Vakantiehuis Lloret de Mar? Boek niet zonder dit te lezen

Boek zonder boeking stress. Laat nu jouw vakantie dromen uitkomen.

Daar zit je dan achter je computer, met een gespannen lichaam en kort afgebeten nagels. De boeking stress heeft jou weer te grazen genomen en dit voel je in je hele wezen. Er staat altijd veel druk op het boeken van je volgende vakantie, het gaat immers om veel geld en dan wil je ook de juiste keuze maken. Is die villa in Lloret echt zo mooi als op de foto’s? Is de verhuurder wel betrouwbaar? Kortom, is dit het vakantiehuis in Lloret dat jou de vakantie van je dromen zult bezorgen? Beter om dan wat hulp te krijgen bij het maken van de juiste boeking. Boeken zonder boeking stress… Kan het leven echt zo mooi zijn? Het kan vaak wel wat efficiënter, sneller en gemakkelijker. Laat ons jou in ieder geval een handje helpen met wat handige tips en boek het vakantiehuis van jouw dromen in Lloret de Mar zónder stress.

8 tips voor het maken van de juiste boeking

Een goed doordachte boeking is vaak ook een boeking waar je later echt tevreden over zult zijn. Maar hoe kun je het boeken van je villa in Lloret de Mar nou goed voorbereiden? Lees daarvoor deze 8 handige tips.

Tip 1: Bekijk meerdere verhuurders

Wanneer je op vakantiehuisjes jacht gaat, is het verstandig om meerdere vakantiehuis aanbieders  of platforms te bekijken. Je krijgt zo een beter idee van de markt, oftewel wát er voor wélke prijs beschikbaar is. Je leert zo ook meer over Lloret de Mar, de verschillende wijken en het soort vakantiehuisjes waar je uit kunt kiezen. Door meerdere verhuurders te bekijken, zorg je ervoor dat je een goed vooronderzoek gedaan hebt naar de vakantievilla en haar omgeving.

Tip 2: Ga voor een geregistreerde verhuurder

Door voor een geregistreerd verhuurbedrijf te kiezen, kun je er geruster op zijn dat je dát krijgt waarvoor je ook getekend hebt. Soms kan het best wel eng zijn om online iets te boeken, het gaat immers om je vakantie en best wel een hoop geld. Je wilt dan niet aankomen in Lloret bij een aftandse woning of leeg bouwkavel. Dit soort rampscenario’s kun je voorkomen door te boeken bij een verhuurder met een goede naam. Kies voor een verhuurder die echt een expert is in Lloret en omgeving, zoals Club Villamar.

Tip 3: Maak goed gebruik van zoekfilters op de verhuursites

Veel verhuursites hebben ontzettend veel verschillende opties, je ziet door de bomen het bos niet meer. Je vult natuurlijk Lloret de Mar in als bestemming en de data die je er wilt verblijven, maar dan zijn er nog steeds veel vakantiehuizen beschikbaar. Maak dan vooral gebruik van de zoekfilters en beperk zo je keuze door extra filters in te voeren, je bent er zo zeker van dat de vakantiehuizen die je bekijkt ook passen bij jouw reisgezelschap en wensen.

Tip 4: Lees altijd de beoordelingen

Op veel verhuursites bestaat er de optie dat gasten een beoordeling achterlaten, lees deze dan ook grondig voordat je een villa in Lloret boekt. De beste accommodaties hebben meestal veel beoordelingen van tevreden gasten, maar een goede vuistregel is om een vakantiehuis te kiezen die drie of meer positieve beoordelingen heeft. Deze beoordelingen, ook wel reviews genoemd, vormen een geweldige manier om te ontdekken of de beschrijving en foto’s ook voldoen aan de werkelijkheid. Zo kom je erachter of het strand echt ‘op een steenworp afstand’ ligt of dat het eerder 15 minuten ploeteren is door de hitte van de Costa Brava.

Tip 5: Let’s get visual (oftewel bekijk alle foto’s/video´s goed)

Het is natuurlijk makkelijk om helemaal verliefd te worden op een paar mooie foto’s van het zwembad of de voorkant van het vakantiehuis. Maar houd je hoofd koel en bekijk ook alle andere foto’s. Wees er zeker van dat de advertentie foto’s van alle kamers heeft (inclusief alle slaapkamers, de woonkamer, de keuken, de speelkamer, de tuin etc.). Je zult zo een beter beeld krijgen van de omvang van het huisje en of je hier met je hele gezelschap fijn in kunt verblijven. Bekijk de foto’s goed en let goed op de details. Is er iets dat je doet twijfelen aan het huisje? Laat de foto’s “praten” over de ongeschreven details van het huisje.

Tip 6: Let goed op wat er inbegrepen is en wat voor mogelijk extra kosten zorgt.

Heb je een preselectie gemaakt van de huisjes die bij jouw wensen en vakantie passen, ga dan nu ook goed na per villa wat er wel of niet inbegrepen is. Kun je gebruikmaken van parkeerplaatsen? Zit er schoonmaakservices inbegrepen?  Is de wifi gratis? Is het zwembad echt privé of is het toch gedeeld? And last but not least, is er airconditioning in het huisje? In de hitte van de Costa Brava is dit vaak een cruciale kwestie. Bekijk goed wat er wel of niet inbegrepen zal zijn en wat voor mogelijk extra kosten kan zorgen. Sommige verhuurders vragen bijvoorbeeld ook om borg, ga goed na of je dit moet betalen en hoe dit dan betaald moet worden (bijvoorbeeld cash of met je credit card).

Tip 7: Bij twijfels, stel vragen

Heb je na dit onderzoek nog steeds vragen? Stel deze vragen dan zeker aan de online verhuurder. Better safe than sorry. Het is beter dat je duidelijkheid krijgt over al je vragen dan dat je teleurgesteld zult raken bij aankomst. Mocht je bijvoorbeeld online maar weinig foto’s van het vakantiehuisje zien, vraag dan om meer. Zijn er dus geen mogelijkheden tot persoonlijk contact over de vakantievilla of weet de online verhuurder het ook niet precies of klinkt het allemaal te goed om waar te zijn…laat dan alle alarmbellen rinkelen. Laat in het geval van je welverdiende vakantie nooit goedkoop duurkoop worden!

Tip 8: Lees het contract en/of de voorwaarden

Voordat je gaat boeken en je zuurverdiende centjes uit gaat geven aan jouw nieuwe droom vakantiebestemming, is het natuurlijk wel belangrijk dat je de kleine lettertjes leest. Lees dus vóór het boeken goed het contract en/of de voorwaarden door. Bekijk daarbij goed wat de betalingsregeling is (wanneer moet er wat betaald worden) en ook wat de annuleringsregeling is (mocht er uiteindelijk toch iets tussenkomen). Kijk ook goed na of dat alles dat volgens de advertentie inbegrepen zou zijn ook daadwerkelijk inbegrepen zit. Loop verder het contract of de voorwaarden na om te kijken wat er expliciet niet inbegrepen is en zodoende tot hogere kosten kan leiden. En ten slotte, zoek ook altijd even uit wat er gebeurt in het geval van onvoorziene omstandigheden zoals schade aan het vakantiehuis.

Het alternatief: boeken als een kip zonder kop

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen gehoor te geven aan deze boeking tips. En gewoon het eerste de beste vakantiehuis kiezen in Lloret die wat leuke foto’s heeft. Oké, wie niet waagt, wie niet wint. Je kunt dan een risico nemen en in het diepe springen. Wie weet heb je geluk en vind je direct een mooie villa voor een scherpe prijs. Maar wat als dit niet het geval is… en je daar staat met je gezinnetje aan de rand van een beerput?

Een ander alternatief is dat je juist de andere kant opslaat en te ver doorslaat in je onderzoek: nagelbijtend honderden vakantiehuizen bekijken als een kip zonder kop. Je zult dan al zó gestresst raken, dat je eigenlijk al een vakantie nodig hebt om bij te komen van het boekingsproces. Laten we vooral niet vergeten dat het boeken van een vakantie ontspannend en leuk moet zijn. Je gaat immers op vakantie naar je droomvilla! Stel dus vooraf je budget en wensen vast, zoek doelgericht en zodra je merkt dat je door de bomen het bos niet meer ziet…zoek dan hulp bij de experts! Zij zijn hier immers met een reden!

Doelgericht zoeken en boeken, hoe doe je dat?

Wanneer je het zoeken van je ideale vakantiewoning nét wat doelgerichter, effectiever en doordachter aanpakt, kan dat echt voor een veel ontspannender proces zorgen. Zo kun je namelijk echt genieten van de voorpret van het plannen van de vakantie. Samen met je reisgezelschap zit je achter de laptop en kijk je naar al die mooie vakantiehuizen in Lloret waar je uit kunt kiezen en stel je je al voor hoe jullie daar in het zwembad springen of een koud biertje op het terras drinken.

Geen gesnauw, geen gestress, geen laptops die van tafels gegooid worden. Ontspannen kiezen jullie de beste verhuurders in Lloret uit en selecteren jullie een aantal zoekfilters. Daarna bekijken jullie de verschillende opties: vergeet niet de reviews en de foto’s goed te bekijken. En maak dan vooral een preselectie die je weer verder onderzoekt. Ontspannen boeken… Zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet. Maar het maakt je leven net wel makkelijker en het zorgt ervoor dat je nóg een stapje dichter bij jouw droomvakantie bent.

Alles wat je zoekt, vinden op één plek…

Als je je leven nou nóg gemakkelijker wilt maken, dan kies je gewoon een verhuurder uit waarbij je verzekerd bent van het beste aanbod. Alles wat je zoekt, vinden op één plek… Dit doe je bij Club Villamar. Dankzij het uitgebreide aanbod aan vakantiehuizen in Lloret de Mar zul je hier gegarandeerd jouw droomvilla vinden.


Heb je je droomvilla gezien op de Club Villamar website en heb je vragen? Of wil je graag meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van het huren van een vakantievilla voor jouw droomvakantie in Lloret? Neem dan gerust contact met ons op, als echte Spanje experts helpen wij je hier graag verder mee!