo heb je een eigen keuken welke voorzien is van alle gemakken en benodigdheden om zelf je maaltijden te bereiden of je favoriete ontbijtje te kunnen maken. En vergeet niet dat de meeste vakantiehuizen ook beschikken over een eigen BBQ gedeelte!  Je kunt bij een verblijf in een vakantievilla dus je eigen maaltijden organiseren en deze heerlijk nuttigen op je eigen privé terras onder het genot van een Spaans wijntje! Hierdoor bespaar je uiteraard ook weer op de kosten van iedere avond uit eten en drinken gaan!

Verder zijn veel vakantiehuizen ook voorzien van een wasmachine, wel zo makkelijk en voordelig als je met je hele gezin op vakantie gaat. Maar vergeet uiteraard ook zeker de vele entertainment opties van de vakantiehuizen niet: van tv’s, dvd spelers, gratis wifi, zwembaden, zeezicht tot nog tig van andere opties. En het mooie is, je maakt hiervoor helemaal geen extra kosten, maar jij of je kids kunnen wel lekker een filmpje kijken op de bank.

4. Meer privacy en ruimte

In je eigen vakantiehuis in Spanje zul je ook veel meer privacy hebben dan in bijvoorbeeld een hotel, bed and breakfast of appartement. Zo heb je in een vakantievilla echt je eigen ruimte, een eigen plekje waar niemand jouw familie of reisgezelschap zal storen. Verder heb je in een vakantiehuis ook veel meer ruimte tot je beschikking. Je bent hier niet beperkt tot één kamer zoals dat in een hotel wel het geval is. In een villa heb je in principe gewoon een compleet huis tot je beschikking, met vaak ook nog een prachtig buitengedeelte.

Je hebt zo dus voldoende ruimte om van te genieten, samen met je gezin of partner, of om je even helemaal terug te trekken en wat privacy te hebben. Dit is ook ideaal voor als je kinderen hebt, zo kun je ze ‘s avonds gewoon in bed leggen en kunnen jullie nog blijven genieten van de avond.

5. Samenkomen met al je familie en/of vrienden

Wil je graag op vakantie in Spanje met je hele familie of met al jouw vrienden? Dan biedt, zoals in de intro al aangeven, een vakantiehuisje echt uitkomst. Er is namelijk voor grote groepen plek zonder dat het krap wordt of dat je je privacy verliest. Vakantiehuizen zijn er zo op gemaakt dat je er een prettige tijd in door kunt brengen met een grote groep of familie. Daarnaast is het huren van een vakantiehuis met een grote groep ook nog eens heel voordelig: meestal geldt hier dan ook, des te groter de groep, des te lager de kosten per persoon.

6. De perfecte plek voor etentjes

Wanneer je een vakantiehuis huurt, kun je eten wat je wilt, wanneer je wilt en zit je niet vast aan een saai hotel buffet die elke dag hetzelfde is. Je hebt gewoon een keuken waar je samen met je gezin of met je groep vrienden kunt koken en urenlang kunt zitten tafelen. En dat is toch eigenlijk ook veel leuker als je op vakantie bent? Zo kun je gebruik maken van de meest verse ingrediënten van de lokale markten of lekker in de tuin barbecueën.

En heb je een avondje geen zin om te koken? Dan zijn er altijd wel rustige restaurants in de buurt waar je alsnog heerlijk uit eten kunt gaan. Het fijne aan een vakantiehuisje is gewoon dat je de keuze hebt, je kunt buiten de deur eten of gewoon even rustig “thuis” een hapje eten.

7. Beslissen over jouw eigen tijd

Als je een vakantiehuis huurt, kun je echt over je eigen vakantie beslissen. Je zit niet vast aan strenge check-in tijden, eettijden of tour schema’s. Je hoeft geen rekening te houden met extra opgelegde corona-restricties maar je plant echt je eigen vakantie in naar de wensen en behoeften van jou en je reisgezelschap. Je bent vrij om te komen en te gaan wanneer je wilt, het is immer “jouw” vakantiehuis tijdens je vakantie in Spanje.

8. De keuze is reuze

Er bestaan vele verschillende soorten vakantiehuizen in Spanje waar uit je kunt kiezen: van een villa met zwembad, een schattig huisje aan zee tot een groot vakantiehuis speciaal voor families. Het is aan jou de keuze om te kiezen voor een vakantiehuis die het beste past bij jou en jouw vakantiegezelschap.

Heb je specifieke eisen of wensen? Kies daar dan een vakantiehuisje op uit. Zo kun je kiezen voor een vakantiehuis met een barbecue, een zwembad, een televisie of zelfs een jacuzzi. Wat je wensen ook zijn, je zult altijd wel een huisje vinden die daar aan voldoet.

9. Geschikt voor het hele gezin, inclusief je huisdieren

Ben je echt een dierenliefhebber? Dan kan het huren van een vakantiehuis echt de perfecte oplossing zijn voor jou. Je zult in Spanje meer dan genoeg huisdiervriendelijke verhuurmogelijkheden vinden. Zo kun je met jouw gehele reisgezelschap, inclusief je harige beste vriend, genieten van je vakantie.

Een extra bijkomend voordeel is, naast het feit dat je je huisdier zo niet hoeft te missen, dat je ook nog eens geld bespaart op een dure kennel.

10. Een authentieke ervaring

Het huren van een vakantiehuis in Spanje zorgt voor een veel rijkere en meer lokale reiservaring. Je zult namelijk meer in aanraking komen met de lokale bevolking, bijvoorbeeld doordat het vakantiehuisje in een buurt staat waar ook Spanjaarden wonen of doordat je boodschappen doet in de plaatselijke winkels.

Verder kun je de verhuurder van je vakantiehuisje ook vragen om insider tips, zo kun je nog meer “local” genieten van je vakantie en leuke plekjes of authentieke restaurantjes ontdekken. Het biedt kortom de mogelijkheid om uit de toeristenstroom te komen en het echte Spanje te ontdekken.

11. De comfort van thuis op vakantie

Vakantiehuizen zijn vaak zo ingericht dat je je er echt thuis kunt voelen, ze zijn knus, voorzien van alle luxe gemakken en bieden je de privacy van je eigen huis. Zo kun je een hapje eten wanneer je wilt, de hele dag in je pyjama lopen of gewoon op de bank ploffen na een lange dag op het strand. Het is tijdens de vakantie “jouw” huisje en je kunt er van genieten zoals jij wilt.

12. Genieten tijdens alle seizoenen

Een vakantie in Spanje is eigenlijk tijdens alle seizoenen genieten geblazen, zo kent Spanje natuurlijk een warmer en milder klimaat dan Nederland, waardoor je ook tijdens de winter of de herfst kunt blijven genieten van dit ideale vakantieland. En het fijne aan vakantiehuizen is dat deze vaak seizoen-proof zijn. Zo kun je voor de warmere seizoenen een huisje kiezen met airco, tuin of zwembad, en kies je in de koudere seizoenen voor een knus huisje met een open haard.

********************************************

Lijkt het jou ook ideaal, aan de hand van deze 12 voordelen, om een vakantiehuis te huren in Spanje, zodat je lekker corona-proof kunt genieten van die zo welverdiende vakantie? Neem dan gerust contact met ons op, als echte Spanje experts helpen wij jou hier graag verder mee!

Zoek HIER jouw droomvilla in Spanje!