Alicante Gids voor Vakantiegangers

Alicante is een prachtige stad gelegen aan de Costa Blanca in Spanje. Met haar heerlijke mediterrane klimaat, zandstranden, prachtige kustlandschap en interessante geschiedenis en cultuur is Alicante de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie met familie en vrienden. In deze gids presenteren we een aantal van de beste dingen om te zien en te doen in Alicante, zodat u het meeste uit uw verblijf kunt halen. Lees verder voor meer informatie!

Alicante, een uitzonderlijke stad

Alicante – een prachtige Spaanse stad waar veel te zien en te doen is

Alicante is een prachtige stad in Spanje die veel entertainment en activiteiten belooft om te beleven tijdens uw verblijf. Met prachtige stranden zoals La Albufereta en bijzondere bezienswaardigheden zoals het adembenemende Castillo de Santa Bárbara is hier voor ieder wat wils. Een vakantie in Alicante met familie of vrienden wordt een onvergetelijk avontuur, van het verkennen van de vele historische bezienswaardigheden tot het genieten van het bruisende nachtleven en de gastronomie. Het lijdt geen twijfel dat er in Alicante veel moois te doen is en dat u naar meer zult verlangen!

Dingen om te zien in Alicante – van het kasteel tot de stranden, er is voor elk wat wils

Er is voor elk wat wils in Alicante, Costa Blanca! Van de oude charme van het Castillo de Santa Bárbara tot de sprankelende stranden, het is een prachtige plek om te verkennen. Het Castillo de Santa Bárbara domineert de stad en biedt een prachtig uitzicht over Alicante. De enorme stenen muur is het toneel geweest van vele historische gebeurtenissen en een rondleiding geeft u inzicht in de fascinerende geschiedenis van het gebied. De stad Elche, met zijn tijdloze architectuur, heeft enkele van de oudste palmbossen van Europa – een bezienswaardigheid die u niet mag missen! En wat is er beter dan een verfrissende middag in het kristalheldere water van de prachtige stranden van Alicante? Of u nu op zoek bent naar spannende excursies of ontspannende uitjes, er is voor elk wat wils in Alicante!

Kasteel van Alicante, Costa Blanca

Dingen om te doen in Alicante – van wandelen tot kajakken, er is geen tekort aan dingen om te doen

Alicante is de perfecte vakantiebestemming voor activiteiten en avontuur! Van sightseeing tot wandelen en kajakken, er zijn activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Een boottocht naar het Isla de Tabarca is de beste manier om de natuur van de regio Alicante te verkennen, terwijl u kunt afkoelen met een duik in het kristalheldere water. Tijd doorbrengen op de prachtige stranden van Alicante, gevolgd door een mediterrane maaltijd, maakt uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring die alleen maar meer betekenis krijgt wanneer u getuige bent van de beste zonsondergang ooit. Of u nu op zoek bent naar activiteiten of ontspanning, Alicante heeft het allemaal!

Stranden van Alicante – van het beroemde Playa de Levante tot verborgen baaien, er is een strand voor iedereen

Alicante, gelegen aan de meest oostelijke kust van Spanje, heeft enkele van de mooiste stranden van Europa. Van het beroemde Playa de Levante tot kleine badplaatsen als Calpe, tot verborgen inhammen en baaien, er is een strand voor iedereen. Met zijn kilometerslange mediterrane kustlijn biedt Alicante een groot aantal plaatsen om te verkennen, van Moraira en Javea in het noorden tot Denia en Altea in het zuiden. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen reizigers ook prachtige kliffen met kleine baaien ontdekken, zoals Cabo de la Huerta. Een vakantie aan zee is altijd een goede manier om te ontsnappen aan de drukte van alledag – dus verken samen met ons alles wat de zandstranden van Alicante te bieden hebben!

Peñón de Ifatch, Calpe

Activiteiten in Alicante – van tennis tot golf, er is voor elk wat wils

Op het gebied van activiteiten heeft Alicante veel te bieden! Of het nu gaat om een ochtendje tennissen of een middagje golfen, u vindt er zeker iets moois. De stranden en golfbanen van deze prachtige stad tonen het ongelooflijke landschap en het kristalheldere water, waardoor het de perfecte bestemming is voor buitenactiviteiten. Als u graag op onderzoek uitgaat, probeer dan eens rondleidingen met een gids langs de spectaculaire historische locaties van Alicante of maak leuke wandelingen door natuurgebieden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dus waarom wachten? Boek uw droomvakantie in Alicante met uw familie of vrienden en creëer herinneringen die een leven lang meegaan!

Restaurants in Alicante – van de traditionele Spaanse keuken tot internationale gerechten, er is voor elk wat wils

Voor een echt authentieke ervaring in Alicante hoeft u niet verder te zoeken dan de plaatselijke restaurants. Geniet van paella bereid met perfect gekookte zeevruchten, evenals van een reeks traditionele gerechten! Het restaurant Bodeguita 1999 is een van de beste plaatsen om te bezoeken, een plaatselijke favoriet die bekend staat om zijn paella’s en tapas. Tapas Alicante is een andere fantastische plek waar u kunt genieten van tapas zoals kroketten en patatas bravas. Cervecería ESTIU Bar is ook een fantastische en goedkope aanrader. Met zulke verleidelijke keuzes zult u niet weten waar u terecht kunt in de levendige eetscene van Alicante!

Villa Arrosa in Calpe, Costa Blanca

Alicante is een prachtige stad in Spanje waar veel te zien en te doen is. Of je nu op zoek bent naar dingen om te zien, dingen om te doen of stranden om te ontspannen, er is voor elk wat wils in Alicante. En nu, met onze geweldige selectie van vakantievilla’s, kunt u uw reservering maken en genieten van alles wat deze fantastische stad te bieden heeft in het comfort van uw eigen huis weg van huis. Dus waar wacht u nog op? Reserveer vandaag nog!