Tossa de Mar – Leukste en mooiste stadje aan de Costa Brava!

Tossa de Mar is een gezellige badplaats aan de Costa Brava, gelegen in het noordoosten van Spanje aan de Middellandse Zee op zo’n 80 kilometer van Barcelona. Iets minder bekend dan buur Lloret de Mar misschien, maar even zo goed een populaire zonbestemming. Met haar heerlijke stranden, lange warme zomers en oude centrum is het een plek die zeer geschikt is voor een ontspannen gezinsvakantie. Vroeger was Tossa een vissersdorp, de laatste vijftig jaar is het getransformeerd naar een fijne vakantieplek. Het ligt prachtig aan de grillige kustlijn met steile rotsen en een dichte begroeiing, een idyllische omgeving. De stad wordt dan ook wel “de parel van de Costa Brava” genoemd, en terecht.

Zoek en boek hier je villa in Tossa de Mar

Strand

Natuurlijk komt u voor zon en strand. Tossa de Mar heeft 3 mooie stranden, Platja Gran in het centrum, aan het noorden van de baai ligt Platja del Mar Menuda en omsloten door hoge rotswanden is er nog El Codolar, een klein strand dat vooral populair is onder watersporters. Want daarvoor zit u wel goed in Tossa de Mar. U kunt bijvoorbeeld snorkelen, waterskiën, waterfietsen, surfen, de mogelijkheden zijn enorm. Voor de kleintjes is er een speeltuin op het strand. Omdat Tossa geen eigen haven heeft, liggen de talloze sport- en vissersbootjes voor anker in de beschutte baai of worden ze ’s avonds op het strand getrokken. Wanneer er maar geen einde komt aan een lange zomerse stranddag is dat een heel leuk schouwspel.

Cultuur

Tossa heeft ook cultuurliefhebbers veel te bieden. In de middeleeuwse binnenstad, Vila Vella, dwaalt u door smalle straatjes en kunt u de vestingmuren en wachttorens uit de 12e eeuw nog bewonderen. De oude burcht torent hoog boven Tossa uit en biedt een fantastisch uitzicht over het strand en de Middellandse Zee. In de jaren ’20 en ’30 al werden veel kunstenaars uit heel Europa aangetrokken door de bijzondere sfeer. Chagall bracht hier graag de zomer door, zijn werk “De Vioolspeler” hangt in het museum van Tossa de Mar, zeker een bezoekje waard. Dit museum ligt in het nieuwe gedeelte van Tossa dat zich uitstrekt langs het strand, Villa Nova. Ook leuk is het een kijkje te nemen bij de vuurtoren. Een prachtig gebouw, u kunt hier wat eten en drinken en genieten van het mooie uitzicht over de kustlijn.

Winkelen en uitgaan

In de smalle straatjes van het oude centrum vindt u vele winkeltjes. U slaagt zeker voor een leuk souvenir als herinnering aan een heerlijke vakantie aan de Costa Brava. Iedere donderdag is er markt in Tossa, die mag u eigenlijk niet overslaan. Lekker wat drinken en eten doet u in één van de talloze barretjes en restaurantjes. Tossa heeft slechts één discotheek, maar voor meer nachtelijk vertier bent u zo in Lloret.

Activiteiten

Wissel een stranddag eens af met een leuk, actief tripje, er is zoveel te doen in de omgeving. Vanaf Platja Gran kunt u bijvoorbeeld met de veerboot naar Lloret de Mar en Blanes. Leuk om te winkelen of uit te gaan. Vanaf hetzelfde strand kunt u ook een boottocht van ongeveer een uur maken langs de kust. U vaart dan een aantal grotten in. In de groene omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen en op een uurtje rijden met de auto vindt u wereldstad Barcelona al. Marineland ligt op een half uurtje afstand, een dolfinarium met waterpark erbij, een leuk uitje voor het hele gezin.

Regel uw vakantie nu en boek een droomvilla!

Krijgt u al zin in een welverdiende, ontspannen vakantie in Tossa de Mar? Heeft u wel eens gedacht een eigen vakantievilla te huren? Geen drukke appartementencomplexen of hotels, maar een vakantiewoning helemaal voor uzelf? Dat kan! De meeste vakantiehuizen liggen vlakbij zee en hebben een privézwembad. Ze zijn volledig ingericht, het ontbreekt u aan niets. U zult van een onbezorgde vakantie genieten. Boek uw droomvilla nu!

Villa’s in Tossa de Mar