8 redenen waarom een vakantiehuis leuker is dan een hotel

Ben jij een droomvakantie naar Spanje aan het plannen? Dan ben je natuurlijk ook aan het kijken naar de perfecte, corona-proof, accommodatie op de door jou uitgekozen vakantiebestemming! Er bestaan wereldwijd heel veel verschillende soorten accommodaties, maar in Spanje zijn vakantiehuizen erg populair. En dit is natuurlijk niet voor niets. Vakantiehuizen kennen namelijk vele voordelen die andere populaire accommodaties niet kennen. Zo geniet je er meer rust, ruimte en privacy, kun je heerlijk spetteren in je privé zwembad en is het ook nog een goedkoper! Dit is slecht een kleine greep uit de voordelen van een vakantiehuis!

Ben jij benieuwd wat alle voordelen zijn van een vakantiehuis en waarom jij zou moeten kiezen voor een vakantiehuis? Lees dan snel verder en ontdek hier de 8 redenen waarom een vakantiehuis bij draagt aan het creëren van jouw ultieme vakantie, zelfs in corona-tijd!

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s in Spanje

De 8 voordelen van een vakantiehuis!

1.    Privé villa tijdens Corona!

Huur je een privé villa met je eigen gezin dan kun je in alle rust, ruimte en privacy genieten van je vakantie. Ook kun je alle gewenste hygiënische maatregelen treffen en bovendien thuis relaxed eten! Ga je naar je vakantiebestemming met eigen vervoer dan ben je bovendien niet afhankelijk van het openbaar vervoer in het buitenland of reizen met overvolle vliegtuigen. Zo heb je alles in eigen hand en ben je niet afhankelijk van eventuele restricties die worden opgelegd in je vakantieland! Maar waarom zou je dan niet gewoon thuisblijven? Deze vraag is simpel te beantwoorden, thuiszitten heb je immers al het hele jaar gedaan en verandering van omgeving doet wonderen.

Stel je besluit om in Corona-tijd een privé villa te huren in een warm en zonnig vakantieland, waarbij je dus zoals hierboven aangegeven simpel alle eventuele restricties kunt naleven. In tegenstelling tot thuis geniet je hier echter van zon, zee, strand, een prachtige nieuwe omgeving, rust, ruimte & privacy en niet te vergeten, in veel gevallen, over een privé zwembad! Daarbij heb je ook nog eens alle voorzieningen en faciliteiten die je thuis ook hebt! Je hoeft dus eigenlijk, m.u.v. een boodschapje, de villa niet eens te verlaten om een geweldige ontspannen vakantie te beleven! Aangezien je ook niemand kent zal bovendien het aantal contacten zeer beperkt blijven! Als dat niet corona-proof is, dan weet ik het ook niet!

Al deze sublieme omstandigheden heb je niet wanneer je vakantie viert op een camping of in een hotel. Hier ga je mee met de massa en is de kans aanzienlijk dat de voorziening, indien deze überhaupt al open zijn, bij een 1e nieuwe besmetting in een mum van tijd vol zitten dan wel gesloten worden! Je kunt dus met een gerust hart stellen dat een privé villa de beste oplossing is in Corona-tijd, wellicht is zelfs het naleven van de maatregelen nog simpeler dan thuis! Zolang je je gezonde verstand blijft gebruikt!

2. Ruimte en privacy

Zoals gezegd heb je in een privé villa veel meer ruimte! In een standaard hotelkamer heb je over het algemeen een ruimte van zo een 20m2, veelal bestaande uit een 1 kamer. Uiteraard is een vakantiehuis of zelfs een vakantievilla vele malen groter dan dit. Hier heb je namelijk niet alleen maar één kamer maar bestaat de vakantiewoning uit meerdere binnen- en buitenvertrekken. Hierdoor heb je naast meer ruimte ook nog eens veel meer privacy! 

Een vakantiehuis in Spanje bestaat vaak uit meerdere slaapkamers, een keuken, een woonkamer en een buitenruimte. Genoeg ruimte dus om samen van te genieten. Zo heb je aan de ene kant de privacy om allemaal jullie eigen gang te gaan, maar ook de ruimte om samen te komen en gezellige dingen te doen. Verder heb je ook meer privacy van andere vakantiegangers: je kunt zelfs heerlijk de hele dag in je pyjama rondlopen zonder dat een vreemde je ziet. Beeld het je eens in….een vakantie zonder de gebruikelijke frustraties aan andere overlast gevende vakantiegangers!

3. De ideale plek voor een vakantie met je hele familie en/of al je vrienden

Als je met een groep of familie op vakantie gaat, dan is een hotel niet echt een gezellige optie. Iedereen zal dan een aparte kamer hebben, en met een beetje pech zit je ook nog eens op een andere verdieping of in een ander gedeelte in het hotel dan je vrienden en/of familie. Je bent samen op vakantie maar onbewust moet je het toch plannen om elkaar te treffen in het hotel. Hierdoor deel je over het algemeen de vakantie ervaring veel minder dan in de geborgenheid van een vakantiehuis.

Wil je dus graag op vakantie in Spanje met je hele familie of met al jouw vrienden? Dan zal een vakantiehuisje eerder een uitkomst bieden. Er bestaan vakantiehuisjes in allerlei soorten en maten, hierdoor is er voor grote groepen plek zonder dat het krap wordt of dat je echt last van elkaar gaat krijgen. Zo kunnen jullie samen van de vakantie blijven genieten zonder dat jullie je privacy verliezen. Vakantiehuizen zijn er namelijk zo op gemaakt dat je er een prettige tijd in door kunt brengen met een grote groep. Daarnaast is het huren van een vakantiehuis met een grote groep ook nog eens heel voordelig: des te groter de groep, des te lager de kosten per persoon.

4. Voordelig genieten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het huren van een vakantiehuisje vaak veel voordeliger dan het huren van een hotelkamer. Je kunt zo namelijk wel tot 50% van je reiskosten besparen, in vergelijking met wat er betaald moeten worden voor een gemiddelde familiehotel in Spanje. Zeker als je een vakantie aan het boeken bent voor meer dan twee personen, dan is een vakantiehuis vaak de beste optie.

Bij een hotel komen vaak extra kosten kijken voor meer comfort. Services zoals maaltijden, extra wifi, parkeren of de minibar zijn erg prijzig. Wanneer je een vakantiehuisje huurt krijg je voor minder geld al snel meer luxe en gemak, voor betaalbare prijzen kun je namelijk al een uitstekende accommodatie vinden.

5. Leef en geniet volgens jouw eigen regels

Natuurlijk is het heerlijk om helemaal niets te hoeven doen en op je wenken bediend te worden in een hotel. Maar wordt je na een paar dagen niet moe van het gemaakte hotelleven? De regeltjes, de vaste tijdstippen… In een hotel ben je toch echt minder vrij om je eigen ding te doen, zo moet je rekening houden met de tijden waarop je kamer schoongemaakt wordt, wanneer het ontbijt er is of wanneer je het zwembad in kan. Helemaal nu er overal zover extra corona restricties gelden! Je gaat immers op vakantie om lekker te ontspannen en genieten en niet overal over na te moeten denken, wat wel en niet kan, mag of moet!

Bij een vakantiehuisje moet je misschien wel meer voor jezelf zorgen, maar heb je wel alle vrijheid om zó van jouw vakantie te kunnen genieten zoals jij wilt. Eet je ontbijt in de middag, ga ‘s avonds lekker in je privé zwembad zwemmen of geniet overdag heerlijk van een siësta. Dat is toch pas echt ontspannen genieten!

6. Een authentieke ervaring

Ben je een avontuurlijkere vakantieganger? Dan is het huren van een vakantiehuis in Spanje waarschijnlijk ook meer iets voor jou dan een hotel. Alles onder één dak hebben en waarbij alles voor je uitgestippeld is, zoals in een hotel of resort, maakt je vakantie misschien makkelijker, maar de vakantie ervaring kan door al die regeltjes en gezette tijden ook een stuk saaier worden. Bij vakantiehuizen is dit zeker niet het geval doordat je een vakantie ervaring krijgt die dichter bij het “normale” lokale leven ligt, ook al is het alleen al doordat je soms even de lokale supermarkt inloopt om het ontbijt te kopen. Vakantiehuizen zijn vaak uniek en hebben elk hun eigen karakter, zo zorg je er dan ook voor dat je het Spaanse massatoerisme makkelijker kan ontwijken.

Vakantiehuizen zitten waar de meeste hotels niet kunnen zitten, namelijk op de echte bijzondere pittoreske plekjes. Je shopt waar de locals shoppen, eet op rustige plekken waar de locals eten en gaat naar de rustige stranden waar de locals heen gaan. Je kunt zo echt de Spaanse cultuur ontdekken en een unieke vakantie ervaring beleven.

7. Heerlijke lokaal eten (waar je ook echt van zult genieten)

Wanneer je in een hotel verblijft, dan zit er vaak het ontbijt en avondeten bij inbegrepen. En in een resort kun je vaak via een All-inclusive formule de hele dag, en eigenlijk de hele vakantie, onbeperkt hetzelfde eten (en drinken). Maar een buffet is ook maar een buffet, en na een paar dagen alleen maar dat opscheppen wat je al kent en waarvan je zeker weet dat je het lust, ondanks dat het nooit smaakt zoals thuis, wordt dat toch vaak ook wel weer saai. En dat is toch eigenlijk zonde als je je bedenkt dat Spanje een uitgebreide en zeer diverse keuken kent?

In een vakantiehuisje kies jij wanneer je eet én ook wat je eet. Zo kun je optimaal genieten van lokale ingrediënten, lekker samen kokkerellen, uitgebreid eten, barbecueën in de tuin of soms ook wel eens lekker in een rustig restaurant eten. Je hele eet ervaring zal zo rijker, diverser én gezelliger worden. En naast dat je zo een goede reden hebt om de lokale markten te bezoeken voor de Spaanse lekkernijen, maakt dit je vakantie ook nog eens veel voordeliger. 

8. Het comfort van thuis

Begrijp me niet verkeerd, een hotel kan soms echt heerlijk zijn! Maar eigenlijk voelt het toch nooit echt als een thuis? Je bent er heel erg te gast, afhankelijk van je mede-reizigers, de service, de faciliteiten, het eten en niet te vergeten de eventuele corona-restricties! . Je maakt slechts voor een klein deel je eigen vakantie aangezien je voor het grootste deel afhankelijk bent van je omgeving. Heb jij immers een droomvakantie voor ogen op jouw manier, maar zien je mede-vakantiegangers in de hotelkamer naast je dit net even anders dan jij? Dan kan zoiets kleins al een stempel drukken op je verblijf en daarmee je hele vakantie waar je toch maar even het hele jaar voor hebt gespaard! 

Een vakantiehuisje daarentegen zorgt ervoor dat je je thuis zult voelen, je bent net als thuis onafhankelijk! Het mooie is dat het, ook al is het maar voor even, echt je nieuwe thuis in Spanje kan vormen. En dit gebeurt door hele kleine dingen: het hebben van een “normale” televisie om samen een film te kijken, het kunnen koken van een echte familiemaaltijd, het hebben van een wasmachine om even die vieze kleding te kunnen wassen of het hebben van een lekker bank waarop je languit kunt liggen. De meeste vakantiehuizen in Spanje bieden gratis wifi, tv’s, dvd’s, boeken, spelletje en niet te vergeten: een privé zwembad! Geen Corona-restricties hier, maar gewoon lekker en ontspannen genieten van je nieuwe omgeving!

Wat het ook is dat je je thuis laat voelen, je zult altijd wel een vakantiehuis kunnen vinden die jouw thuis kan zijn.

Zoek HIER jouw droomvilla in Spanje!