Villa Lloret de Mar: Waar moet je op letten?

Zoek gericht en voorkom keuzestress. Vind jouw droomvilla in 5 makkelijk stappen.

Wil je graag een vakantievilla in Lloret de Mar huren maar weet je niet waar je moet beginnen? Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming en er is daardoor veel keuze qua accommodaties. Maar niet alle vakantiehuizen in Lloret de Mar zijn hetzelfde en je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken en de villa van je dromen boeken. Zo veel keuze kan wel eens leiden tot keuzestress… Want waar moet je nou op letten bij het boeken van je villa in Lloret de Mar?

Lloret is een hele diverse vakantiebestemming, zo kun je hier zowel terecht voor een rustige strandvakantie als voor een feestvakantie waarbij je tot in de late uurtjes uitgaat. Lloret heeft namelijk heel veel te bieden: van een heerlijk klimaat, prachtige stranden, een rustgevende natuur, een bruisend uitgaanscentrum, heerlijk eten tot een interessante geschiedenis. En doordat Lloret zo divers is, heb je hier ook een heel divers aanbod aan vakantievilla’s.

Kortom, nog meer dingen om uit te kiezen. En om het dan nog ingewikkelder te maken, moet je ook nog eens rekening houden met de wensen en behoeften van jouw hele reisgezelschap… Stress, stress en nog meer stress, dat is wat dat oplevert. Dat moet toch makkelijker kunnen, hoor ik je denken? Ja dat kan zeker, ontdek in deze blogpost hoe.

5 stappen voor het uitkiezen van jouw droomvilla in Lloret

Er zijn vele mooie vakantiehuizen te vinden in Lloret de Mar, maar waar moet je nou op letten? Dit hangt natuurlijk ten eerste af van de wensen en behoeften van jouw reisgezelschap. Waar zitten jullie het liefste? Wat is jullie budget? Wat moet een vakantiehuis voor jullie nou echt beschikken? Kun je wel wat hulp gebruiken bij deze zoektocht? Laten we jou daar dan eens een handje mee helpen. Met de volgende 5 stappen zul je in een handomdraai jouw droomvilla in Lloret de Mar vinden:

Stap 1: Kies iets dat past bij jouw budget

Voordat je begint met zoeken, is het heel belangrijk dat je goed weet wat jouw budget is. Hier gaat het dus om het budget van het hele reisgezelschap. Aan de hand van jouw budget kun je namelijk al goed zien wat voor vakantiehuizen in Lloret er voor jou te huren zijn. Met een budget in gedachte kun je gerichter zoeken. Er bestaan vakantiehuizen in allerlei soorten en maten, je zult haast voor elk budget iets kunnen vinden. Dus zoek goed en vind een vakantiehuisje dat past bij jouw budget.

Stap 2: Leer eerst Lloret de Mar wat beter kennen

We zeiden het eerder al, Lloret de Mar is erg divers. Het is daarom aan te raden om vooronderzoek te doen en te ontdekken wat dit populaire kustplaatsje allemaal te bieden heeft. Des te beter je Lloret zult kennen, des te beter je een keuze kunt maken. Bekijk bijvoorbeeld wat er allemaal te doen is in dit bruisend stadje én waar dit allemaal te doen valt. Om je alvast een idee te geven: dit kustplaatsje met zo een 38.000 inwoners kent een kustlijn van maar liefst 9 km met veel verschillende soorten stranden. Het is één van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava en tijdens de zomer kan het inwonertal tot maar liefst 160.000 mensen oplopen. Verder kent het ook een handige locatie, vlakbij de bruisende steden Girona (op 40 kilometer afstand) en Barcelona (op 75 kilometer afstand). Reis je graag met het vliegtuig naar de Costa Brava? Dan kun je dus ook heel goed naar Barcelona of Girona vliegen en per bus of huurauto naar Lloret reizen. Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over Lloret. Doe online wat onderzoek en bedenk of dit bruisende plaatsje bij jouw vakantiewensen past.

Stap 3: Bedenk wat voor een vakantie jij graag wilt

Oké, je kent Lloret de Mar nu al wat meer en je hebt een beter idee van wat dit kustplaatsje allemaal te bieden heeft. Nu is het moment om duidelijk voor ogen te hebben wat jij nou precies verwacht van je vakantie. Waar is jouw reisgezelschap naar opzoek? Is dat strand, feesten, natuur, cultuur of sport? Of is dat een combinatie van meerdere dingen? Zodra je dit beter weet, kun je ook gerichter op zoek gaan naar een vakantiehuis die aan al jouw wensen voldoet. Ga er dus eens goed voor zitten en bedenk (alleen of met je hele reisgezelschap) wat er nou echt niet mag ontbreken tijdens de vakantie. Wanneer je je droomvakantie duidelijk voor ogen hebt, zal dit de zoektocht naar het perfecte vakantiehuisje nog verder vergemakkelijken.

Stap 4: Ga voor een vakantiehuis op jouw ultieme locatie

Je hebt je vakantiebestemming al uitgekozen, maar je moet nu natuurlijk ook goed nadenken over wáár in Lloret de Mar je het liefste zit. Dit kustplaatsje kent verschillende stranden, baaien en wijken waar je uit kunt kiezen. Jouw ultieme locatie hangt van jouw wensen maar ook van jouw reisgezelschap af. Voor een stelletje zonder kinderen en met auto kan het heerlijk zijn om een wat afgelegen villa net buiten Lloret te huren. Maar reis je met kleine kinderen dan kan het handiger zijn om voor een centrale ligging vlakbij het strand te kiezen. Laat je dus niet verleiden door mooie foto’s, maar houd goed voor ogen wat voor een locatie bij jou past. Kijk op een kaart naar de locatie in relatie met de afstand naar het strand, het centrum, supermarkten, restaurants en andere plekken die je veel zult bezoeken. Dit kan echt jouw vakantie maken: location is key.

Stap 5: Kies een vakantiehuisje die aan al jouw wensen voldoet

Wat jouw droom vakantiehuisje is, hangt natuurlijk ook van jouw wensen en reisgezelschap af. Je wilt een vakantiehuis uitkiezen die past bij de grootte van jouw reisgezelschap. Kies dus een villa uit waar iedereen inpast, inclusief de viervoetige familieleden (je huisdieren). Mocht je je harige beste vriend meenemen, ga dan opzoek naar een vakantiehuisje waar dit ook toegestaan is. Denk verder goed na over welke voorzieningen er voor jullie sowieso in het huisje moeten zitten: een grote keuken, een terras, een zwembad, een ruime huiskamer, parkeerplaatsen, speelruimte voor de kinderen etc, etc. Maar denk ook specifieker zoals aan een wasmachine, een vaatwasser of een televisie. Stel hier een lijstje voor op, dit helpt met het gerichter zoeken.

Het alternatief: zeg maar dag tegen jouw droomvakantie

Je kunt natuurlijk denken: wat een gedoe, ik kies gewoon het eerste de beste vakantiehuisje uit. En wie weet heb je geluk en kies je een vakantievilla in Lloret de Mar die perfect bij al jouw wensen past. Maar Lloret is divers en het kan dus ook zeker voorkomen dat je een kant van Lloret gaat zien die eigenlijk helemaal niet bij jouw droomvakantie past. Zo kun je dan bijvoorbeeld per ongeluk een centrale vakantievilla uitkiezen voor jouw gezin met 2 kleine kinderen, naast dé discotheek van Lloret. Of kies je samen met je groep vrienden voor een vakantiehuis met zwembad, máár dan weer zo ver van het bruisende nachtleven dat jullie elke nacht een taxi naar huis moeten pakken. Zeg maar dag tegen je droomvakantie… En dat terwijl je in 5 makkelijke stappen al een vakantievilla in Lloret kunt vinden die het plaatje van jouw vakantie helemaal afmaakt.

Toch maar wat beter zoeken…

De zoektocht eenmaal ingaan is misschien wel stressvol: des te beter je zoekt, des te meer je zult merken dat de keuze reuze is. Maar des te beter je deze zoektocht voor kunt bereiden, des te makkelijker en stressvrijer je je droomvilla zult vinden. En laten we eerlijk zijn, stress maakt je nou niet echt een leuker mens om mee samen te leven. Laten we dit proces vooral zo makkelijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat dit zo snel mogelijk achter de rug is. Dan ben jij ook weer te genieten en kun je samen met je vrienden of je familie focussen op wat echt leuk is: de voorpret van het bedenken wat je wel niet allemaal gaat doen in Lloret. Zo ga je al veel ontspannender je vakantie in en voorkom je ook nog eens stress op vakantie wanneer je ontdekt dat de vakantievilla niet is wat het leek te zijn. In 5 makkelijk stappen zoek je gericht en vind je de villa van je dromen.

Maak het jezelf nog gemakkelijker…

Kan het nog makkelijker? Ja, als je boekt bij een verhuurder waarbij je verzekerd bent van het beste aanbod. Zo ga je voor kwaliteit en vind je ook nog eens alles wat je zoekt op één plek… Bij Club Villamar komen je dromen uit dankzij het uitgebreide aanbod aan vakantiehuizen in Lloret de Mar.


Heb je je droomvilla gezien op de Club Villamar website en heb je nog vragen? Of wil je graag meer informatie ontvangen over het stressvrij boeken van jouw ideale vakantievilla in Lloret? Neem dan gerust contact met ons op, als echte Spanje experts helpen wij je hier graag verder mee!