6 redenen om nu een vakantie in Spanje te boeken

Als je zin hebt om er even tussenuit te gaan en te genieten van de zon, hoef je niet verder te zoeken dan Spanje. Van zandstranden tot bruisende steden vol cultuur, dit prachtige land heeft voor elk wat wils. Maak je klaar om verliefd te worden op het ongelooflijke landschap, de warme gastvrijheid, de heerlijke lokale keuken en nog veel meer! Hier zijn 6 redenen waarom het boeken van een vakantie in Spanje bovenaan je lijstje moet staan.

1. Het hele jaar door warm weer – perfect om te zonnen, surfen en zwemmen

Als je van warm weer en zonnige dagen houdt, dan is warm weer het hele jaar door de perfecte oplossing! Zeg maar dag tegen sneeuw en koele dagen en hallo tegen eindeloze uren zonnen, surfen en zwemmen. Stel je voor dat je nooit meer bang hoeft te zijn dat je een kans mist om in zee te zwemmen of in de zon te liggen – het hele jaar door warm weer stelt ons in staat deze activiteiten te ondernemen wanneer we maar willen. Het gevoel van vrijheid dat gepaard gaat met dit soort flexibiliteit kan niet worden overschat, waardoor het de perfecte opzet is voor iedereen die warm weer verkiest boven koud.

2. Prachtige stranden met kristalhelder water die wachten om verkend te worden

Costa Brava, Costa Blanca en Costa Dorada behoren tot de mooiste plekjes van Spanje. Alle drie hebben ze adembenemende stranden met kristalhelder water die klaar zijn om verkend te worden. Of u nu zin hebt in een wandeling langs de witte zandkust of een opwindende duik in het warme water; deze prachtige stranden bieden voor elk wat wils. Mis de kans niet om ze zelf te ervaren – Costa Brava, Costa Blanca en Costa Dorada wachten op u!

3. Rijke culturele geschiedenis en tradities te ontdekken in steden als Madrid en Barcelona

Beroemd om hun levendige kosmopolitische flair, nodigen steden als Madrid en Barcelona reizigers uit om unieke lokale culturen en oude tradities te ervaren. Vooral Granada biedt een kijkje in de rijkdom van de Spaanse geschiedenis: wandel door de architectuur uit de Moorse tijd, bekijk exotische paleizen of neem danslessen om de traditionele Andalusische flamenco te leren. In Sevilla ontdekt u de rijke cultuur die eeuwen teruggaat en maakt u kennis met stierengevechten en folkloristische muziek. Door muziekfestivals en historische bezienswaardigheden heeft elke stad zijn eigen rijke culturele geschiedenis en tradities die wachten op bezoekers om ontdekt te worden.

Antoni Gaudi’s Sagrada Familia in Barcelona

4. Geweldige keuken met een overvloed aan lokale producten en smaken

Valencia en het País Vasco zijn twee Spaanse regio’s die een geweldige keuken bieden met een overvloed aan lokale producten en smaken. De unieke gastronomie van Valencia, bekend als “Cocina Valencia”, wordt gekenmerkt door inventieve verse maaltijden met zeevruchten, groenten, amandelen, rijst en kruiden uit de rijke velden en kusten. Ondertussen heeft het País Vasco (Baskenland) een cultuur die wordt beschouwd als de bakermat van enkele van de beroemdste gerechten van Spanje. Met eeuwenoude recepten die in de loop der tijd tot in de perfectie zijn bereid, kunnen bezoekers traditionele Baskische gerechten verwachten die met moderne artistieke flair zijn bereid, maar toch hun authentieke smaak behouden. Van verrukkelijke pinchos (tapas) tot stevige stoofpotten en bacalao; Valencia en País Vasco bieden eindeloze heerlijke mogelijkheden voor elke hongerige bezoeker!

5. Een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, waaronder wandelen, mountainbiken, paragliden en meer

Er is voor elk wat wils als het gaat om buitenactiviteiten! Voor de adrenalinejunkie die het aandurft, waarom probeer je niet eens te paragliden vanaf een bergtop. Geniet van het intense gevoel van een vrije val in de lucht en een adembenemend uitzicht. Of als je niet van hoogtes houdt, ga dan op een spannend avontuur door een wandeling te maken en nieuwe bezienswaardigheden te ontdekken. En als je op zoek bent naar iets met meer snelheid, kan mountainbiken over een aantal krappe en bochtige paden een plezierige rit door de natuur zijn. Dus neem wat vrienden mee, ga naar buiten en ervaar de geneugten van welke buitenactiviteit dan ook waar je zin in hebt!

6. Adembenemende architectuur, van oude kastelen tot moderne kunstgalerijen

Van Antoni Gaudí’s Sagrada Família tot het kasteel van Tossa de Mar in Spanje, de adembenemende architectuur is van alle tijden. Overal waar je kijkt zie je prachtige voorbeelden van architectonische hoogstandjes die door de tijd en de ruimte heen zijn gemaakt. De kenmerkende stijl van Antoni Gaudí heeft onuitwisbare sporen achtergelaten in heel Barcelona, waarvan de kenmerkende torenspitsen symbool zijn gaan staan voor de Catalaanse regio. Aan de andere kant van Europa heeft Spanje prachtige kastelen, zoals het kasteel van Tossa de Mar, met zijn ingewikkelde stenen toren en vestingwerken die oprijzen uit de Middellandse Zee. Van oude tot moderne componisten blijft de adembenemende architectuur ons verbazen met haar grootsheid en vakmanschap.

Kasteel van Tossa de Mar, Costa Brava

Waar wacht u nog op? Er wacht u een ongelooflijke vakantie in Spanje! Met zijn warme, zonnige weer, prachtige landschappen en rijke culturele erfgoed is er voor iedereen wel iets te beleven. Van de uitgestrekte metropolen van Madrid of Barcelona tot de landelijke bergstadjes in het binnenland, uw perfecte vakantie is hier! Of u nu wilt ontspannen op prachtige stranden of oude kastelen en moderne kunstgalerijen wilt verkennen – het is allemaal binnen handbereik. En niet te vergeten, de overvloed aan lokale producten en smaken. En als u van buitenactiviteiten houdt, zoals wandelen, mountainbiken of paragliden, dan zult u niet teleurgesteld worden! Er is echt voor elk wat wils – dus waarom wachten? Boek vandaag nog uw vakantievilla in Spanje bij Club Villamar en maak u klaar om een werkelijk fascinerende ervaring te ontdekken.