De Costa Brava heeft voor elk type vakantieganger wat wils – de mogelijkheden op een rijtje

De Costa Brava is een bijzondere vakantiebestemming, het heeft een echte ´je ne sais quoi´ die ervoor zorgt dat je simpelweg verliefd wordt op deze adembenemende regio.

Van heerlijke steden, prachtige stranden, het adembenemende platteland, de leuke bestemmingen voor families tot het bruisende nachtleven. Deze regio heeft voor iedereen wel iets dat ervoor zorgt dat je hier de vakantie van je dromen kunt beleven.

Belangrijk is dus om je af te vragen naar wat voor een soort vakantie je op zoek bent. Of zoek je eigenlijk een perfecte mix tussen meerdere vakantie opties? Want of het nou een citytrip, strandvakantie, familievakantie, platteland ervaring, natuurvakantie of feestvakantie is, je vindt het in deze veelzijdige kuststreek.

De Costa Brava heeft zoals gezegd elk type vakantieganger wel iets te bieden! Dit maakt de Costa Brava ook ideaal voor grote groepen of families, waarbij iedereen samen wil zijn maar toch ook wel zijn eigen ding wil doen! 

Lees deze blog en ontdek de mogelijkheden die de Costa Brava jou, en je vrienden en familie, te bieden heeft! 

Citytrip vakantie

De Costa Brava kent meerdere prachtige steden waar je een heerlijke citytrip naartoe kunt maken. De echte must-see plekken tijdens je verblijf aan de Costa zijn uiteraard het altijd bruisende Barcelona, het prachtige historische Girona, maar ook het culturele Figueres is zeker een bezoekje waard!

Girona

In Girona komt geschiedenis, cultuur en gastronomie samen. Je kunt hier echt uren dwalen door het doolhof van geplaveide straten en eeuwenoude gebouwen, van de Joodse wijk, de oude Romeinse muren tot een majestueuze kathedraal. En het mooie aan Girona is dat je ook nog eens uitkijkt op de imponerende Pyreneeën, zo vormt deze stad echt een prachtig plaatje. En dit plaatje wordt nog mooier tijdens het bloemenfestival Temps de Flors in mei, de stad staat dan vol met bloemen en bloemendecoraties.

Figueres

Een andere mooie citytrip bestemming is Figueres. Het is misschien maar een klein stadje, maar dat maakt het zeker niet minder de moeite waard voor een citytrip. Het heeft namelijk een levendig centrum, veel cultuur, internationale evenementen en nationale festivals. Een hoogtepunt van Figueres is het Theater-Museum van Dalí, ontworpen door de artiest zelf. Het gebouw zelf trekt dus al echt de aandacht, maar ook de collectie is zeker een bezoekje waard.

Barcelona

De citytrip die uiteraard ook niet op je lijstje mag ontbreken is het kosmopolitische Barcelona! Het is een stad vol met prachtige must-see plekken waar alles wat je maar wenst samenkomt: strand, architectuur, geschiedenis, kunst, eten, drinken, cultuur en uitgaan. Barcelona is simpelweg the place to be voor de echte citytrip liefhebber.

De strandvakantie

De ultieme strandvakantie is natuurlijk waar de Costa Brava echt bekend om staat! Deze ruwe kuststreek kent namelijk ook de mooiste stranden, veelal gelegen in een paradijselijke omgeving. De Costa Brava staat dan ook voor lange stranden, goudkleurig zand, afgelegen baaien, helderblauw water en geweldige strandfaciliteiten. Geniet van je strandvakantie en ontspan ultiem door heerlijk te eten en te drinken in een van de vele strandbars en te zonnen in een ligstoel.

Houd je echter meer van een actieve strandervaring? Dank kun je in deze kuststreek ook goede snorkelen, windsurfen, waterskiën of kajakken.

Of gaat jou voorkeur uit naar intieme baaien met steile kliffen en rotsen? Breng dan een bezoekje aan de baaien van Cap de Creus, Jugadora, Portaló of Culleró. Met een beetje geluk heb je de baai helemaal voor jezelf: je eigen privé strandje dus.

De Costa Brava kent vele levendige plaatsjes met de meest prachtige stranden, Cadaqués is hier een mooi voorbeeld van. Zo heb je hier mooie stedelijke stranden in de buurt, zoals Playa Grande, Es Sortell of Es Pianc, maar vind je de wilde baaien van de Cap de Creus ook altijd nog op rijafstand.

Een ander voorbeeld van een bruisend plaatsje met heerlijke stranden is Tossa de Mar. Playa Gran is een van de beste stranden in Tossa de Mar, ontspan op het strand, geniet van het prachtige landschap en combineer je dagje strand met een wandeling langs de indrukwekkende middeleeuwse muur rondom de baai.

De familievakantie

Ook voor families is de Costa Brava dé perfecte vakantiebestemming. Zo vind je hier voldoende activiteiten die speciaal ontworpen zijn voor het vermaken van de kids. Gelukkig zijn tegenwoordig veel populaire locaties in de Costa Brava gespecialiseerd in familie toerisme, waardoor het gemakkelijk is om vakantiehuizen voor gezinnen te vinden aan deze kuststrook.

Een optie die kinderen altijd leuk vinden, is een heerlijke dag in een waterpark. Roses (Aquadiver) en Platja d’Aro (Aquabrava) hebben allebei een avontuurlijk waterpark met vele glijbanen, golfslagbaden en jacuzzi’s. Dit zijn plekken die perfect voor het gehele gezin zijn omdat kinderen van alle leeftijden hier plezier kunnen hebben.

Houden jullie wel van wat avontuur? Ga dan naar het avontuurpark in Platja d’Aro: Parc Aventura. Hier kunnen jullie echt wel een adrenaline kick krijgen met het klimmen, de kabelbanen, de vele netten en de hangbruggen.

Of vinden jullie het heerlijk om met de kids de natuur in te gaan? Een van de beste natuur-gezinsactiviteiten aan de Costa Brava is het wandelpad Paratge de la Tudela in Cap de Creus. Op deze route kunnen jullie genieten van een prachtige natuur, een adembenemend uitzicht en kunnen jullie zelfs veel dieren en vogels spotten.

Uiteraard kun je al dit ook perfect combineren, om zo de perfecte mix te krijgen voor het hele gezin! Strand, Natuur, Historie en Cultuur! Tossa de Mar is hiervoor bij uitstek de perfecte familievakantie bestemming voor jouw gezin. Naast de middeleeuwse charme en een indrukwekkend fort biedt Tossa de Mar tal van activiteiten voor het gezin, zoals paintball, wandelpaden en fijne stranden.

Een Landelijke Vakantie

Steeds meer mensen gaan op zoek naar landelijke vakanties in afgelegen gebieden zodat ze echt los kunnen komen van de drukte en sleur van hun leven thuis. Ook voor plattelandstoerisme is de Costa Brava erg geschikt, zo kun je hier echt genieten van een platteland ervaring waarbij je tot rust komt in de kalme en vredige plattelandsdorpjes die deze streek te bieden heeft. En het fijne van een platteland vakantie in de Costa Brava is dat je deze vakantie heel goed kunt combineren met tripjes naar steden of toeristische trekpleisters. En dat je je daarna weer kunt terugtrekken in de rust en ruimte van je eigen vakantievilla! 

Een goed voorbeeld van zo een rustgevend plaatsje is Pals, het kleine stadje met geplaveide straatjes en veel middeleeuwse charme lijkt net uit een sprookje te komen en is een van de favoriete bestemmingen voor diegenen die op zoek zijn naar een romantisch bestemming  aan de Costa Brava. Gelegen op de top van een kleine berg, wordt Pals omringd door een schitterende natuur. Zo vind je hier in de buurt het natuurpark Montgrí waar je leuke dagtrips naar toe kunt maken en kunt genieten van de meest prachtige natuur. Rondom het plaatsje liggen wetlands waar rijst geteeld wordt, je kunt deze vanuit Pals met de fiets bezoeken.

Een andere goede optie is Begur, een klein plaatsje beschermd door heuvels en een middeleeuws kasteel waar je enkele van de beste panoramische uitzichten over de Costa Brava zult krijgen.

Ten slotte is Calonge ook altijd een goede optie: een rustig platteland plaatsje met een rijke geschiedenis en een levendig centrum.

Het platteland van de Costa Brava is kortom dé perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van alle mooie natuurlijke en culturele pracht en praal van deze streek.

De feestvakantie

Costa Brava en feesten, daar staat deze veelzijdige kuststreek natuurlijk ook wel om bekend. De Costa Brava kent naast rustige plaatsjes, afgelegen baaien en een kalm platteland, ook een bruisend nachtleven waar de nachten lang en wild zijn. Lloret de Mar is zonder twijfel een van de beste feestbestemmingen aan de Costa Brava.

De stad Lloret de Mar ligt op slechts 70 kilometer van Barcelona en staat natuurlijk bekend om het bruisende nachtleven. Gedurende de dag kun je hier genieten van het strand en bijkomen in het vredige historische centrum van het plaatsje. Maar wanneer de zon ondergaat, zul je worden ondergedompeld in de levendige atmosfeer van de chiringuitos, bars en trendy clubs waar je tot in de late uurtjes kunt blijven dansen.

Andere plaatsjes die bekend staan om hun leuke nachtleven zijn Platja d’Aro, Blanes en Empuriabrava, verblijf je dus in de Costa Brava dan zal je nooit ver weg zijn van een leuk feestje.

Geef je de voorkeur aan een rustigere avond uit? Misschien lekker wat tapas eten en live muziek luisteren? Ga dan voor plaatsjes zoals Cadaqués, Roses en Tossa de Mar, waar vele leuke en typische Spaanse bars en restaurants zitten. De Costa Brava heeft dus de nodige ingrediënten voor een typische feestvakantie, maar ook alles wat je maar wilt voor een echte Spaanse nacht uit.

 

Kortom, er zijn vele redenen om de Costa Brava te bezoeken en voor elk type vakantieganger is er écht wel wat wils. Van een stedentrip vol cultuur en geschiedenis tot een vakantie aan het strand waar je kunt genieten van de meest prachtige stranden. Van een rustgevende platteland vakantie met veel natuur, cultuur en geschiedenis tot een feestvakantie vol met plezier, lange nachten, lekker eten en heerlijk drinken. En wat nou het leukste aan de Costa Brava is, is dat alles heel goed te bereiken is. Zo is deze kuststreek maar 200 kilometer lang, wat er voor zorgt dat je al deze verschillende soorten vakanties heel goed kunt combineren. Zo ontdek je makkelijk en snel alles wat deze Catalaanse kuststrook te bieden heeft: gegarandeerd een succes!

En om het je nog makkelijker te maken hebben wij voor jou droomvakantie naar de Costa Brava ook alle verschillende verblijfsmogelijkheden op een rijtje gezet! Ontdek hier wat het beste bij jou past om je vakantie echt ultiem te maken!