De Ultieme Gids voor het verkennen van de Costa Blanca met een beperkt budget

Als reizigers houden we er allemaal van om nieuwe plaatsen te verkennen, en de Costa Blanca in Spanje is daarop geen uitzondering. Bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en warm weer, is de Costa Blanca een bestemming die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Als je echter een beperkt budget hebt, kan het moeilijk zijn om deze prachtige regio te verkennen zonder de bank te breken. Maar maak je geen zorgen, in deze ultieme gids zal ik enkele tips delen over hoe je de Costa Blanca kunt verkennen met een beperkt budget zonder aan plezier in te boeten.

Haven van Alicante

Kies de juiste tijd om te bezoeken

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het plannen van een budgetreis naar de Costa Blanca is de tijd van het jaar. Het hoogseizoen is tussen juni en september, en de prijzen voor accommodatie en activiteiten kunnen behoorlijk hoog zijn. Als je kunt, probeer dan je bezoek te plannen tijdens de schouderseizoenen, die van april tot mei en van oktober tot november zijn. Tijdens deze periodes is het weer nog steeds aangenaam en zijn de prijzen voor accommodatie en activiteiten veel betaalbaarder.

Gebruik het openbaar vervoer

Een auto huren kan duur zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Gebruik in plaats daarvan het openbaar vervoer om de regio te verkennen. Er zijn regelmatige bussen die de belangrijkste steden en dorpen langs de Costa Blanca verbinden, en de prijzen zijn redelijk. Je kunt ook de tram nemen van Alicante naar Denia, die een prachtig uitzicht op de kust biedt.

Verblijf in budgetvriendelijke accommodaties

De Costa Blanca biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van luxe resorts tot budgetvriendelijke hostels. Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om in een hostel of budgethotel te verblijven. Hostels bieden slaapzalen, wat een geweldige manier kan zijn om andere reizigers te ontmoeten en tegelijkertijd geld te besparen. Als je meer privacy verkiest, zoek dan naar budgethotels of appartementen die zelfstandige faciliteiten bieden.

Verken de stranden

De stranden langs de Costa Blanca behoren tot de mooiste van Spanje, en het beste is dat ze gratis zijn! Breng je dagen door met zonnebaden, zwemmen en ontspannen op het strand. Enkele van de meest populaire stranden zijn Playa del Postiguet in Alicante, Playa del Levante in Benidorm en Cala Finestrat in Finestrat. Vergeet niet je eigen eten en drinken mee te nemen om geld te besparen.

Bezoek de lokale markten

De lokale markten in de Costa Blanca zijn een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren en wat budgetvriendelijke souvenirs te vinden. De markten verkopen alles van verse producten tot handgemaakte ambachten, en de prijzen zijn meestal redelijk. Enkele van de beste markten om te bezoeken zijn onder andere de Mercado Central in Alicante, de Mercadillo in Javea en de Rastro in Denia.

Geniet van de lokale keuken

Uit eten gaan in de Costa Blanca kan duur zijn, vooral in de toeristische gebieden. Er zijn echter genoeg budgetvriendelijke opties beschikbaar als je weet waar je moet zoeken. Probeer de lokale tapasbars, die kleine gerechten aanbieden tegen redelijke prijzen. Je kunt ook de lokale markten bezoeken en wat verse producten kopen om je eigen maaltijden te koken. Enkele van de lokale gerechten om te proberen zijn onder andere paella, gazpacho en churros.

Verken de historische plekken

De Costa Blanca herbergt vele historische plekken die een bezoek waard zijn, en het goede nieuws is dat de meeste ervan gratis zijn. Enkele van de beste plekken om te bezoeken zijn het kasteel van Santa Barbara in Alicante, de vallei van Guadalest en het kasteel van Denia. Deze plekken bieden een prachtig uitzicht op de omgeving en zijn geweldig voor fotografen.

Prachtig kasteel van Santa Barbara

Profiteer van gratis activiteiten

Er zijn genoeg gratis activiteiten te beleven in de Costa Blanca, van wandelen tot het verkennen van lokale musea. De Canelobre-grotten in Busot zijn een populaire gratis attractie die rondleidingen bieden door de prachtige kalksteengrotten. Je kunt ook een wandeling maken langs de promenade in Benidorm of de zoutmeren in Torrevieja bezoeken om de roze flamingo’s te zien. Vergeet niet om de lokale evenementen en festivals te bekijken, die vaak gratis toegankelijk zijn en een kijkje bieden in de lokale cultuur.

Bespaar op drankjes

Drankjes kunnen duur zijn in de Costa Blanca, vooral in de toeristische gebieden. Als je een beperkt budget hebt, zoek dan naar bars en cafés die happy hour-deals of twee-voor-één aanbiedingen hebben. Je kunt ook drankjes kopen bij de lokale supermarkten en ze op het strand of in je accommodatie nuttigen.

Profiteer van kortingen

Tot slot, vergeet niet om kortingen en speciale aanbiedingen te gebruiken. Veel attracties en activiteiten bieden kortingen voor studenten, senioren en gezinnen, dus zorg ervoor dat je dit controleert voordat je je tickets koopt. Je kunt ook geld besparen door online vooraf te boeken of door een kortingskaart te kopen, zoals de Valencia Tourist Card, die kortingen biedt op attracties en activiteiten in de Costa Blanca.

Concluderend is het zeker mogelijk om de Costa Blanca te verkennen met een beperkt budget. Door de juiste tijd te kiezen om te bezoeken, gebruik te maken van het openbaar vervoer, te verblijven in budgetvriendelijke accommodatie, de stranden te verkennen, lokale markten te bezoeken, te genieten van lokale gerechten, historische bezienswaardigheden te verkennen, te profiteren van gratis activiteiten, te besparen op drankjes en te profiteren van kortingen, kunt u alles ervaren wat deze prachtige regio te bieden heeft zonder uw bankrekening te plunderen. Vergeet niet om vooruit te plannen, flexibel te zijn en te genieten van uw budgetvriendelijke avontuur in de Costa Blanca.

Interesse in kortingen? Kijk dan ook eens hier!

Onze vakantievilla’s aan de Costa Blanca

En als u op zoek bent naar een comfortabele en privé-basis om de Costa Blanca te verkennen, overweeg dan om een vakantievilla met een eigen zwembad te boeken bij Club Villamar, om uw budgetvriendelijke avontuur nog specialer te maken.