6 van de beste stranden in Spanje

Ah, het zonnige Spanje! Het is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa en dat heeft een reden: de prachtige stranden. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen en van de zon te genieten of naar een dag vol actie en activiteiten, op de Spaanse stranden kun je je hart ophalen. In deze blogpost delen we onze selectie van de 7 beste stranden in Spanje die iets speciaals te bieden hebben. Van lange stukken goudkleurig zand aan de Costa Brava tot spectaculaire uitzichten aan de Costa del Sol, deze adembenemende plekken zullen je Spaanse uitje nog mooier maken! Laten we er meteen induiken!

Mallorca

Cala San Vicente, Mallorca – Geniet van het warme, kristalheldere water van dit strand aan de Middellandse Zee

Cala San Vicente op Mallorca biedt de ultieme stranddag ervaring. Deze afgelegen bestemming aan de prachtige Middellandse Zee heeft kristalhelder water dat perfect is om in te zwemmen en andere watersporten te beoefenen, zoals duiken en kajakken. Voor degenen die willen ontspannen is het een geweldige plek om te zonnebaden en de warmte van de Spaanse zonnestralen te absorberen. Het is ook een populaire plek om te picknicken, dus vergeet niet om een mand met heerlijke lokale producten mee te nemen voor wat al-fresco verwennerij! Met zijn prachtige mediterrane landschap is Cala San Vicente een van de meest gewilde plaatsen van Mallorca voor een onvergetelijke stranddag – wat uw interesses ook mogen zijn.

Playa de Las Catedrales, Galicië – Bewonder de prachtige rotsformaties en majestueuze kliffen

Playa de Las Catedrales in Galicië is adembenemend mooi. Met zijn majestueuze kliffen en fabelachtige rotsformaties te midden van azuurblauw water zal het onmiddellijk uw aandacht trekken. Maak een wandeling langs de kustlijn en bewonder de unieke schoonheid van dit paradijs – u zult zeker onder de indruk zijn! Of u nu een strandliefhebber bent of niet, dit strand is zeker een bezoek waard en zal u niet teleurstellen. Bereid u dus voor op een werkelijk opmerkelijke ervaring op het Playa de Las Catedrales!

Platja de Aiguablava, Costa Brava – Ontspan in de beschutte baaien en bewonder het weelderige groen.

Platja de Aiguablava is een rustig paradijs aan de Costa Brava. Dit pittoreske strand biedt bezoekers een stukje echte Spaanse schoonheid, omgeven door weelderig groen en steile rotsen. Het is perfect als u wilt ontspannen en tot rust wilt komen; met beschutte baaien en rustig water is dit de ideale plek om te zwemmen en van de zon te genieten. Of u nu een wandeling wilt maken langs de gouden kust of naar hartelust wilt zonnebaden, op Platja de Aiguablava vindt u alles wat u nodig hebt. Geen wonder dat deze prachtige plek jaar na jaar zoveel bezoekers trekt!

Maspalomas, Gran Canaria – Ontspan in een rustige sfeer met vijf mijl aan witte zandstranden

Voor wie de drukte van alledag wil ontvluchten is Maspalomas op Gran Canaria een ware oase. Met vijf kilometer aan witte zandstranden en een rustige sfeer die zich leent voor ontspanning, is het geen wonder dat mensen er het hele jaar door naartoe trekken. Omringd door kristalhelder water en eindeloze levendige landschappen, vindt u geen betere plek om uw vakantie door te brengen dan in Maspalomas. Maak een wandeling langs de stranden terwijl de zon ondergaat boven de majestueuze bergen of verken overdag de unieke ecosystemen – wat u ook kiest, het wordt zeker een onvergetelijke ervaring vol rust en ontspanning.

Zandduinen ontmoeten de Atlantische Oceaan. Bovenaanzicht van de zandduinen van Maspalomas

Ses Illetes, Formentera – Geniet van een magische zonsondergang op dit rustige eilandstrand

Het strand van Ses Illetes in Formentera zal u betoveren met zijn natuurlijke schoonheid! Dit serene stukje paradijs ligt voor de kust van Spanje en biedt tal van buitenactiviteiten zoals snorkelen en luieren in het azuurblauwe water. Na een dag van verkenning zal het langzaam ondergaan van de zon boven Ses Illetes je belonen met een ontzagwekkend schouwspel – gewoonweg onvergetelijk. Als u op zoek bent naar een rustige ontsnapping waar de tijd lijkt stil te staan, maak dan plannen om dit magische strand te bezoeken; uw zintuigen zullen er nooit meer weg willen!

Son Bou, Menorca – Verken dit lange zandstrand vol activiteiten voor alle leeftijden

Het strand van Son Bou in Menorca is een uitstekende plek voor een onvergetelijke vakantie. Het zachte zand en het sprankelende turquoise water van Son Bou, dat zich drie mijl lang uitstrekt, maken het de perfecte plek om te ontsnappen. Of u nu wilt ontspannen in de zon of actief wilt blijven, dit strand heeft voor elk wat wils. Maak gebruik van de nabijgelegen activiteiten zoals paddleboarden, snorkelen en kajakken om de uitgestrekte kustlijn van Son Bou en de verborgen baaien te verkennen. Wie een pauze van het strand wil, kan wandelen langs schilderachtige natuurpaden omgeven door weelderige mediterrane vegetatie of deelnemen aan nabijgelegen georganiseerde excursies zoals zeiltochten rond de kust van Menorca of jeepsafari’s door de omliggende heuvels voor een nog intensere ervaring van het eiland. Met eindeloze activiteiten binnen handbereik is Son Bou een geweldige bestemming voor een avontuur met familie en vrienden!

Onze vakantievilla’s in Spanje

Met zijn prachtige landschappen, warme en kristalheldere water, beschutte baaien en rustige sfeer is Spanje een droombestemming voor elke strandliefhebber. Van de unieke rotsformaties van Galicië tot het weelderige groen van de Costa Brava, van magische zonsondergangen in Formentera tot vijf mijl witte zandstranden in Gran Canaria, van Mallorca tot Menorca en alle plaatsen daartussen – er is voor elk wat wils! Dus als u op zoek bent naar een heerlijke zomerervaring met veel activiteiten voor alle leeftijden, boek dan nu uw volgende vakantie in Spanje met Club Villamar! Zoals het gezegde luidt “Een leven zonder de zee is helemaal geen leven” – pak uw zwembroek, zonnebril en zonnebrandcrème om deze zomer pure mediterrane vreugde te beleven!