Handige inpaktips voor een verblijf in een vakantievilla

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje en verblijf je in een je eigen vakantiehuis? Of ben je voornemens om een vakantiehuis te boeken in Spanje, in wellicht wel een prachtige vakantievilla met privé zwembad? Dan verandert dit natuurlijk het hele inpak proces. Voor een verblijf in een vakantiehuis of villa heb je immers andere dingen nodig dan wanneer je in een andere soort accommodatie verblijft.

In je eigen vakantievilla heb je immers de beschikking over allemaal privé faciliteiten, waaronder een eigen volledig uitgeruste keuken waar je gebruik van kunt maken, een complete woonkamer, een mooi buitengedeelte veelal met privé zwembad en nog zoveel meer.   

Maar wat is er nou eigenlijk over het algemeen allemaal inbegrepen en voorhanden in de vakantiehuis? En wat is er niet inbegrepen maar heb je vaak wel nodig? Soms kan het van te voren moeilijk in te schatten zijn wat nou echt belangrijk is om mee te nemen. Maar wees gerust, hulp is nabij met deze handige inpaktips voor jouw verblijf in een Spaanse vakantievilla.

10 spullen die handig zijn om mee te nemen

1. Opladers

Dit klinkt misschien wel heel erg logisch, maar het is toch iets dat we echt nodig hebben en toch wel vaak vergeten als we op reis gaan. We nemen vaak veel elektronische apparaten mee op vakantie, denk hierbij alleen al aan (meerdere) telefoons, laptops, camera´s, fototoestellen of Ipads. Het meenemen van extra opladers is dus helemaal niet zo een slecht idee. En vergeet ook niet om een reisoplader mee te nemen, bijvoorbeeld één die werkt op batterijen, zonne-energie of die je kunt gebruiken in je auto. Na een lange dag reizen, zul je bij aankomst op je vakantiebestemming blij zijn dat je je telefoon nog kunt gebruiken om even te bellen dat je over bent of om dat eerste fotootje te schieten van je eigen droomvilla.

2. Schoonmaak artikelen

Vaak betaal je voor een vakantiehuis in Spanje schoonmaakkosten of zijn deze bij de huur van de vakantievilla inbegrepen. Dit betekent dat je aan het einde van het verblijf de villa niet zelf schoon hoeft te maken. In sommige gevallen is er ook een tussentijdse schoonmaak bij de prijs inbegrepen of tegen een meerprijs bij te boeken. Maar hier zit het doen van de was en de afwas natuurlijk niet bij inbegrepen, dit doe je tijdens je vakantie gewoon zelf. Natuurlijk kan het zo zijn dat je vakantiehuis wel een sponsje, doekje, (af)wasmiddel, plasticzakken, theedoek etc. aanbiedt, of dat je dit kunt kopen in de dichtbij gelegen plaatselijke supermarkt, maar vaak is dit niet het eerste waar je bij aankomst zin in hebt. Als je er plek ervoor hebt in je auto dan  is het altijd makkelijker om deze dingen gewoon zelf mee te nemen. Zo heb je de spullen bij je die je fijn vindt om te gebruiken en weet je zeker dat je kleding zo gewassen wordt zoals jij dat het liefste hebt.

3. Kinderbeveiliging

Reis je met (kleine) kinderen? Dan kan het handig zijn om kinderbeveiliging mee te nemen. Tenzij je in Spanje een vakantiehuis huurt die speciaal ingericht is op kinderen en daardoor ook speciale beveiliging kent. Over het algemeen is echter vrij  onwaarschijnlijk dat een vakantievilla standaard helemaal kindveilig is. Heb je genoeg plek, pak dan een traphekje in. Wil je graag de stroomaansluitingen bedekken voor de nieuwsgierige kindervingertjes, dan kun je ook gewoon tape gebruiken, dit geeft hetzelfde niet aanraken-effect. 

4. Plastic zakken

Boterhamzakjes, ziplock zakjes, plastic tasjes, vuilniszakken, er bestaan vele verschillende soorten plastic zakken met allemaal een eigen functie. Er bestaan vele verschillende toepassingen voor elke reiziger: zo kun je een boterhamzakje gebruiken voor het meenemen van een snack naar het strand, kun je een ziplock zakje gebruiken voor het verpakken van je toiletartikelen en kun je een plastic zak gebruiken voor het bewaren van je vuile was. Of het nou gaat om het weggooien van vuilnis of het bewaren van spullen, aan plastic zakken heb je nooit genoeg.

5. Lakens en handdoeken

Er gaat niets boven thuis, als we het hebben over je eigen fijne lakens en handdoeken. Huur je een vakantiehuis met zwembad of een echte Spaanse strandvilla? Dan wil je natuurlijk een grote, zachte strand handdoek meenemen. Check bij jouw vakantievilla of er lakens en handdoeken inbegrepen zijn. Wat vind je zelf fijn om mee te nemen van huis? Bedenk goed wat er nog ontbreekt qua linnengoed in jouw huisje, wat je graag mee wilt nemen én ook hoeveel ruimte je hebt om iets mee te nemen.

6. Wc papier

Is dit nou echt nodig? Misschien niet. Maar meenemen kan toch nooit kwaad. Je kan het immers ook nodig hebben tijdens je autoreis. Want zeg nou zelf….er is niets zo erg dan tot de ontdekking komen tijdens je reis of na een lange dag reizen,  dat er geen wc papier is.

7. Drankjes bij aankomst

Vind je het ook zo lekker om een drankje te drinken op vakantie? Stel je voor: je arriveert in jouw prachtige vakantiehuis met uitzicht op de Spaanse kust, je zit daar op het mooie terras in een warm mediterraans zonnetje, helemaal ontspannen en aan het bijkomen van de reis…en dan kom je tot de ontdekking dat je geen drankje hebt….help! Lekker een drankje drinken op vakantie is altijd fijn en helemaal als je net aankomt, wilt acclimatiseren, en alle reisspanning nog even van je af wil laten glijden. Nou kun je natuurlijk altijd snellen naar een Spaanse supermarkt, indien deze nog open is, maar soms zit je erg afgelegen of heb je simpelweg geen zin om direct na aankomst weer de auto in te stappen.  Begin je vakantie dus ontspannen, en wees goed voorbereid door een lekker wijntje/biertje/cocktailtje of non-alcoholische versnapering mee te nemen. 

8. Kruiden en jouw favoriete keukenmes

Zelfs als je geen foodie bent, dan kan het alsnog fijn zijn om op vakantie jouw favoriete kruiden mee te nemen. In een vakantiehuisje zitten vaak wel een aantal basisproducten inbegrepen, zoals zout, peper of olie, maar jouw favoriete kruiden voor het bereiden van jouw lekkerste maaltijden zullen er waarschijnlijk niet staan. Neem dus een aantal van je favoriete kruiden mee en voel je zo nog meer thuis in je vakantiehuis. En als je dan lekker gaat koken daar in de Spaanse zon, dan kan het ook fijn zijn om een goed keukenmes mee te nemen. Met je eigen mes snij je uiteindelijk toch wel echt het beste.

9. Entertainment

Ook dit hangt van jouw vakantiehuis in Spanje af, sommige villa´s beschikken over televisies, dvd-spelers, films, boeken, spelletjes of speelgoed. Kijk wat er bij jouw huisje inbegrepen is en wat je zelf echt graag mee wilt nemen voor jouw reisgezelschap. Ga je met je kids op vakantie? Het kopen van een aantal nieuwe (of gebruikte) items zoals knutselbenodigdheden, actiefiguurtjes en nieuwe apps voor op vakantie (of het opgraven van oude favorieten) kan de vakantie nóg leuker maken voor kinderen en ze bezighouden als mama en papa tijd nodig hebben om even bij te komen van een lange dag reizen of gewoon even lekker willen ontspannen op vakantie.

10. Strandspullen

Ga je tijdens je vakantie genieten van een strandvilla? Of zal je in de buurt van een meertje zitten? Vergeet dan ook zeker niet om allerlei handige strandspullen mee te nemen zoals stoeltjes, strandhanddoeken, lakens, zandspeelgoed, parasols, zwembandjes, voetballen, frisbees, vliegers etc etc. Pak ook zeker een handige strandtas of rugzak in die je kunt gebruiken voor het tillen van al die spullen en het bewaren van zonnebrandcrème, muggenspray en een kleine EHBO-kit met verband en ontsmettingsmiddel. De spullen die je mee zult nemen, hangen natuurlijk af van jouw reisgezelschap en ook van hoeveel je mee kunt nemen. Als je naar je bestemming vliegt, kijk dan voor opvouwbare waterflessen, gemakkelijk te verpakken opblaasbare strandballen en een warm/koude isolerende zak die ideaal voor picknicks zijn.

Jouw vakantiehuisje en jouw persoonlijke voorkeuren

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Elk vakantiehuisje is natuurlijk anders, dus zoek vooral uit wat er wel en niet inbegrepen is in jouw accommodatie. Wat jij mee wilt hebben, hangt natuurlijk heel erg af van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Jouw benodigdheden hangen ook af van jouw soort vakantie. Uit wie bestaat je reisgezelschap? Waar ga je heen? Wat gaan jullie vooral veel doen? Hoe zal het weer zijn? Wat voor een soort vakantiehuisje hebben jullie gehuurd? Aan de hand van een handige checklist kun je dan kijken wat je huisje wel of niet biedt, en wat je dus wel of niet mee moet nemen.

Vakantiehuis checklist (pas aan op jouw situatie in Spanje):

Bed en bad:

  • Handdoeken
  • Lakens
  • Toiletartikelen (zeep/shampoo/conditioner etc)

Keuken:

  • Afwasmiddel en vaatwastabletten
  • Theedoeken
  • Genoeg bestek en servies voor het aantal mensen dat er zal verblijven
  • Kruiden (er is misschien wel zout en peper, maar je kunt beter wel je eigen favoriete kruiden meenemen!)
  • Koffie- en koffiefilters
  • Keukenpapier
  • Vuilniszakken

Kinderen:

  • Kinderwagen
  • Wieg en/of box
  • Kinderbeveiliging (stopcontact afdekkingen, kastsloten, traphekje)
  • Babyspeelgoed
  • Bordspellen en speelkaarten
  • Films

Buiten:

  • Fietsen
  • Strandspeelgoed
  • Strand/zwembad handdoeken (ga er niet van uit dat de handdoeken van het huisje goed zijn voor gebruik buitenshuis)
  • Ballen, een frisbee, sportspullen
  • Zwembandjes en zwembad speelgoed

Overige:

  • Wasmiddel
  • Schoonmaakproducten (voor een snelle schoonmaakbeurt, de grondige schoonmaak zit waarschijnlijk al inbegrepen)
  • Plastic zakken (vuilniszakken, plastic tasjes, boterhamzakjes, ziplock zakjes… je kunt er nooit genoeg van krijgen!)
  • Benodigdheden voor je huisdier (als je je trouwe viervoeter meeneemt)
  • Muziek (boxjes voor je telefoon of een andere manier om muziek af te spelen)
  • Opladers

Heb je twijfels over wat er nou eigenlijk precies inbegrepen, aanwezig of evt. bij te boeken is, dan je kunt uiteraard ook altijd even informeren  na de mogelijkheden. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jouw verblijf in Spanje zo compleet en aangenaam mogelijk is!