Alles wat je moet weten als je een villa wilt huren in Spanje!

Waar moet je op letten als je een villa wilt huren?

Allereerst ga je natuurlijk bekijken waar je een villa in Spanje wilt huren. Zorg dat je een beetje centraal zit, wat betreft datgene wat je wilt gaan bezoeken en bekijken. Daarna kun je gaan zoeken naar een leuke villa in die omgeving, en er is aanbod genoeg. Als je nou vroeg weet wanneer je vakantie hebt, en waar je heen wilt, dan heb je meer keuze. Hoe langer je wacht hoe eerder de mooie villa’s al verhuurt zijn.

Natuurlijk is het belangrijk er op te letten wat er in de omgeving aanwezig is. Is er een supermarkt, een apotheek of datgene wat je belangrijk vindt om binnen bereik te hebben. En welke eisen stel je aan de villa? Wil je bijvoorbeeld een vaatwasser, een wasmachine, is er internet. Wil je een huisdier meenemen? Dat zijn allemaal dingen die je eerst goed op een rij moet hebben voordat je naar een villa gaat zoeken.

En natuurlijk is het belangrijk te kijken of de villa, en de omgeving, geschikt zijn voor het gezelschap waar je mee op vakantie gaat. Heb je bijvoorbeeld kinderen bij je, dan is het belangrijk dat de omgeving en de villa kindvriendelijk is.

En hoe ga je bij de villa komen? Als je met de auto gaat is het natuurlijk makkelijk. Let op parkeergelegenheid bij de villa. Maar als je met het vliegtuig gaat dan kun je een auto huren of met het openbaar vervoer. Dan het is wel belangrijk om te kijken of de villa goed bereikbaar is door middel van openbaar vervoer. En als je vanuit de villa ergens heen wilt is het goed om te kijken of er goede aansluitingen zijn.

En lees het huurcontract altijd goed door. Dit wordt helaas vaak niet gedaan, maar is wel belangrijk!

Tips tijdens het verblijf in de villa

Bij aankomst in de villa is het belangrijk om alles te controleren. Werkt alles? Dit is belangrijk voor de borg. Als er iets niet in orde is, mist of niet werkt kun je dat gelijk aangeven en heeft dat geen invloed op de borgsom.

Lees de huisregels! Natuurlijk spreken de meeste regels voor zich, maar er kunnen eventuele bijzondere huisregels zijn.

Als je vragen of problemen hebt communiceer die dan met de eigenaar. Die is er voor om ze op te lossen.

Ook als je een villa huurt kun je buren hebben, dus dat is iets wat je in je achterhoofd moet houden.

Veilige internetverbinding op vakantie

Het is goed om op te passen als je wifi gebruikt op openbare plaatsen. Deze verbindingen zijn niet de veiligste en je zult niet het eerste slachtoffer zijn van een cybercrimineel. Als het niet hoeft kun je je financiën beter niet regelen via de laptop, als je op vakantie bent. Zorg dat je laptop of telefoon up – to – date is, wat betreft de beveiliging, voordat je op vakantie gaat, en voer het liefst geen wachtwoorden in tijdens het gebruik van openbare wifi. Je kunt alle cookies, geschiedenis en tijdelijke bestanden daarna het beste verwijderen.