Calella on a budget – 9 tips voor een voordelige vakantie

Heb jij zin in een ultieme zon, zee en strandvakantie, maar wil je liever niet teveel uitgeven? Maak je dan geen zorgen, een budgetvakantie is zeker mogelijk in het warme en zonnige Spanje. Wat dacht je van de prachtige badplaatst Calella?

Deze populaire vakantiebestemming in het Spaanse kustgebied Costa del Maresme kent namelijk veel leuks waar je gratis, of tegen een zachte prijs van kunt genieten. Zo heeft Calella het grote voordeel dat het een fijn klimaat, mooie stranden, veel cultuur en een prachtige natuur kent. En hier kun je immers allemaal van genieten zonder dat je hiervoor veel geld hoeft uit te geven. Met de juiste tips en informatie kun je er dus echt voor zorgen dat je optimaal geniet van je vakantie, zonder diep in je buidel te moeten tasten.

Benieuwd wat er in Calella ´on a budget´ te doen valt? Lees dan zeker deze 9 tips voor een voordelige vakantie.

Tip 1: Ontdek de Torretas de Calella ruïne

Bezoek de ruïne van Torretas de Calella en ontdek niet alleen een stukje interessante geschiedenis, maar ook een prachtig uitzicht over de zee en de mooie natuur rondom Calella. Deze ruïnes liggen net buiten het badplaatsje en zijn dus ook nog eens heel goed te bereiken met een leuk fietstochtje. Kortom, het is een gratis uitje waarbij iets sportiefs, iets cultureels en de mooie natuur samenkomen.

Tip 2: Huur een fiets

Calella is een fijn badplaatsje waar alles lopend heel goed te bereiken is, maar soms wil je natuurlijk net wat verder weg om een bezienswaardigheid ontdekken. Als je dan geen auto hebt of als je gewoon graag iets actiever wilt kunnen zijn, dan is een fiets huren een hele goede optie. Zo kun je vaak heel voordelig een fiets huren voor één of meerdere dagen. Dankzij de fiets heb je dan wat meer vrijheid en kun je eenvoudig je vakantie precies zo invullen als jij zelf wilt.

Tip 3: Maak een Wandeling door Parc Dalmau

Houd je wel van wat natuurlijke pracht en praal? Bezoek dan zeker het Parc Dalmau, dit prachtige gebied kent namelijk maar liefst 18 hectare aan tuinen en bossen. Het is een afwisselend natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en misschien zelfs een lekkere picknick kunt houden. Ben je op vakantie in Calella met je kinderen? Dan zullen ze het in Parc Dalmau ook zeker naar de zin hebben dankzij de speeltuin en de schommels.

Tip 4: Bezoek de vuurtoren van Calella

Je kunt El Far de Calella haast niet missen, zo kent het een prachtige ligging op een heuvel die uitkijkt over de zee. Houd je wel van wat spectaculair uitzicht? Bezoek dan zeker deze vuurtoren en geniet daar van een prachtig uitzicht over dit mooie badplaatsje, de stranden, de zee en de bergen in de omgeving. De vuurtoren is open voor publiek en kent een informatief museum voor kinderen en volwassenen. De vuurtoren bezoeken is extra leuk tijdens het jaarlijkse festival Nits d’Estiu a Calella in juli, augustus en september, waarbij de nachten in het teken staat van muziek, theater, film en kunst.

Tip 5: Bezoek één van de vele festivals van Calella

In Calella vinden er het hele jaar door festivals plaats die geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo vindt er dus in de zomer het jaarlijkse festival Nits d’Estiu a Calella plaats, oftewel het Calella Zomeravonden Festival. Hier kun je genieten van de heerlijke Catalaanse zomeravonden onder het genot de vele live-muziek en shows. Maar dit is zeker niet alles, er vinden in dit badplaatsje vele verschillende soorten festivals plaats zoals het Renaissance festival, internationale folklore dagen  en de Sardana dansfeesten.

Tip 6: Ontdek de vele stranden in en rondom Calella

Zonnen, zwemmen, volleyballen, relaxen, lezen, spelen, slapen, vliegeren of wandelen. Het strand zit vol leuke activiteiten die je vrijwel helemaal gratis kunt doen. En laat Calella nou net een heel mooi aanbod aan stranden hebben.

Zo is er het hoofdstrand Platja Gran de Calella wat in de zomer een drukbezocht strand is met vele activiteiten, zoals concerten en voorstellingen van het traditionele Sardana dansen. Verder kent dit strand ook meerdere sportgebieden. Calella kent ook Platja De Garbí, een echt toegankelijk familiestrand met een goede ligging aan het belangrijkste hotelgebied van Calella. Houd je van een actief dagje strand? Dan moet je zeker hier zijn, er zijn hier maar liefst 9 volleybal gebieden en 2 strandvoetbal gebieden.

Houd je meer van een rustig strand? Ga dan naar Platja De Les Roques, dit strand ligt onder de vuurtoren en kent een prachtige natuurlijke omgeving met transparant water, dennenbomen en rotsen. Je kunt hier dan ook heel goed snorkelen.

Tip 7: Huur een vakantiehuis

Je vindt in de omgeving van Calella vakantiewoningen voor ieder budget: van basic tot heel luxe. Zo kun je dus ook hier een accommodatie vinden die aan jouw budget voldoet. Vakantiehuizen in Spanje zijn in vergelijking met andere soorten accommodaties vaak erg voordelig, en wat deze optie nóg voordeliger maakt is dat je hierdoor ook bespaart op hoge uitgaven in restaurants.

Nou is het natuurlijk wel leuk om een keertje uit eten te gaan tijdens je vakantie, maar dankzij een vakantiehuisje is dat een keuze en geen “moetje”. Je kunt zo zelf lekker koken in jouw eigen keuken en hierbij genieten van alle lekkere ingrediënten die de Spaanse keuken te bieden heeft. Zo kun je heerlijke maaltijden koken samen met je familie, even lekker in de tuin barbecuen of ‘s ochtends voor jullie op stap gaan even in het huisje rustig ontbijten. En naast dat dit voordelig is, is dat ook nog eens een rustgevend en gezellig momentje.

Tip 8: Ga een dagje naar Barcelona

Calella ligt op maar één uur afstand van Barcelona, waardoor je je strandvakantie uitstekend kunt combineren met een citytrip naar deze bruisende stad. Helaas kan een accommodatie in Barcelona zelf soms zeer prijzig zijn (zeker in het hoogseizoen). Een dagtripje vanuit Calella is dan echter een voordelig alternatief is. Je kunt er natuurlijk heen met de auto, dat is altijd een fijne optie, maar je hebt in Barcelona vaak wel te maken met prijzige parkeerkosten.

Een nog voordeliger alternatief is dan een reisje met de trein. Zo gaat er vanaf het centraal station van Calella om de 20 of 30 minuten een trein naar Barcelona. En een treinkaartje in Spanje, is in vergelijking met Nederlands, erg voordelig. En als je er dan eenmaal bent, dan zijn er in Barcelona ook genoeg budget activiteiten te doen: van het bezoeken van een park, het wandelen over het strand, het slenteren door de stad tot het heerlijk eten in een van de voordelige tapasrestaurants.

Tip 9: Reis goedkoop naar Calella

Er zijn verschillende opties om vanuit Nederland naar Calella te reizen: met de auto, de trein, het vliegtuig of de bus. Elke optie heeft natuurlijk weer zo zijn voor- en nadelen en het hangt natuurlijk van jouw voorkeuren en wensen af welk vervoer het beste bij jou past. Maar als je dan voor een voordelige optie gaat, dan kun je misschien nog wel het beste vliegen. Zo ben je én snel op bestemming én bespaar je vaak ook geld dankzij de low cost vliegtuigmaatschappijen die er bestaan. En hoe kom je dan aan in je accommodatie in Calella? De luchthavens rondom Calella kennen een goede verbinding naar dit badplaatsje. Zo ligt het vliegveld van Barcelona op maar 69 kilometer afstand van Calella en het Reus vliegveld op 160 kilometer afstand. Het kustplaatsje is goed verbonden met andere plaatsjes, waardoor het allemaal makkelijk te bereizen is per auto, trein of bus.

Wil jij de mogelijkheden ontdekken voor een ultieme budgetvakantie in Calalla, boek dan nu jou droomvilla om het plaatje compleet te maken!