Top 10 stranden om te bezoeken aan de Costa Blanca voor zon, zand en sereniteit

Naarmate de zomer nadert, beginnen veel mensen hun vakantie te plannen en wat is er beter dan ontspannen op het strand? Als je op zoek bent naar een bestemming die zowel zon als sereniteit biedt, is de Costa Blanca in Spanje een uitstekende keuze. Deze regio heeft meer dan 200 kilometer kustlijn en meer dan 100 stranden, elk met zijn eigen charme en karakter. In dit artikel zullen we de top 10 stranden aan de Costa Blanca voor zon, zand en sereniteit benadrukken.

1. Playa del Portet, Moraira

Gelegen in het pittoreske stadje Moraira, is Playa del Portet een kleine, beschutte baai met kristalhelder water. Het strand is omringd door rotsachtige kliffen, wat het een afgelegen gevoel geeft en bescherming biedt tegen de wind. Het kalme water maakt het een ideale plek om te zwemmen en te snorkelen.

2. La Granadella, Javea

La Granadella is een kleine kiezelstrand tussen twee kliffen, met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het is perfect voor mensen die een rustige dag op het strand willen, weg van de drukte. Het kristalheldere water maakt het ook een uitstekende plek om te snorkelen, terwijl de nabijgelegen restaurants heerlijke zeevruchten serveren.

3. Cala Moraig, Benitachell

Cala Moraig is een verborgen juweeltje, gelegen in een natuurpark aan de rand van Benitachell. Het strand is omgeven door dramatische kliffen en heeft kristalhelder water, waardoor het een populaire plek is om te duiken en te snorkelen. Het is ook geweldig voor mensen die van wandelen houden, omdat er veel paden zijn om in de omgeving te verkennen.

4. Cala de la Fustera, Benissa

Cala de la Fustera is een prachtig zandstrand met helder water, gelegen tussen de steden Calpe en Moraira. Het is een populaire plek voor gezinnen met kinderen, dankzij het kalme water en tal van voorzieningen, zoals restaurants, douches en toiletten.

5. Playa de Levante, Calpe

Playa de Levante is het belangrijkste strand in Calpe, een bruisende stad aan de Costa Blanca. Het is een lang zandstrand met veel activiteiten, zoals jetskiën, parasailen en beachvolleybal. Ondanks de populariteit is het nog steeds mogelijk om een rustige plek te vinden om te ontspannen en van de zon te genieten.

6. Playa de la Fossa, Calpe

Playa de la Fossa is een andere populaire strand in Calpe, bekend om zijn prachtige uitzicht op de rotsformatie Penon de Ifach. Het strand is breed en zanderig, met tal van voorzieningen, waaronder restaurants, bars en watersportactiviteiten. Het is een uitstekende plek voor gezinnen, dankzij de ondiepe wateren en reddingsdienst.

7. Playa de San Juan, Alicante

Playa de San Juan is een lang, breed, zanderig strand gelegen in de stad Alicante. Het is een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen, dankzij het kristalheldere water en de vele activiteiten, waaronder beachvolleybal, windsurfen en zeilen. Er zijn ook tal van restaurants en bars langs de promenade.

8. Playa del Postiguet, Alicante

Playa del Postiguet is een ander populair strand in Alicante, gelegen aan de voet van het kasteel Santa Barbara. Het strand is breed en zanderig, met tal van voorzieningen, waaronder douches, toiletten en strandparasols. Het is een geweldige plek om te genieten van de zon en de zee terwijl je dicht bij het stadscentrum bent.

9. El Portet, Moraira

El Portet is een klein, zanderig strand gelegen in Moraira, omgeven door rotsachtige kliffen en kristalhelder water. Het is een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen, en er zijn tal van restaurants en cafés langs de promenade waar je iets te eten kunt halen. Het strand is bijzonder mooi bij zonsondergang wanneer de lucht roze en oranje kleurt.

10. Playa de la Zenia, Orihuela

Playa de la Zenia is een breed, zanderig strand gelegen in Orihuela Costa, populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Het is een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden, met tal van voorzieningen, waaronder douches, toiletten en strandbars. Er zijn ook tal van restaurants en winkels in de omgeving.

De Costa Blanca is een prachtige bestemming met tal van stranden om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen baai of een bruisende badplaats, er is voor elk wat wils. We hopen dat dit artikel je wat inspiratie heeft gegeven voor je volgende strandvakantie, en we moedigen je aan om deze mooie stranden te bezoeken en te genieten van de zon, het zand en de rust die de Costa Blanca te bieden heeft.

Als u een strandvakantie aan de Costa Blanca plant, waarom dan niet naar een hoger niveau tillen door een vakantievilla met een privézwembad te boeken? Stel je voor dat je je eigen oase hebt waar je in alle privacy kunt ontspannen en van de zon kunt genieten. Club Villamar biedt een breed scala aan vakantievilla’s met privézwembaden op enkele van de mooiste locaties aan de Costa Blanca, waaronder Moraira, Javea, Calpe en Alicante. Hun villa’s zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf, en hun team staat altijd klaar om je te helpen met eventuele vragen of zorgen. Het boeken van een vakantievilla bij Club Villamar geeft je de ultieme strandvakantie-ervaring, dus waarom verwen je jezelf niet en maak je je volgende vakantie onvergetelijk?