Checklist: Hoe kies je de villa die bij je past?

Luxe villa in Lloret
Villa Goya – ultiem geniet in alle rust en ruimte!

Wil je graag je volgende vakantie gaan plannen? Laten we daar dan even rustig voor gaan zitten. Want hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Helemaal in deze bizarre tijden van Covid-19! Om je in deze een beetje op weg te helpen heb ik het volgende drie stappenplan voor je gemaakt, om Corona-proof, de perfecte vakantie te vinden in een van de meest populaire vakantielanden.

Stap 1: Privé Villa, de beste oplossing in Corona-tijd!

We leven nu in bizarre tijden waarbij Covid-19, of terwijl Corona, een belangrijk deel is van ons leven. De lockdown, thuiswerken, het thuis onderwijzen van onze kinderen en de beperking in het ontvangen van vrienden en familie thuis, maakt onze wereld klein. Uiteraard, het is noodzakelijk om hier samen uit te komen, maar wat zou het toch fijn zijn als we dit allemaal achter de rug hebben! Dat de tijd weer daar is, dat we weer lekker samen op vakantie kunnen! Eer alles weer mogelijk is zal nog wel even op zich laten wachten, maar na verwachting zijn dit voorjaar de eerste versoepelingen op handen!

Het openstellen van de grenzen binnen Europa behoort hierbij vaak tot een van de eerste maatregelen! Wat uiteraard ook weer betekent dat het mogelijk is om even te ontsnappen aan de Corona hysterie thuis en even lekker te relaxen. Nu hoor ik je denken, hoe verstandig is het om bij de eerste versoepelingen je meteen te storten in het vakantiegedruis waarbij hotels en campings uit de voegen barsten met mensen die het zelfde idee hebben? Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn, want je kunt er ook voor kiezen om een prachtige privé villa te huren, helemaal corona-proof!

Villa Cobre – Rust, ruimte, privacy: alles voor een Corona-vrije vakantie!

De voordelen van een privé villa tijdens Corona!

Huur je een privé villa met je eigen gezin dan kun je in alle rust, ruimte en privacy genieten van je vakantie. Ook kun je alle gewenste hygiënische maatregelen treffen en bovendien thuis relaxed eten! Ga je naar je vakantiebestemming met eigen vervoer dan ben je bovendien niet afhankelijk van het openbaar vervoer in het buitenland of reizen met overvolle vliegtuigen. Zo heb je alles in eigen hand en ben je niet afhankelijk van eventuele restricties die worden opgelegd in je vakantieland! Maar waarom zou je dan niet gewoon thuisblijven? Deze vraag is simpel te beantwoorden, thuiszitten heb je immers al het hele jaar gedaan en verandering van omgeving doet wonderen.

Stel je besluit om in Corona-tijd een privé villa te huren in een warm en zonnig vakantieland, waarbij je dus zoals hierboven aangegeven simpel alle eventuele restricties kunt naleven. In tegenstelling tot thuis geniet je hier echter van zon, zee, strand, een prachtige nieuwe omgeving, rust, ruimte & privacy en niet te vergeten, in veel gevallen, over een privé zwembad! Daarbij heb je ook nog eens alle voorzieningen en faciliteiten die je thuis ook hebt! Je hoeft dus eigenlijk, m.u.v. een boodschapje, de villa niet eens te verlaten om een geweldige ontspannen vakantie te beleven! Aangezien je ook niemand kent zal bovendien het aantal contacten zeer beperkt blijven! Als dat niet corona-proof is, dan weet ik het ook niet!

Je kunt dus met een gerust hart stellen dat een privé villa de beste oplossing is in Corona-tijd, wellicht is zelfs het naleven van de maatregelen nog simpeler dan thuis! Zolang je je gezonde verstand blijft gebruikt!

Stap 2: kies jouw ideale vakantieland

Nu we hebben vastgesteld dat het huren van een vakantievilla in corona-tijd helemaal geen slechts idee is, is de tweede stap het bepalen waar de vakantie precies heen moet gaan? Nu bestaan er natuurlijk honderden vakantiebestemmingen: in Nederland, in Europa of aan de andere kant van de wereld. Laten we het voor het gemak dichter bij huis houden, in Europa zijn er namelijk tal van mooie vakantiebestemmingen te vinden. De populairste vakantielanden in Europa zijn toch wel Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.

Al deze vier opties hebben veel te bieden en zijn zeker het bezoeken waard. Maar welk vakantieland past nou het beste bij de vakantie die jij in gedachte hebt?

Spanje

Spanje kent prachtige bergen, bijzondere steden, pittoreske dorpjes, een adembenemende natuur, een mooie kust en tropische eilanden. Het is een ontzettend divers land met grote verschillen tussen de regio’s qua tradities, cultuur, natuur, gastronomie tot in sommige gevallen zelfs taal. Het land zit van noord tot zuid boordevol adembenemende stranden en historische bezienswaardigheden, dat in combinatie met het zonnige klimaat maakt van Spanje de perfecte vakantiebestemming. In Spanje kun je namelijk als zonliefhebber goed aan je trekken komen, zeker in het zuiden: zo schijnt er in Cadiz gemiddeld 3018 uur zon, in Granada 2935 uur, in Lanzarote 2924 uur en in Sevilla 2906 uur. En om dit helemaal af te maken kun je in Spanje ook heerlijk eten, geniet van de tapas en de goede Spaanse wijnen. Klets wat met de gastvrije Spanjaarden en slaap een siesta in de middag. Tranquilo!

Frankrijk

Frankrijk kan misschien het meest diverse land van Europa genoemd worden: van alom gevierde bergen tot de mooie kust. En dan moet de rest van het binnenland natuurlijk ook niet vergeten worden: vol rivieren en met bos dat maar liefst 28% van het land bedekt. Een vakantie in Frankrijk staat dan ook voor eersteklas eten en wijn, kastelen en een bruisende cultuur. Frankrijk zit vol bijzondere steden en pittoreske dorpjes. Wanneer je je door Frankrijk verplaatst, verandert de geografie en daarmee de smaak van de Franse keuken. De Fransen komen soms misschien wat nors over maar met een woordje Frans, of een poging daartoe, ontdooien ze al snel. Het Franse weer is, uiteraard wel afhankelijk van de regio, iets frisser dan de andere drie bestemming. Ben je echt op zoek naar zon? Ga dan vooral naar Corsica, Marseille, Nice, Nîmes en Perpignan. Zij kennen rond de 2700 zonuren per jaar.

Italië

Italië staat voornamelijk bekend om het heerlijke eten, van de pasta tot de pizza, van de antipasti tot de heerlijke wijnen en van de gelato tot de tiramisu. Maar Italië heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan heerlijk eten. Zo kent de “laars” een lange kustlijn van meer dan 7000 kilometer, het is hiermee de langste kustlijn van deze vier vakantiebestemmingen. Niets voor niets kent Italië dan ook ontzettend gevarieerde stranden. Zo kun je op eilanden zoals Sardinië en Sicilië echt paradijselijke stranden vinden met wit zand en transparant water. Maar ook noordelijker vind je fijne brede familiestranden.

In Italië vind je de meeste zon in de hak van de laars, bij Rome en op Sardinië (tussen de 2500 en 2600 uur per jaar). Maar Italië is meer dan eten, stranden en lekker weer. Italië zit ook bomvol geschiedenis, werelderfgoed plekken, cultuur en prachtige natuur. En dit mooie plaatje wordt afgemaakt met warme en vriendelijke Italiaanse mensen en hun relaxte la dolce vita levensstijl.

Portugal

Tussen deze vier vakantiebestemmingen is Portugal misschien wel voor veel mensen nog de minst voor de hand liggende keuze. Maar de afgelopen jaren is ook Portugal een populaire vakantiebestemming aan het worden dankzij de mooie stranden, de goede surfmogelijkheden, levendige steden zoals Lissabon of Porto, de vriendelijke Portugezen, het geweldige klimaat en het prachtige binnenland. En het mooie aan Portugal is dat veel gebieden ook nog minder toeristisch zijn, hierdoor liggen de prijzen lager en kun je in veel gebieden nog van het echte authentieke Portugese leven genieten. In Portugal zijn ze blij met de toeristen die op hun mooie land afkomen en dit merk je terug in hun gastvrije en vriendelijke houding. En dit alles wordt afgemaakt met gemiddeld 2.799 uren zon per jaar en goed eten, waaronder veel visgerechten en lekkere wijnen.

Vergelijk de stranden, zonne-uren, lekker eten en gastvrijheid score van deze vier bestemmingen

Vakantie bestemming Stranden
score
Zonne-uren scoreLekker eten
score
Gast vrijheid
score

 

Spanje9998
Frankrijk7797
Italië9799
Portugal8878

Stap 3: Vind jouw droomvilla

Lijkt het je na het lezen van bovenstaande wel wat om een vakantievilla te gaan huren? Groot gelijk. Je kunt dan namelijk, in deze bizarre tijden, ultiem ontspannen en genieten van jouw zo gewenste vakantie. Zo heb je in een vakantievilla veel privacy en ruimte, kun je kiezen voor de door jouw gewenste voorzieningen, beslis je echt over je eigen vakantie en heb je ook nog eens een authentieke ervaring. Het huren van een vakantievilla kent dus vele voordelen, maar om echt van deze voordelen te kunnen genieten, moet je wel een vakantiehuis uitkiezen die ook echt bij jouw wensen en behoeften past.  Maar hoe vind je nou die perfecte vakantievilla? Loop hiervoor de onderstaande checklist door en vindt niet alleen je droomvilla, maar vindt ook nog eens je droomvilla op je droombestemming.

➢  Wat is jouw gebied naar voorkeur?

Je hebt jouw vakantieland hierboven, in Stap 2, al uitgekozen, maar heb je ook al een bepaald gebied in gedachten? Verblijf je liever vlakbij het strand of eerder in het binnenland in de buurt van de bergen of andere natuurgebieden? Verblijf je graag in een dorpje, stad of juist liever in the middle of nowhere? Denk hier goed over na wanneer je een vakantievilla uitkiest. Je kiest zo voor een vakantiehuis op jouw droomplek naar keuze en dat zorgt ervoor dat je in de buurt bent van alle plekken die je graag dichtbij wilt hebben, zoals het strand, de bezienswaardigheden, specifieke voorzieningen, het centrum, uitgaansmogelijkheden, de weg of juist een wandelroute.

➢  Voor hoeveel personen zoek je iets? Wat is de slaapkamerindeling?

Weet je al hoe groot je reisgezelschap gaat zijn? Zullen er misschien ´onverwachte´ gasten overkomen? Het is belangrijk dat je dit aantal duidelijk voor ogen hebt wanneer je een vakantiehuis gaat zoeken of er op zijn minst rekening mee houdt. Zo weet je goed hoe groot het vakantiehuis moet zijn om een prettige en comfortabele vakantie te hebben. Denk ook na over de bed indeling, zijn er eenpersoons of tweepersoons bedden nodig? Zoek een vakantiehuis die zowel de benodigde aantal slaapkamers als bed indeling heeft.

➢  Hoeveel badkamers zou je graag willen hebben?

Dit klinkt misschien als een luxeprobleem, maar met een grote groep kan het echt vervelend zijn als er maar één toilet is, of wanneer de toilet in de ensuite badkamer zit. Is het voor jouw reisgezelschap dus beter om meerdere badkamers te hebben? Zoek hier dan ook een vakantievilla op uit.

➢  Wil je een zwembad?

Is jouw ultieme vakantiegevoel een vakantievilla of vakantiehuis met zwembad? Dan mag dit natuurlijk ook niet ontbreken op jouw checklist. Er zijn natuurlijk verschillende zwembadtypen: van groot tot klein, van diep tot ondiep, van privé tot gedeeld, maar ook kindvriendelijkheid kan, helemaal met kleine kinderen, een zeer belangrijk punt zijn. Informeer dus altijd goed naar de mogelijkheden indien je graag een zwembad wilt bij je vakantiewoning.

➢  Wat is jouw ideale afstand tot het strand?

Ben je niet zo een zwembad fan en luier je liever de hele dag op het strand? Of heb je het graag gewoon allebei in de buurt? Dan is het natuurlijk wel zo handig om voor een strand te kiezen dat op loopafstand ligt of op zijn minst goed toegankelijk is. Het kan uiteraard ook zijn dat het jou helemaal  niet uitmaakt of het vakantiehuis vlakbij het strand ligt en ga je liever voor de rust of het uitzicht. Wat je wensen in deze ook zijn voor jou, bedenk daarom goed wat jouw ideale afstand tot het strand is.

➢  Wat voor andere voorzieningen wil je graag?

Je hebt tot dusver al nagedacht over de locatie, de slaapkamers, de badkamers, het zwembad, het strand maar zijn er verder nog faciliteiten en voorzieningen die echt niet in of in de omgeving van jouw vakantiewoning mogen ontbreken? Denk hierbij aan de keuken, een barbecue, een terras, een balkon, vaatwasser, wasmachine, speelplaats, sauna, bad of douche, een grote eettafel of juist een ruime woonkamer met televisie. Ook kan het voor jou belangrijk zijn om bepaalde voorzieningen als een supermarkt, restaurants, winkeltjes, wandelroutes, sportfaciliteiten etc. binnen handbereik te hebben. Het is dus niet alleen belangrijk om te bekijken of de interne faciliteiten van de vakantievilla aan je wensen voldoet maar ook de afstand tot de externe voorzieningen kunnen een belangrijke factor zijn!

➢      Wat is jouw budget?

Nu heb je waarschijnlijk al jouw ideale vakantievilla voor ogen, maar je hebt er natuurlijk niets aan als het niet in jouw budget past. Bedenk dus goed wat het budget is van jouw reisgezelschap en probeer hier uiteraard ook realistisch in te zijn qua wensen. Zo kun je gerichter zoeken en voorkom je teleurstellingen. Houd er ook rekening mee dat in het voor- en naseizoen de vakantiehuizen een stuk goedkoper zijn. Wellicht past jouw droomvilla in het hoogseizoen niet in het budget maar kun je door een maandje eerder of later te reizen als nog jouw droomvakantie beleven!

➢  Voor hoeveel dagen wil je graag de vakantievilla huren?

Weet je al wanneer en hoelang je precies op vakantie wilt en heb je hierin weinig flexibiliteit? Het is dan handig om duidelijk voor ogen te hebben wat jouw aankomst- en vertrekdatum zal zijn. Zo kun je gerichter zoeken en kijk je ook echt alleen maar naar vakantiehuizen die op jouw data beschikbaar zullen zijn.

Boek nu jouw ideale vakantievilla en beleef jouw droomvakantie

Je hebt jouw droomvilla nu voor ogen, dan is het hoog tijd om deze nu ook daadwerkelijk te vinden. Met een mooie vakantievilla in Spanje maak je jouw ideale vakantie helemaal af. Je zult zo nog meer kunnen genieten van die welverdiende vakantie. Je geniet van jouw vakantiebestemming en hebt een heerlijk huisje om in thuis te komen: geniet met je hele reisgezelschap van een barbecue op het privé terras, duik in het zwembad of plof neer voor de tv. In een villa die écht bij jou past, kun je 100% van jouw vakantie genieten.

Wil je graag meer te weten komen over het huren van een vakantievilla in Spanje, Italië, Frankrijk of Portugal? Of wil je aan de hand van de bovenstaande checklist dat wij de mogelijkheden voor de perfecte vakantievilla voor je bekijken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen jou graag verder!

Villa Boeken tijdens COVID-19

Het is belangrijk om tijdens Covid-19 rekening te houden met de in de landen opgelegde overheidsrestricties. Ook is het is belangrijk om goed te informeren of je reissom, indien je ten gevolge van de Corona restricties niet kunt aankomen bij je vakantievilla, gegarandeerd is middels een voucher of geld terug garantie. In Spanje geldt hierbij dat indien je niet bij je vakantievilla kunt aankomen door restricties opgelegd door de SPAANSE overheid, je recht hebt op een voucher ter hoogte van de geheel betaalde reissom!

Geen belang bij een voucher? Dan kun je bij Club Villamar ook een vakantievilla boeken met extra Corona Dekking. Voor deze extra dekking betaal je een klein bedrag, maar heb je wel de garantie dat je, in het geval van restricties, ten gevolge van de corona uitbraak, opgelegd door de SPAANSE overheid, of ziekte van jezelf of je reisgenoten, je de volledig betaalde reissom (exclusief annuleringsfonds en Corona Dekking) in geld terug krijgt als je vakantie niet door kan gaan. Zo kun je dus zorgeloos je favoriete vakantieverblijf in Spanje boeken zonder onnodig financieel risico te lopen.