Wat zijn de meest bijzondere gewoontes en plekjes van Spanje?

Elk land heeft zijn eigen bijzonderheden en zo heeft ook Spanje bijzonderheden. In deze blog ga ik het hebben over de bijzonderheden van Spanje.

Allereerst is natuurlijk de siësta iets heel bijzonders in Spanje. Aan het begin van de middag ligt alles in Spanje echt even stil en dat sfeertje dat heeft wat! Er hangt dan een hele relaxte sfeer en iedereen neemt ook echt even de tijd om te relaxen. Waar het zo-even barstte van het leven, liggen de straten er ineens totaal uitgestorven bij. Het leven gaat heel even `on hold`, om daarna weer verder te gaan. Wat ook heel bijzonder is, is dat de Spanjaarden erg gastvrij zijn en gerust hele maaltijden aanbieden.

Een andere bijzonderheid gaat meer om een plaats in Spanje, namelijk het natuurreservaat Selva de Irati. Het tweede grootste beuken – en sparrenbos van Europa ligt hier en hier is ongerepte natuur te vinden. Het is een prachtig gebied om eens te bezoeken en elke jaargetijde heeft zijn eigen magie!

Nog zo’n bijzonder gebied is de Minas de Riotinto. Hier zijn rode aarde en rivieren te vinden. Dit landschap is, integendeel tot Selva de Irati, door mensenhanden ontstaan. Hier is naar ijzer en koper gegraven, dus vandaar ook de rode kleur van het landschap. De mijn is nu gesloten, maar de NASA doet er nog onderzoek naar de mogelijkheid van leven zonder lucht en licht.

 

 

Op het strand Playa de les Cathedrales zijn hoge kliffen te vinden die gevormd zijn door de zee en de wind. Bij eb kun je er zo tussendoor wandelen. Schitterend! Het is niet zo maar een strand, maar echt een bijzondere!

Garganta de los Infiernos is nog een ander bijzonder natuurgebied, Hier zijn watervallen, beekjes en zelfs natuurzwembaden te vinden. Ook zijn er rotsen te vinden waar door erosie waterbronnen ontstaan zijn. Een zeer bijzonder gebied met mogelijkheden om te wandelen, maar ook om even lekker het water in te gaan! Je zult er versteld van staan hoe mooi natuur kan zijn!

De grotten Las Cuavas del Drac hebben stalactieten en stalagmieten die op bepaalde plaatsen door de zon verlicht worden. Prachtig! Er zijn 4 grotten en soms is er live klassieke muziek te horen wat natuurlijk prachtig klinkt in de grotten!

Bárdenas Reales heeft echt zo’n woestijnsfeer. Een soort van verdord maanlandschap. Dit heeft zo zijn eigen charmes. Ook hier hebben water en wind bijzondere creaties gemaakt van de rotsen.

Een zeer bijzondere plek om te bezoeken is Cueva de los Verdes, een vulkanische grot, in Lanzarote.  Deze tunnel is 7 kilometer en loopt van de Corona vulkaan naar de kust. Vroeger schuilden de mensen in deze tunnel en vandaag de dag zeer de moeite waard om eens te bezoeken!

Spanje is qua gewoontes en bijzondere plekjes uitstekend geschikt om even te ontstressen! Even de alledaagse dingen te vergeten en je klein te voelen in de machtig, grote en schitterende natuur! Dat is af en toe gewoon even nodig!